Кальмари, смажені з цибулею – 7 рецептів щоб кальмар залишився м’яким

Секрети смачних і м’яких смажених кальмарів

Морепродукти досить примхливі в плані приготування. Якщо їх хоч трохи перетримати, то результат може вас сильно розчарувати і страва буде повністю зіпсованим, жорстким і неїстівним.

Справитися з цією проблемою можна дуже легко – всього лише ознайомитися з деякими секретами і нюансами.

  • В першу чергу – правильно виберіть тушки. Вони повинні добре відділятися один від одного і мати чистий білуватий відтінок. Якщо кальмари сильно злиплі, це означає, що їх уже кілька разів розморожували.
  • Якщо ви хочете більш солодкий присмак м’яса, то вибирайте маленьких за розміром морських мешканців.
  • Щоб м’ясо не вийшло гумовим смажте кальмари близько п’яти хвилин, в ідеалі, звичайно вистачає і двох хвилин за умови, що максимальний рівень нагріву.
  • Якщо робите блюдо разом з овочами, то спочатку доведіть їх майже до готовності і лише потім викладайте морепродукти, щоб всі складові встигли стати м’якими. Або ж готуйте на різних сковорідках.
  • Ще як варіант – включити сильний нагрів плити, помістити кальмари на сковороду, потримати не більше двох хвилин, потім прикрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин, щоб вони дійшли настоялися. Тоді ви уникнете жорсткості з-за занадто довгого процесу теплової обробки.
Дивіться також:  Фарширований перець – 10 рецептів на будь-який смак
Прокрутка до верху