Качка, запечена в духовці – 14 рецептів смачного приготування

Незважаючи на те, що готують це м’ясо рідко, страви з качки виходять різноманітними і смачними. Можна готувати цілком, частинами або методом фарширування. Найбільш вдалий варіант – качка, запечена в духовці.

Качка, запечена в духовці цілком

Якщо ви не знаєте, як запекти качку цілком, скористайтеся запропонованим варіантом приготування.

Інгредієнти:

  • качка – 2 кг;
  • перець;
  • курячий бульйон – 500 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • селера – 55 г кореня;
  • морква – 1 шт.;
  • вершки – 50 мл;
  • цибуля – 0,5 стебла порею;
  • желе червоної смороды – 2 ст. ложки;
  • петрушка – 1 корінь.

Приготування:

  • Крупно нарізати овочі, селеру, петрушку. Промазати тушку перцем і сіллю.
  • Викласти качку на деко. Навколо розмістити нарізані продукти. Полити гарячим бульйоном тушку.
  • Помістити в гарячу духову піч. Режим знадобиться 220 градусів. По часу буде потрібно півгодини.
  • Перемкнути режим на 100 градусів і тушкувати страву чотири години.

Готуємо з додаванням чорносливу

Насичене і ароматне блюдо стане окрасою будь-якого заходу. Чорнослив рекомендується замочувати до приготування.

Інгредієнти:

  • приправи;
  • качка – 2300 г;
  • рослинна олія;
  • лаврушка;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • чорнослив – 250 р.

Приготування:

  • Тушку нарізати. Залити в сотейник масло. Злегка обсмажити шматки м’яса. На поверхні має утворитися легка скоринка.
  • Закинути лаврушку. Нашатковану цибулю. Присипати спеціями. Підсолити. Обкласти качку чорносливом. Накрити кришкою.
  • Розігріти духову піч. Режим виставляйте 185 градусів. Помістити сотейник. Запікати годину.

Апетитна качка з апельсинами

Блюдо з яблуками знамените на весь світ, а от качку в апельсинах мало хто готує. Хоч це страва набагато смачніше і вишуканіше. В тушці міститься багато жиру. Тому час від часу шкірку протикати виделкою, збираючи жир в окремий посуд.

Інгредієнти:

  • качка – 2300 г;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • солодке вино – 1 ст. ложка;
  • селера – 2 черешка;
  • сік з апельсина;
  • апельсин – 2 шт.

Маринад:

  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • сік з апельсина;
  • шавлія – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • сік з лимона;
  • прованські трави;
  • пісне масло.

Приготування:

  • Змішати інгредієнти для маринаду. Помістити тушку. Промаринувати добу.
  • Спинкою викласти у форму тушку. Черешки селери змішати з апельсиновими шматочками і помістити в черевце качки.
  • Відправити в духову шафу. Режим до цього моменту повинен бути виставлений на 190 градусів. Запікати 2,5 години.
  • Тепер прийшов час приготувати соус до качки. Апельсиновий сік змішати з вином і медом. Проварити. Маса стане густою, як сироп. Готову, злегка охолоджену тушку полити отриманим соусом.
Дивіться також:  Стейк зі свинини — 13 рецептів приготування смачного і соковитого стейку

Птах, фарширована гречкою

Порадуйте свою сім’ю поживним і дієтичним блюдом.

Інгредієнти:

  • качка – тушка;
  • гречка – 1 склянка;
  • яйце – 5 шт. відварене;
  • сіль;
  • прованські трави.

Приготування:

  • Натерти тушку травами і сіллю. Відварити крупу. Яйця нарізати.
  • Змішати кашу з яєчними шматочками. Підсолити і перемішати. Помістити в черевце качки.
  • Помістити тушку на деко і запікати, періодично поливаючи виділився жиром. По часу буде потрібно півтори години.

З яблуками в духовці

Качка з яблуками вийде смачніше, якщо запекти її в рукаві.

Інгредієнти:

  • качка – 1850 р;
  • імбир – шматочок кореня;
  • яблуко – 3 шт.;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • чорний перець;
  • масло – 1 ст. ложка рослинне;
  • лимонний сік з одного плода.

Приготування:

  • Взяти тертку і імбир подрібнити. Залити лимонним соком. Влити олію і мед. Налити оцет, підсолити, посипати перцем і перемішати.
  • Отриманою масою промазати тушку. Поставити в прохолоду на добу.
  • Нарізати яблука. Викласти в черевце качки. Помістити тушку в рукав, який зав’язати з країв і проткнути в трьох довільних місцях.
  • Викласти на деко рукав. Запікати дві години (185 градусів).
  • Яблука подати окремо, злегка підсолодивши цукровою пудрою.

Рецепт приготування птиці у фользі

Хочете отримати естетичну насолоду? Приготуйте качку в духовці у фользі.

Інгредієнти:

  • перець;
  • качина тушка – 1 шт.;
  • сіль;
  • майонез – 150 мл;
  • натертий часник – 7 зубков.

Приготування:

  • Обробити тушку. У майонез насипати сіль і приправити. Натерти соусом м’ясні шматки.
  • Закутати у фольгу. Перемістити на деко. Запікати дві години.
  • Режим духової шафи потрібно 180 градусів.

Як смачно приготувати качку шматочками в духовці

Шматочками м’ясо пропікається швидше. Приправлене спеціями виходить ароматним і викликає апетит.

Інгредієнти:

  • качка – 1750 г;
  • сіль;
  • суміш перців – 1 ч. ложка;
  • прованські трави – 1 ч. ложка;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • майонез – 50 мл

Приготування:

  • Обробити качку. Змішати продукти, що залишилися, і додати до качиним шматочках. Перемішати. Дати просочитися. Буде потрібно мінімум годину.
  • Викласти на деко. Відправити в духову піч. Температура якої досягла 175 градусів. Тушкувати страву дві години.

Соковита птах, фарширована рисом

Ця варіація хороша тим, що не треба готувати гарнір. Ідеальний варіант для вихідного або святкового дня.

Дивіться також:  Булочки для бургерів – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт. відварених;
  • качина тушка – 1 шт.;
  • сіль;
  • майонез;
  • перець;
  • рис – 2 гуртки відвареного.

Приготування:

  • Яйце порубати. Змішати з рисом. Влити майонез. Підсолити і перемішати.
  • У майонез насипати перець. Підсолити. Перемішати і натерти тушку. Всередину помістити рисову начинку.
  • Викласти на деко. Запікати в духовій печі. Режим 180 градусів. Час – дві години.

Як запекти качку в рукаві

В рукаві м’ясо виходить ніжніше і м’якше. А якщо хочете здивувати пишністю смаку, то спробуйте качку з айвою.

Інгредієнти:

  • качка – 950 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • айва – 2 плоду;
  • прованські трави – 1, ч. ложка;
  • перець – 0,5 ч. ложки;
  • майонез – 50 мл;
  • сметана – 50 мл

Приготування:

  • Порубати качку. Інші інгредієнти змішати. Залити качині шматочки. Нарізану айву закласти в черевце.
  • Помістити в рукав. Краї защипнути. Запікати в духовій печі. Режим 175 градусів. Час – дві години. Якщо хочете, щоб шматочки підрум’янилися, відкрийте рукав і запечіть чверть години.

З картоплею

Качка в духовці з картоплею досить просте, але смачне блюдо.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 1100 м;
  • перець;
  • качка – 1300 м;
  • майонез.

Приготування:

  • Нарізати пластинами картопляні бульби. Підсолити. Перемішати.
  • Порубати качку. Залити майонезом. Підсолити. Присипати перцем. Розмішати.
  • Викласти на деко картоплю. Полити майонезом. Розкласти шаром качині шматочки.
  • Відправити в духову піч. Запікати півтори години. Режим 180 градусів.

Качка по-пекінськи

Існує певний шаманський ритуал подачі. Коли в ресторані виносять фірмове блюдо, то прямо перед вами соковите м’ясо нарізають найтоншими скибочками, а подають, полив смачним вершковим соусом.

Інгредієнти:

  • качка – тушка;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. ложка;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • вода – 5 літрів;
  • мелений перець білий – 0,5 ч. ложки;
  • цукровий сироп -1 ст. ложка;
  • приправа китайська «пять спецій» — 2 ч. ложки;
  • рисовий оцет – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Після того як промили тушку, слід промокнути її паперовим рушником. Над застеленому фольгою деко розмістити решітку.
  • У сироп влити соус, додати приправи і оцет. Перемішати і натерти тушку. Потім слід втерти в шкірний покрив суміш з крохмалю і солі.
  • Викласти на решітку і разом з листом прибрати в прохолоду на півтора дня. Тушка повинна повністю висохнути.
  • Закип’ятити воду і обдати з усіх боків тушку. Візьміть спеціальну насадку, яка призначена для запікання і запровадити качку.
  • Духова шафа повинен бути вже прогрітий (230 градусів). Запікати заготівлю годину. Періодично повертайте.
  • Зменшити режим до 150 градусів і потім ще півгодини. Дістати і загорнути у фольгу. Потримати чверть години.
Дивіться також:  Оладки з кабачків – 15 смачних рецептів

У медовому маринаді

Якщо любите легку медову нотку у стравах, рекомендуємо скористатися цим рецептом.

Інгредієнти:

  • перець;
  • качка – тушка;
  • сіль;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • гірчиця – 1 ст. ложка зерниста.

Приготування:

  • Змішати гірчицю з медом і сіллю. Посипати перцем. Розмішати.
  • Обробити тушку. Промазати маринадом. Помістити в прохолодне місце і настояти ніч.
  • Викласти на деко. Запікати півтори години. Режим духовий печі вибрати 180 градусів.

Як приготувати птицю в тесті?

Якщо у вас є час на приготування, то можна приготувати тісто самостійно. Ми пропонуємо більш швидкий варіант качки в тесті з купівельними напівфабрикатом.

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • качка – тушка;
  • перець;
  • листкове тісто – пачка;
  • сіль;
  • чорнослив – 220 р.

Приготування:

  • Видалити кістки з тушки таким чином, щоб вийшов пласт м’яса. Натерти сіллю. Посипати перцем і розтерти.
  • Нарізати сухофрукти. Викласти на пласт. Скрутити рулет. Защипнути зубочистками.
  • Відправити в духовку запікатися на годину.
  • Розкачати тісто і нарізати. Повинні вийти смужки шириною в два сантиметри.
  • Внапуск загорнути рулет тестом. Помазати жовтком. Запікати півгодини до рум’яного кольору заготівки.

Різдвяна качка в духовці

Багато поколінь готують саме цю страву у своїх сім’ях.

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.;
  • сіль – 4 ч. ложки;
  • картопля – 11 шт.;
  • мед – 5 ст. ложок;
  • перець;
  • яблуко кисле – 11 шт.;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • чебрець – 3 гілки.

Приготування:

  • Сіль розтерти з перцем. Мед і гірчицю з’єднати. Змішати продукти. Отриманою сумішшю натерти тушку.
  • Яблука поділити на частини, видаливши серцевину.
  • Нафарширувати тушку, покласти спинкою в рукав.
  • Додати чебрець, зав’язати.
  • Запікати чверть години. Режим 200 градусів. Переключити на 150 градусів і тушкувати годину.
  • На деку розмістити залишилися яблучні шматки і нарізаний підсолений картоплю. Дістати заготовку з рукава. Викласти на деко і полити виділеним жиром.
  • Запікати півгодини.

Прокрутка до верху