Як відомо, морські продукти є цінними для нашого здоров’я, адже в них багато йоду і мікроелементів. Кальмари по-корейськи також можуть надати допомогу нашому організму, покращуючи якість травлення і зміцнюючи стінки судин. І якщо вас зацікавила така закуска, читайте нашу статтю.
Кальмари по-корейськи – найсмачніший рецепт
Для приготування кальмари по-корейськи варто вибрати невеликі тушки, які, порівняно з великими, мають більш насиченим і вираженими смаком. Також важливо купувати цілісних кальмарів, а не у вигляді кілець або соломки, щоб бути впевненим у їхній якості.
Інгредієнти:
- півкіло кальмарів;
- дві ложки винного оцту;
- по ложечці цукрового піску, перцю і паприки;
- 250 мл води;
- три зубці часнику;
- два лаврових листа;
- по ½ ч. л. перцю горошком і коріандру;
- ложка олії;
- дві щіпки солі.
Спосіб приготування:
- Кальмари варимо в розсолі зі склянки води, лаврушки, солі і перцю. Невеликі тушки витримуємо десять секунд, великі – п’ятнадцять. Потім нарізаємо морепродукти соломкою.
- На розігрітій сковороді з олією пасеруємо рубаний часник, через 30 секунд додаємо до нього коріандр, перець мелений і паприку. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Часниково-пряну суміш з’єднуємо з кальмарами, вливаємо оцет і воду, що залишилася, перемішуємо і даємо закуски півгодини настоятися.
Мариновані морепродукти з морквою
Дуже смачними виходять кальмари по-корейськи з морквою. Головне, використовувати якісний морепродукт.
Хороший кальмар має бути світлого або кремового відтінку, а ось інші кольори говорять про використання барвників.
Інгредієнти:
- кіло кальмарів;
- чотири морквини;
- по ложці підсолоджувача, кунжутного насіння, соєвого маринаду і яблучного оцту;
- по 1 ч. л. паприки, коріандру і перцю;
- п’ять часникових зубчиків.
Спосіб приготування:
- Моркву тремо на тертці, присипаємо сіллю, тиснемо руками і чекаємо півгодини, щоб овоч дав сік.
- Кальмари відварюємо і ріжемо соломкою, потім з’єднуємо два основних інгредієнта разом.
- Тепер на сковороді робимо заправку. Для цього обсмажуємо кунжут, потім додаємо до нього всі сухі спеції, оцет і соус, компоненти прогріваємо, але не даємо їм закипіти.
- Гарячим пряним заливаємо розсолом кальмари з овочем, перемішуємо і залишаємо корейську закуску на кілька годин просочитися.
Для любителів гострих закусок
Для любителів всього гострого, є особливий рецепт приготування морепродуктів по-корейськи. Ступінь гостроти можна регулювати шляхом збільшення чи зменшення тих чи інших добавок. Головне, не вибирати для закуски тушки, які злиплися між собою – вони будуть гірчити. Якщо в упаковці ви побачили сніг або іній, від такої покупки також варто відмовитися, оскільки такий продукт неодноразово розморожували.
Інгредієнти:
- 1,3 кг кальмарів;
- півсклянки олії;
- дві ложки насіння кунжуту;
- ложка оцту (яблучного);
- по 1 ч. л. перцю чилі і чорного, цукрового піску, коріандру і солі;
- шість зубців часнику.
Спосіб приготування:
- Якщо в процесі очищення під водою м’ясо побіліло, то кальмари можна і не відварювати.
- На підігрітому маслі підсушуємо кунжутне насіння і потім пасеруємо їх разом з іншими інгредієнтами.
- Морепродукти перемішуємо з гарячим розсолом і через годину отримуємо відмінні мариновані кальмари.
Хе з кальмари по-корейськи
Хе з кальмарів – це унікальна закуска, в приготуванні якої використовуються сирі морепродукти.
Така страва має пікантний, незаяложений смак, за який її і полюбили в нашій країні. Якщо ви купили вже готові смужки кальмарів для хе, то їх довжина не повинна перевищувати п’ять сантиметрів, а ширина – півтора. Тому краще взяти цілісні тушки, розрізати уздовж навпіл, потім ще раз уздовж, а потім кожен шматочок покришити соломкою.
Інгредієнти:
- 420 г кальмарів;
- цибулина;
- два зубці часнику;
- ложка кунжутного насіння;
- по ложці цукрового піску, рисового оцту і соєвої приправи;
- шість ложок олії;
- по ложечці коріандру, паприки і перцю.
Спосіб приготування:
- У розпеченій сковороді сушимо кунжут. Як тільки насіння стануть «золотими», ллємо олію, оцет і соєвий приправу, а також висипаємо всі сухі прянощі. Через кілька секунд кладемо видавлені крізь прес часточки часнику, а також цукровий пісок. Підсолюємо за смаком.
- Добре прогріваємо, але не кип’ятимо інгредієнти, знімаємо з плити і даємо маринаду час охолонути.
- Цибулю шаткуємо півкільцями і з’єднуємо з кальмарами, заливаємо все маринадом, перемішуємо, накриваємо і ставимо в холод на вісім годин.
З соєвим соусом
Шукаєте смачні рецепти приготування морепродуктів? Пропонуємо привнести східну нотку у традиційні кальмари по-корейськи за рахунок додавання соєвої приправи. Для пікантності можна покласти в них свіжий імбир і часник.
Інгредієнти:
- кіло кальмарів;
- три морквини і дві цибулини;
- 130 мл олії соняшникової;
- склянку соєвого соусу;
- ложечка корейських приправ для салатів.
Спосіб приготування:
- Моркву натираємо, присаливаем і чекаємо півгодини.
- Нарізані кальмари з’єднуємо з помаранчевим овочем (без соку) і кільцями цибулі, ллємо олію, соус і всі приправи.
- Кальмари потрібно добре замаринувати, тому залишаємо заготовку на 16 годин.
З рисовим оцтом
Рисовий оцет – це один з головних інгредієнтів для приготування суші та ролів, але його також можна використовувати для корейських салатів. Він має більш м’який смак, що додасть морепродуктам оригінальної витонченості.
Інгредієнти:
- 1,2 кг кальмарів;
- 25 мл рослинного масла;
- по ложці кунжутного насіння, рисового оцту і соєвої приправи;
- по 1 ч. л. підсолоджувача, солі і перцю;
- три зубці часнику.
Спосіб приготування:
- Підготовлені тушки кальмарів ріжемо смужками.
- Насіння кунжуту підсушуємо до золотистого відтінку, ллємо олію, соус і оцет. Кладемо посічені часникові часточки і інші приправи.
- Підготовлений розсіл перемішуємо з морепродуктів і забуваємо про них на п’ять годин.
Як приготувати щупальця кальмара по-корейськи
Якщо вам вдалося купити щупальце кальмара, то з нього можна приготувати оригінальну закуску. Технологія підготовки морепродукта трохи відрізняється від попередніх рецептів, але не все так складно. До того ж, головне – результат.
Інгредієнти:
- щупальця кальмарів (1 кг);
- цибулина;
- 60 мл олії;
- по ложці кунжутного насіння і соєвого маринаду;
- ложечка оцту (9%);
- три часникового зубчики;
- за смаком сіль і перець (червоний і чорний).
Спосіб приготування:
- Першим ділом щупальце потрібно очистити від темної плівки, а потім помістити заготовку в окріп на дві хвилини. Потім гарячу воду злити і залити холодну.
- Розтираємо морепродукт руками (як під час прання), потім промиваємо і повторюємо процес із зміною води і розтиранням ще пару разів.
- Ретельно підготовлене щупальце змішуємо з обсмаженим кунжутом і півкільцями цибулі, додаємо спеції, часник і приправи.
- Залишаємо закуску на чотири години просочуватися маринадом.
Оригінальну закуску можна приготувати з кальмарів, якщо їх нафарширувати гострої морквою з додаванням вареного рису і спецій. Наповнені тушки пережарюють на олії з однієї й іншої сторони по одній хвилині.
Крім цих, існує і безліч інших, не менш цікавих рецептів приготування пікантних кальмарів. Знайшовши «свій» рецепт, ви навряд чи зможете йому змінити в найближчі кілька років, адже смак такий закуски розкривається, наче квітка, щоразу дивуючи дегустаторів новими відтінками.