Запечена і тушкована качка сама по собі смачна, а в поєднанні з апельсинами вийде неймовірно ароматне блюдо. Хочете здивувати близьких? Качка з апельсинами підходящий варіант!
Качка, запечена з апельсинами в духовці
Цю птицю звикли готувати тільки на свята, а чому б не зробити запашну качку сьогодні?
Спробуйте і вам сподобається!
Інгредієнти:
- 1 молода качка вагою 1,5-2 кг;
- кілька апельсинів;
- 30 г рідкого меду;
- паличка кориці;
- запашний перець – кілька горошин;
- спеції за смаком.
Технологія приготування страви:
- Потрухи обрізати. Зайвий жир прибрати.
- Змішати часник, спеції, цедру апельсина і сік 1 цитруса. Шкіру птиці поколіть виделкою, натріть маринадом.
- Залиште в маринаді на ніч. Іноді перевертайте.
- Дістаньте птицю, заповніть часточками апельсина і корицею. Зубочистками закрийте отвір.
- Качку запікайте при температурі 180 °C – 40 хв.
- Дістаньте з духовки, змастіть соком, що утворився на дні. Запікайте ще 40 хв.
- Дістаньте і змажте тушку медом для рум’яності. Готуйте ще чверть години.
Качка, запечена в рукаві, виходить надзвичайно смачною. Перед подачею прикрасьте апельсинами, приготуйте гарнір. Особливо підійде рис або овочі.
Як смачно згасити в мультиварці
Качатина вимагає до себе пильної уваги в приготуванні. Якщо час обмежений, скористайтесь мультиварка.
Тушкована качка виходить соковитою і ніжною. Готується без клопоту.
Вам знадобиться:
- качка;
- цибуля-порей – 2-3 стебла;
- 6 апельсинів;
- лавровий лист;
- спеції за смаком (коріандр, сіль, перець або вже готовий набір).
Як готувати:
- Тушку обробити на невеликі шматочки. Добре промийте теплою водою. Залиште зі шкурою, так не доведеться додавати масло. Качка буде смажитися у власному соку.
- Дно чаші змастіть маслом.
- Викладіть шматочки птиці.
- Обсмажте з обох сторін.
- Коли всі частини качки обжарите, складіть в чашу мультиварки. Додайте цибулю-порей, лавровий лист, спеції. Апельсини наріжте кружечками, розкладіть поверх м’яса.
- Встановіть режим «Гасіння». Готуйте протягом години.
Поки качка готується, приготуйте відповідний гарнір. Апельсини надають м’ясу тонкий цитрусовий смак.
Скуштувавши страву 1 раз, захочеться готувати його постійно.
З додаванням яблук
Цей рецепт ідеально підійде для першого кулінарного досвіду. Навіть не будучи професіоналом, вийде приготувати смачну страву.
Качка з яблуками і апельсинами виходить дуже ароматною, а смак гармонійний, незважаючи на таке цікаве поєднання.
Інгредієнти:
- 1 качка (2,5-3 кг);
- спеції;
- 6 нарізаних яблук;
- 1 апельсин;
- кориця (за бажанням);
- 40 г соку апельсина.
Покрокова інструкція:
- Помити птицю, висушити.
- Натерти всередині і зовні спеціями.
- Набити качку фруктами з корицею, закрити зубочистками.
- Зв’язати ноги, грудку поколоти виделкою або зробити надрізи.
- Розігрійте духовку до 160 градусів. Покладіть качку на деко, залишилися фрукти розкладіть навколо птахи. Полийте апельсиновим соком. Запікати 1,5-3 години, в залежності від розміру.
Таке ароматне страва підійде для будь-якого торжества.
Філе качки з апельсинами
Філе качки суховатое, але в поєднанні з цитрусом виходить соковитим. М’ясо набуває незвичний смак.
Для приготування страви потрібно:
- філе – 0,5 кг;
- 2 апельсина;
- 50 г соєвого соусу;
- 1 кубик курячого бульйону;
- оливкова або рослинне масло – 1 ст. л.;
- спеції.
Процес приготування:
- Філе вимити, підсушити паперовими рушниками і натерти спеціями.
- Форму для випікання застелити пергаментом, змастити олією.
- Викласти філе, полити соусом. Змішують апельсини, соєвий соус, бульйонний кубик.
- Поставити філе в розігріту духовку на 25 хвилин. Запікати при температурі 210 °С.
Для філе ідеально підійде брусничний соус. Качка з апельсинами в духовці має яскравий смак.
Покроковий рецепт від Юлії Висоцької
Качка, запечена з цитрусом – страва для справжніх цілителів вишуканої їжі. Це страва порадує близьких.
Базові інгредієнти:
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 1 апельсин;
- сік і цедра з 3 апельсинів;
- тушка – 1-1,5 кг
Додаткові продукти:
- по 30 г ялівцю і насіння коріандру;
- по 3 г сухого імбиру і кукурудзяного крохмалю;
- по 0,5 ст. л. чорного перцю горошком, гвоздики, кмину і меленої кориці;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- головка часнику;
- 5 квіточок чебрецю;
- салатні листя – пучок;
- кунжутне масло – 30 г;
- оливкова масло – 8 г;
- дрібка морської солі;
- 8 зірочки бадьяна.
Процес приготування:
- Змішати ялівець, кмин, чорний перець горошком, бадьян і коріандр. Насипати в сковороду без масла і розігріти.
- Моркву подрібнити (скибочками або кубиками). Ріпчасту цибулю – півкільцями. Часник розрізати навпіл, чистити і сегментувати не потрібно.
- Спеції, обсмажені на сковороді, змішати і подрібнити у блендері. Насипати цедру, корицю, сіль і налити кунжутне масло.
- Птицю натирають приготованою сумішшю спецій. Поливають рідким медом, апельсиновим соком і відправляють в духовку. Кладуть в гусятницю, на дно якої заздалегідь викладають овочі, чебрець і лавровий лист.
- Запікати 20 хв. Іноді поливати утворився соком. Перевернути тушку і залишити ще на 40 хв.
- Потім зменшують температуру, і тушкують ще півгодини.
Готову качку викладають на блюдо. До овочів додають соєвий соус. Подають зі свіжим салатом.
Готуємо по-французьки
Качка по-французьки виходить на рідкість ароматною і ніжною. Страва готується швидко і легко.
Інгредієнти:
- 1 тушка качки;
- 3 стебла селери;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- прованські трави, перець і сіль за смаком;
- по 3 ст. л. меду і десертного вина;
- 1 лимон;
- 2 апельсина;
- сухий шавлія.
Спосіб приготування:
- Всі спеції змішати в окремій ємності.
- Видавити сік лимона і 1 апельсина. З’єднати зі спеціями, влити вино.
- Тушку змастити маринадом, накрити плівкою.
- Покласти в холодильник. Маринувати 4 години.
- Залишився апельсин нарізати кільцями. Селеру подрібнити.
- Нафарширувати качку апельсином і селерою.
- Запікати 60 хвилин.
Пряний мармелад і апельсиновий сік зроблять м’ясо соковитим, ніжним і неймовірно смачним.
Салат з качкою і апельсинами
Качку не тільки запікають, м’ясо використовують для приготування апетитних салатів.
Вам знадобиться:
- 1 качина грудка;
- 2 великі жмені шпинату;
- ½ Очищеного і сегментованого апельсина;
- ½ Шалот;
- 1 ч. л. кунжутного масла;
- сік ½ апельсина;
- соєвий соус;
- 70 г помідорів чері.
Приготування:
- Розігріти духовку. Грудку відбити, натерти спеціями і обсмажити з обох сторін. Запікайте, поки вона не стане золотистого кольору.
- Дістати качку, перекласти в сковороду і накрити кришкою.
- Сегментовані часточки апельсина розрізати на 2 частини.
- Помідори помити і нарізати на половинки.
- Цибулю шалот, порізати півкільцями.
- Змішати помідори, апельсинові часточки, цибулю і шпинат. Заправити кунжутним маслом, соєвим соусом, посолити і поперчити.
- Викласти салатний мікс на красиве блюдо. Зверху розкласти качку, нарізану кубиками або скибочками.
- Полити соком апельсина.
Прикрасити салат можна скибками чорного хліба, які обсмажують до золотистого кольору і вирізують зірочки.