Смажені кальмари з цибулею – просте і смачне блюдо. Робиться воно легко, але важливо провести процес правильно, щоб після теплової обробки морепродукт залишився м’яким.
Кальмари, смажені з цибулею – простий рецепт
Швидкий варіант, на який піде не більше 15 хвилин.
Необхідні продукти:
- дві цибулини;
- сіль за смаком;
- чотири ложки рослинного масла;
- кілограм кальмарів.
Процес приготування:
- Кальмари очищаємо, промиваємо та нарізаємо не кільця.
- Подрібнений цибулю, відправляємо на сковороду з рослинним маслом, тримаємо, поки він не стане красивого рум’яного кольору, потім додаємо до нього кальмари і кладемо сіль.
- Смажимо морепродукт буквально 1-2 хвилини, знімаємо з плити і прикриваємо кришкою.
Зі сметаною заливкою
Кальмар, смажена з цибулею та сметаною, виходить особливо м’яким і ніжним. Його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Сметану беріть не дуже жирну, до 15%.
Необхідні продукти:
- дві цибулини;
- 650 грам кальмарів;
- маленька баночка сметани вагою 200 грамів;
- ложечка цукру;
- сіль і перець на свій смак.
Процес приготування:
- Морепродукт добре промити, відправити в каструлю з підсоленою водою і варити її близько двох хвилин після кипіння, а потім нарізати.
- Цибулю подрібнюємо на колечка, обсмажуємо на сковороді до рум’яного стану і додаємо до нього кільця кальмара. Продовжуємо смажити ще дві хвилини.
- Вливаємо вказану кількість сметани, робимо вогонь більш слабким і готуємо ще п’ять хвилин до м’якості.
З додаванням моркви
Страва, підходить для тих, хто хоче правильно харчуватися, в ньому є всі необхідні білки і користь вітамінів. Подавати краще в гарячому вигляді.
Необхідні продукти:
- 60 грам кальмарів;
- дві середні цибулини і стільки ж моркви;
- спеції на свій смак;
- дві ложки рослинної олії.
Процес приготування:
- Кальмари спочатку опускаємо в окріп, а потім у холодну воду, тоді вони дуже швидко і легко будуть чиститись. Промиваємо їх і нарізаємо на кільця.
- Цибулю подрібнюємо на невеликі кубики, а морквину тремо на крупній тертці. Відправляємо овочі на добре прогріту сковороду і смажимо до рум’яності в рослинному маслі.
- Викладаємо до них кальмари, приправляємо спеціями і тримаємо на плиті ще не більше двох хвилин, після чого знімаємо і подаємо до столу.
Смажені кальмари з цибулею і часником
Необхідні продукти:
- кілограм кальмарів;
- дві середні цибулини;
- три ложки рослинного масла;
- приправи на свій смак;
- три зубчики часнику.
Процес приготування:
- Морепродукт очищаємо, добре промиваємо і подрібнюємо на тонкі кільця.
- Цибулю нарізаємо як вам зручно і відправляємо смажитися на гарячу сковороду з маслом до утворення красивого рум’яного кольору.
- Коли цибуля майже дійде до потрібного стану, додаємо до нього шматочки часнику, тримаємо на плиті хвилинку і викладаємо кальмари.
- Готуємо на сильному вогні не більше двох хвилин, не забувши приправити страву спеціями, потім знімаємо, наполягаємо близько 10 хвилин під кришкою і подаємо.
Рецепт з грибами
Необхідні продукти:
- 400 грам кальмарів;
- дві цибулини;
- спеції за смаком;
- три ложки масла рослинного;
- 200 грам печериць.
Процес приготування:
- Кальмари ретельно очистити від плівки і всього зайвого, промиваємо під прохолодною водою і нарізаємо на тонкі смужки.
- На сковороду кладемо подрібнену цибулю, смажимо його до рум’яного кольору, потім викладаємо до нього гриби, попередньо нарізані на тонкі скибочки, і продовжуємо готувати, поки не випарується вся утворилася рідина.
- Залишилося додати морепродукти, приправити все спеціями за смаком, наприклад, сіллю і меленим перцем, обсмажити ще дві хвилини, а потім знімати і подавати страву.
Як посмажити в мультиварці
Для цього рецепта краще брати свіжий, а не заморожений продукт, тоді ви точно не отримаєте жорстке м’ясо.
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- 600 грам кальмарів;
- дві ложки рослинної олії;
- спеції за смаком;
- дві цибулини.
Процес приготування:
- Кальмари ошпарюємо окропом, потім відразу опускаємо в холодну воду і легко очищаємо від плівок, промиваємо та нарізаємо на смужки або кільця, так, щоб їх товщина була не більше семи міліметрів.
- Цибуля звільняємо від шкірки, нарізаємо на кружечки, викладаємо на дно чаші мультиварки, не забувши влити туди рослинне масло. Включаємо прилад в режим «Випічка» або «Смаження» і доводимо цибулю до золотистого кольору.
- Потім додаємо нарізані кальмари, приправляємо всі спеціями і тиском часником.
- Продовжуємо готувати, поки не випарується вся з’явилася рідина, зазвичай на це йде не більше кількох хвилин. Виймаємо морепродукт і можна їсти. Подаючи, прикрасьте блюдо рубаною зеленню.
Секрети смачних і м’яких смажених кальмарів
Морепродукти досить примхливі в плані приготування. Якщо їх хоч трохи перетримати, то результат може вас сильно розчарувати і страва буде повністю зіпсованим, жорстким і неїстівним.
Справитися з цією проблемою можна дуже легко – всього лише ознайомитися з деякими секретами і нюансами.
- В першу чергу – правильно виберіть тушки. Вони повинні добре відділятися один від одного і мати чистий білуватий відтінок. Якщо кальмари сильно злиплі, це означає, що їх уже кілька разів розморожували.
- Якщо ви хочете більш солодкий присмак м’яса, то вибирайте маленьких за розміром морських мешканців.
- Щоб м’ясо не вийшло гумовим смажте кальмари близько п’яти хвилин, в ідеалі, звичайно вистачає і двох хвилин за умови, що максимальний рівень нагріву.
- Якщо робите блюдо разом з овочами, то спочатку доведіть їх майже до готовності і лише потім викладайте морепродукти, щоб всі складові встигли стати м’якими. Або ж готуйте на різних сковорідках.
- Ще як варіант – включити сильний нагрів плити, помістити кальмари на сковороду, потримати не більше двох хвилин, потім прикрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин, щоб вони дійшли настоялися. Тоді ви уникнете жорсткості з-за занадто довгого процесу теплової обробки.