Качка з яблуками в духовці – 13 рецептів приготування вдома

М’ясо птиці присутній в раціоні людини практично кожен день, але, як правило, у вигляді курки. Адже ще з давніх часів склалося, що качка або гусак готувалися на святковий стіл, за яким збиралася вся рідня та близькі друзі. Качка з яблуками в духовці – це дуже смачне друге блюдо, яке при правильному приготуванні виходить ароматним, ситним і не занадто жирним, незважаючи на велику прошарок підшкірного жиру.

Качка, запечена з яблуками в духовці цілком

Качка з яблуками в рукаві виходить з відмінними смаковими якостями без особливих зусиль, якщо використовувати наступні продукти:

  • качка – 1,5 кг;
  • яблука (зелені) – 2 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • соєвий соус – 65 мл;
  • оцет бальзамічний – 5 мл;
  • мед – 15 мл;
  • масло (оливки.) – 15 мл;
  • сіль, перець, корінь імбиру – за смаком.

Щоб качка вийшла апетитною і менш жирною:

  • З соку лимона соєвого соусу, рідкого меду, оливкової олії, тертого кореня імбиру і оцту готується маринад.
  • Вимита і обсушенная тушка натирається сіллю, спеціями, після чого заливають маринадом і поміщається в холод.
  • Через 12 годин тушка фарширується часточками яблук і поміщається в рукав для запікання.
  • Випікається на 180°C близько півтора годин.
  • За 20 хвилин до готовності рукав розрізається, щоб вийшов бронзовий відтінок страви.

Вибирайте молоду качку, вона м’ясиста і не дуже жирна.

Готуємо з додаванням чорносливу

Качка з чорносливом за рахунок додавання сухофруктів набуває пікантний смак, який надає страві вишуканості.

Для приготування потрібні:

  • качка – 1 шт.;
  • яблука (зелені) – 10 шт.;
  • чорнослив – 1 жменя;
  • вино – 200 мл;
  • мед – 30 мл;
  • сіль, перець, корінь імбиру – за смаком.

Готується птах наступним чином:

  • Тушка натирається з усіх боків сумішшю спецій з сіллю.
  • Чорнослив кип’ятиться у вині, а половина яблук ріжеться шматочками.
  • Підготовлена качка фарширується яблуками, чорносливом, заколюється зубочистками, щоб начинка не випадала, після чого натирається медом.
  • Після 2-3 годин перебування в холоді качка разом з рештою яблуками викладається в гусятницю і переміщається в духову шафу, де страву випікається 2,5 години.
  • Протягом відведеного часу тушка кілька разів перевертається і поливається вином, що залишилися після кип’ятіння сухофруктів.

Апетитна качка з яблуками і апельсинами

Чудовий рецепт для першого приготування качки в духовці, який відрізняється простотою виконання і мінімумом компонентів:

  • качка – 1 шт.;
  • яблука (зелені) – 2 шт.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • мед – 70 мл;
  • сіль, спеції, оливкова олія – за смаком.

Спосіб створення:

  • Очищена тушка натирається сіллю, приправами, маслом і залишають на холоді на 5-6 годин.
  • Очищені апельсини (включаючи білі перегородки) і яблука без серцевини нарізаються кубиками.
  • Птах фарширується фруктами, після чого отвір заколюється зубочистками або зашивається.
  • Підготовлена качка викладається на деко, куди вливається півсклянки води.
  • Протягом випікання, яке триває 2 години, кожні 15 хвилин качка поливається витоплюється жиром.
  • За 20 хвилин до готовності тушка поливається медом.
Дивіться також:  Маринад для баранини – 7 найбільш смачних рецептів

Птах, фарширована гречкою і яблуками

Приготовлена без особливих хитрощів качка з гречкою і яблуками дозволить здивувати близьких апетитним стравою, використавши такі компоненти:

  • качка – 1 шт.;
  • яблука (зелені) – 10 шт.;
  • крупа гречана – 250 г;
  • масло (злив.) – 25 м;
  • сіль, спеції – за смаком.

Щоб нагодувати домочадців смачною вечерею:

  • Гречка заливається окропом і витримується 3 години.
  • Яблука без серцевини діляться на кілька частин.
  • Тушка натирається сумішшю спецій, солі і м’якого масла, після чого залишають у холодильній камері на 2 години.
  • Птах по черзі начиняється крупою і яблуками, після чого отвір зашивають.
  • Блюдо випікається в утятнице при 180°C близько 2 годин, протягом яких птах періодично поливається жиром.

Качка у фользі

Соковите і дуже ніжне м’ясо птиці виходить при запіканні качки у фользі.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • качка – 1 шт.;
  • яблука (зелені) – 10 шт.;
  • лимон – 2 шт.;
  • мед – 40 г;
  • гірчиця – 50 г;
  • сіль, спеції, соєвий соус – за смаком.

В процесі приготування:

  • Яблука нарізати кубиками
  • Тушка натирається сіллю зі спеціями і начиняється яблучними кубиками і одним цілим лимоном.
  • Після того, як отвір зашивають, качка викладається на деко, застелене фольгою.
  • З меду, соку другого лимона і гірчиці готується маринад.
  • Навколо тушки, яка поливається маринадом, розміщуються не ввійшли при фаршируванні яблука.
  • Випікання здійснюється протягом 3 годин при 140°C.
  • За 15 хвилин до готовності фольга розрізається, щоб на птиці утворилася рум’яна кірочка.

Різдвяна качка з яблуками

У минулі часи слов’яни запікали качку до Різдва у печі.

Однак розвиток технологій дозволило полегшити процес, для якого необхідні:

  • качка – 1 шт.;
  • яблука (зелені) – 3 шт.;
  • лимон – ½ шт;
  • кориця – 5 г;
  • сіль, спеції, майонез – за смаком.

Щоб приготувати качку на святковий стіл, слід дотримуватися таких етапів:

  • Сумішшю солі і спецій натирається тушка зовні і зсередини.
  • У глибокій мисці змішуються яблучні шматочки, кружечки лимона, сіль, спеції і кориця.
  • Птах начиняється підготовленою сумішшю, після чого укладається в гусятницю.
  • Випікання здійснюється протягом 90 хвилин при 180°C.

Ситне блюдо з картоплею

Апетитне блюдо, яке корінням сягає в царські часи, коли після полювання готувалася дичину з ситним гарніром.

Для приготування «панської трапези» необхідні:

  • качка – 1,5-2 кг;
  • яблуко – 150 г;
  • картопля – 1,5 кг;
  • часник – 1 головка;
  • майонез – 100 г;
  • сіль, спеції, майонез – за смаком.

Процес створення полягає у наступних кроках:

  • З подрібненого часнику, майонезу, солі та спецій у невеликій мисочці готується соус однорідної консистенції.
  • Тушка ретельно обмазується соусом і залишають на 30 хвилин.
  • Картоплю і яблуко ріжуться кубиками.
  • Фруктові кубики використовуються для начинки птиці, а овочеві – викладаються на деко.
  • По центру на картоплю викладається зашита тушка, після чого деко накривається фольгою.
  • Страва готується близько півтора годин при 200°C.
  • За 20 хвилин до закінчення відведеного часу фольга видаляється.
Дивіться також:  Італійська паста – 11 кращих рецептів приготування в домашніх умовах

Качка з яблуками та медом

Щоб зробити з качки ніжне і соковите блюдо, необов’язково використовувати багато компонентів, достатньо взяти наступні:

  • качка – 2 кг;
  • яблука кисло-солодкі – 500 г;
  • мед – 80 мл;
  • часник – 3 зубчики;
  • масло (підступах д.) – 60 мл;
  • сіль, спеції, майонез – за смаком.

При приготуванні:

  • В окремому посуді добре змішуються розтоплений мед, масло, подрібнений часник, сіль і спеції.
  • Підготовлена тушка натирається маринадом і отставляется на 1 годину.
  • Яблука ріжуться невеликими шматочками.
  • Качка начиняється частиною яблук і поміщається в гусятницю.
  • Залишилися фруктові кубики викладаються навколо птиці.
  • Запікається качка при 180°C близько 2 годин, протягом яких м’ясо систематично поливається власним соком.

Як смачно запекти качку з яблуками і корицею?

Завдяки прекрасному поєднанню лимона і кориці качка з яблуками виходить ще смачніше й пахучіше.

Для виконання рецепта необхідно придбати такі інгредієнти:

  • качка – 2 кг;
  • яблука – 600-700 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • майонез – 50 мл;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • кориця – 5 г;
  • сіль, спеції, яблучний оцет – за смаком.

Приготування полягає в наступному:

  • Тушка птиці заливається маринадом із суміші солі, спецій, оцту, лаврових листочків, розбавлених водою і залишають на 2 години.
  • Яблука нарізати скибочками, кожен з яких посипається корицею.
  • Лимон ділиться навпіл: з однієї частини вичавлюється сік, а інша – ошкурюєиься і нарізається тонкими пластинками.
  • Тушка натирається сіллю з майонезом, після чого фарширується яблуками і лимоном.
  • Після скріплення отвори зубочистками тушка викладається в гусятницю і поливається лимонним соком.
  • Випікається страву 1,5 години при температурі 180-190°C.

В яблучно-брусничним соусом

Щоб насолодитися соковитим мисом птиці під пікантним соусом, необхідні:

  • качка – 2 кг;
  • яблука – 200 г;
  • лимон – ½ шт;
  • яблучний сік – 100 мл;
  • брусниця – 1 жменя;
  • кориця – 5 г;
  • мед – 10 мл;
  • цукор – 10 г;
  • сіль, спеції (барбарис, розмарин, перець) – за смаком.

Щоб приготувати страву, необхідно дотримуватися таку послідовність дій:

  • Тушка натирається соком з половини лимона, спеціями і поміщається в холодильник на 6 годин.
  • Яблука ріжуться часточками, посипаються розмарином і використовуються для начинки птиці.
  • Зашита тушка загортається в фольгу і відправляється для запікання в духовку, розігріту до 180°C.
  • Через годину фольга розрізається, а качка продовжує запікатися ще 35 хвилин.
  • Поки качка випікається, у сотейнику готується соус: до половини обсягу випаровується сік, до якого додається брусниця, мед, цукор, кориця, перець і сіль.
  • Вміст сотейника перетворюється в однорідну масу, яка 7 хвилин проварюється, а потім проціджують.
  • Готова качка подається до столу разом з соусом.
Дивіться також:  Кабачки, фаршировані фаршем запечені в духовці – 7 рецептів

Соковита качка, фарширована яблуками і рисом

Ще одне м’ясне блюдо, що поєднує смак качатини, кисло-солодких яблук і пропареного рису.

Приготувати ефектний кулінарний шедевр можна з таких складових:

  • качка – 2 кг;
  • рис – 200 г;
  • яблука – 1 кг;
  • мед – 40 мл;
  • часник – 4 зубчики;
  • масло (злив.) – 40 г;
  • сіль, спеції, лавровий лист – за смаком.

Готується качка таким чином:

  • Маринад готується з рідкого меду, спецій, солі, пропущеного через прес часнику.
  • Тушка натирається маринадом і залишають на 6 годин.
  • Половина яблук ріжеться кубиками, які змішуються з відвареним рисом, розм’якшеним маслом і ложкою залишеного маринаду.
  • Тушка начиняється яблучно-рисовою сумішшю, після чого зашивається.
  • В гусятницю поміщається качка, яка обкладається яблуками, і випікається 3 години при температурі 180°C.

З додаванням квашеної капусти

Оригінальний рецепт, для виконання якого потрібно придбати такий продуктовий набір:

  • качка – 2,5 кг;
  • яблука – 600-700 г;
  • капуста квашена – 1 кг;
  • гриби сушені – 50 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • мед – 20 мл;
  • сіль, спеції, соєвий соус, мускатний горіх – за смаком.

Щоб покуштувати страву з неординарними смаковими якостями:

  • З меду, соєвого соусу, солі, спецій готується маринад, яким натирається тушка з усіх боків і відправляється в холодильну камеру на 14 годин.
  • Гриби запарюються, а яблука нарізати часточками і змішуються з мускатним горіхом.
  • На сковороді, на жирі з качки, пассеруются цибульні кільця, які викладаються на дно гусятниці.
  • Цибуля покривається невеликою кількістю капусти та грибів.
  • Тушка фарширується яблуками і поміщається в гусятницю.
  • В кінці викладається залишилася капуста, гриби, після чого форма відправляється в розігріту до 200°C духовку на 3 години.

Фарширована яблуками, горіхами і родзинками

Соковита і ніжна качка виходить при запіканні в рукаві при використанні таких інгредієнтів:

  • качка – 2 кг;
  • яблука – 500 г;
  • горіхи волоські-50 г;
  • родзинки – 50 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • кориця – 5 г;
  • лимонний сік – 40 мл;
  • масло (підступах д.) – 40 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Етапи приготування:

  • Тушка натирається з усіх сторін сіллю.
  • З подрібненого часнику, солі, лимонного соку, соняшникової олії та спецій готується маринад, яким обмазується птах зсередини і зовні.
  • Качка поміщається в холод для маринування.
  • В іншій мисці змішуються часточки яблук, січені горіхи, родзинки і кориця, якими начиняється промаринованная тушка.
  • Після зашивання всіх отворів птах поміщається в рукав і викласти на деко.
  • Випікання проводиться протягом 90 хвилин при температурі 190°C.
  • За 20 хвилин до готовності рукав розрізаються для утворення золотистої скоринки.

Таким чином, качка, яка відрізняється жорсткістю і сухістю м’яса після витоплювання жиру, при приготуванні в духовці виходить дуже ніжною, соковитою і неймовірно смачною.

Прокрутка до верху