Кальмари, смажені з цибулею – 7 рецептів щоб кальмар залишився м’яким

Як посмажити в мультиварці

Для цього рецепта краще брати свіжий, а не заморожений продукт, тоді ви точно не отримаєте жорстке м’ясо.

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • 600 грам кальмарів;
  • дві ложки рослинної олії;
  • спеції за смаком;
  • дві цибулини.

Процес приготування:

  • Кальмари ошпарюємо окропом, потім відразу опускаємо в холодну воду і легко очищаємо від плівок, промиваємо та нарізаємо на смужки або кільця, так, щоб їх товщина була не більше семи міліметрів.
  • Цибуля звільняємо від шкірки, нарізаємо на кружечки, викладаємо на дно чаші мультиварки, не забувши влити туди рослинне масло. Включаємо прилад в режим «Випічка» або «Смаження» і доводимо цибулю до золотистого кольору.
  • Потім додаємо нарізані кальмари, приправляємо всі спеціями і тиском часником.
  • Продовжуємо готувати, поки не випарується вся з’явилася рідина, зазвичай на це йде не більше кількох хвилин. Виймаємо морепродукт і можна їсти. Подаючи, прикрасьте блюдо рубаною зеленню.
Дивіться також:  Узбецький плов – 6 рецептів, як приготувати справжній узбецький плов
Прокрутка до верху