Качка з апельсинами – 7 смачних рецептів приготування

Запечена і тушкована качка сама по собі смачна, а в поєднанні з апельсинами вийде неймовірно ароматне блюдо. Хочете здивувати близьких? Качка з апельсинами підходящий варіант!

Качка, запечена з апельсинами в духовці

Цю птицю звикли готувати тільки на свята, а чому б не зробити запашну качку сьогодні?

Спробуйте і вам сподобається!

Інгредієнти:

  • 1 молода качка вагою 1,5-2 кг;
  • кілька апельсинів;
  • 30 г рідкого меду;
  • паличка кориці;
  • запашний перець – кілька горошин;
  • спеції за смаком.

Технологія приготування страви:

  • Потрухи обрізати. Зайвий жир прибрати.
  • Змішати часник, спеції, цедру апельсина і сік 1 цитруса. Шкіру птиці поколіть виделкою, натріть маринадом.
  • Залиште в маринаді на ніч. Іноді перевертайте.
  • Дістаньте птицю, заповніть часточками апельсина і корицею. Зубочистками закрийте отвір.
  • Качку запікайте при температурі 180 °C – 40 хв.
  • Дістаньте з духовки, змастіть соком, що утворився на дні. Запікайте ще 40 хв.
  • Дістаньте і змажте тушку медом для рум’яності. Готуйте ще чверть години.

Качка, запечена в рукаві, виходить надзвичайно смачною. Перед подачею прикрасьте апельсинами, приготуйте гарнір. Особливо підійде рис або овочі.

Як смачно згасити в мультиварці

Качатина вимагає до себе пильної уваги в приготуванні. Якщо час обмежений, скористайтесь мультиварка.

Тушкована качка виходить соковитою і ніжною. Готується без клопоту.

Вам знадобиться:

  • качка;
  • цибуля-порей – 2-3 стебла;
  • 6 апельсинів;
  • лавровий лист;
  • спеції за смаком (коріандр, сіль, перець або вже готовий набір).

Як готувати:

  • Тушку обробити на невеликі шматочки. Добре промийте теплою водою. Залиште зі шкурою, так не доведеться додавати масло. Качка буде смажитися у власному соку.
  • Дно чаші змастіть маслом.
  • Викладіть шматочки птиці.
  • Обсмажте з обох сторін.
  • Коли всі частини качки обжарите, складіть в чашу мультиварки. Додайте цибулю-порей, лавровий лист, спеції. Апельсини наріжте кружечками, розкладіть поверх м’яса.
  • Встановіть режим «Гасіння». Готуйте протягом години.
Дивіться також:  Котлети з курячого філе – 9 рецептів приготування

Поки качка готується, приготуйте відповідний гарнір. Апельсини надають м’ясу тонкий цитрусовий смак.

Скуштувавши страву 1 раз, захочеться готувати його постійно.

З додаванням яблук

Цей рецепт ідеально підійде для першого кулінарного досвіду. Навіть не будучи професіоналом, вийде приготувати смачну страву.

Качка з яблуками і апельсинами виходить дуже ароматною, а смак гармонійний, незважаючи на таке цікаве поєднання.

Інгредієнти:

  • 1 качка (2,5-3 кг);
  • спеції;
  • 6 нарізаних яблук;
  • 1 апельсин;
  • кориця (за бажанням);
  • 40 г соку апельсина.

Покрокова інструкція:

  • Помити птицю, висушити.
  • Натерти всередині і зовні спеціями.
  • Набити качку фруктами з корицею, закрити зубочистками.
  • Зв’язати ноги, грудку поколоти виделкою або зробити надрізи.
  • Розігрійте духовку до 160 градусів. Покладіть качку на деко, залишилися фрукти розкладіть навколо птахи. Полийте апельсиновим соком. Запікати 1,5-3 години, в залежності від розміру.

Таке ароматне страва підійде для будь-якого торжества.

Філе качки з апельсинами

Філе качки суховатое, але в поєднанні з цитрусом виходить соковитим. М’ясо набуває незвичний смак.

Для приготування страви потрібно:

  • філе – 0,5 кг;
  • 2 апельсина;
  • 50 г соєвого соусу;
  • 1 кубик курячого бульйону;
  • оливкова або рослинне масло – 1 ст. л.;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Філе вимити, підсушити паперовими рушниками і натерти спеціями.
  • Форму для випікання застелити пергаментом, змастити олією.
  • Викласти філе, полити соусом. Змішують апельсини, соєвий соус, бульйонний кубик.
  • Поставити філе в розігріту духовку на 25 хвилин. Запікати при температурі 210 °С.

Для філе ідеально підійде брусничний соус. Качка з апельсинами в духовці має яскравий смак.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Качка, запечена з цитрусом – страва для справжніх цілителів вишуканої їжі. Це страва порадує близьких.

Базові інгредієнти:

  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 1 апельсин;
  • сік і цедра з 3 апельсинів;
  • тушка – 1-1,5 кг
Дивіться також:  М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Додаткові продукти:

  • по 30 г ялівцю і насіння коріандру;
  • по 3 г сухого імбиру і кукурудзяного крохмалю;
  • по 0,5 ст. л. чорного перцю горошком, гвоздики, кмину і меленої кориці;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • головка часнику;
  • 5 квіточок чебрецю;
  • салатні листя – пучок;
  • кунжутне масло – 30 г;
  • оливкова масло – 8 г;
  • дрібка морської солі;
  • 8 зірочки бадьяна.

Процес приготування:

  • Змішати ялівець, кмин, чорний перець горошком, бадьян і коріандр. Насипати в сковороду без масла і розігріти.
  • Моркву подрібнити (скибочками або кубиками). Ріпчасту цибулю – півкільцями. Часник розрізати навпіл, чистити і сегментувати не потрібно.
  • Спеції, обсмажені на сковороді, змішати і подрібнити у блендері. Насипати цедру, корицю, сіль і налити кунжутне масло.
  • Птицю натирають приготованою сумішшю спецій. Поливають рідким медом, апельсиновим соком і відправляють в духовку. Кладуть в гусятницю, на дно якої заздалегідь викладають овочі, чебрець і лавровий лист.
  • Запікати 20 хв. Іноді поливати утворився соком. Перевернути тушку і залишити ще на 40 хв.
  • Потім зменшують температуру, і тушкують ще півгодини.

Готову качку викладають на блюдо. До овочів додають соєвий соус. Подають зі свіжим салатом.

Готуємо по-французьки

Качка по-французьки виходить на рідкість ароматною і ніжною. Страва готується швидко і легко.

Інгредієнти:

  • 1 тушка качки;
  • 3 стебла селери;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • прованські трави, перець і сіль за смаком;
  • по 3 ст. л. меду і десертного вина;
  • 1 лимон;
  • 2 апельсина;
  • сухий шавлія.

Спосіб приготування:

  • Всі спеції змішати в окремій ємності.
  • Видавити сік лимона і 1 апельсина. З’єднати зі спеціями, влити вино.
  • Тушку змастити маринадом, накрити плівкою.
  • Покласти в холодильник. Маринувати 4 години.
  • Залишився апельсин нарізати кільцями. Селеру подрібнити.
  • Нафарширувати качку апельсином і селерою.
  • Запікати 60 хвилин.
Дивіться також:  Рубані котлети з свинини – 7 рецептів приготування

Пряний мармелад і апельсиновий сік зроблять м’ясо соковитим, ніжним і неймовірно смачним.

Салат з качкою і апельсинами

Качку не тільки запікають, м’ясо використовують для приготування апетитних салатів.

Вам знадобиться:

  • 1 качина грудка;
  • 2 великі жмені шпинату;
  • ½ Очищеного і сегментованого апельсина;
  • ½ Шалот;
  • 1 ч. л. кунжутного масла;
  • сік ½ апельсина;
  • соєвий соус;
  • 70 г помідорів чері.

Приготування:

  • Розігріти духовку. Грудку відбити, натерти спеціями і обсмажити з обох сторін. Запікайте, поки вона не стане золотистого кольору.
  • Дістати качку, перекласти в сковороду і накрити кришкою.
  • Сегментовані часточки апельсина розрізати на 2 частини.
  • Помідори помити і нарізати на половинки.
  • Цибулю шалот, порізати півкільцями.
  • Змішати помідори, апельсинові часточки, цибулю і шпинат. Заправити кунжутним маслом, соєвим соусом, посолити і поперчити.
  • Викласти салатний мікс на красиве блюдо. Зверху розкласти качку, нарізану кубиками або скибочками.
  • Полити соком апельсина.

Прикрасити салат можна скибками чорного хліба, які обсмажують до золотистого кольору і вирізують зірочки.