Зі сметаною заливкою
Кальмар, смажена з цибулею та сметаною, виходить особливо м’яким і ніжним. Його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Сметану беріть не дуже жирну, до 15%.
Необхідні продукти:
- дві цибулини;
- 650 грам кальмарів;
- маленька баночка сметани вагою 200 грамів;
- ложечка цукру;
- сіль і перець на свій смак.
Процес приготування:
- Морепродукт добре промити, відправити в каструлю з підсоленою водою і варити її близько двох хвилин після кипіння, а потім нарізати.
- Цибулю подрібнюємо на колечка, обсмажуємо на сковороді до рум’яного стану і додаємо до нього кільця кальмара. Продовжуємо смажити ще дві хвилини.
- Вливаємо вказану кількість сметани, робимо вогонь більш слабким і готуємо ще п’ять хвилин до м’якості.