Правильно приготовані кальмари в клярі – ідеальний варіант закуски до «пінному». Але можна подати їх і на святковий стіл або як доповнення до овочевого салату на обід. Є відразу кілька вдалих варіантів кляру для цього морепродукту.
Кальмари в клярі — самий простий рецепт
Інгредієнти: трохи менше кіло морепродуктів, добірне яйце, щіпка орегано, рафінована олія, 130 г білого борошна, сіль, 90 мл жирного молока, дрібка сушеної петрушки.
Отримані смажені кальмари в клярі викладаються на кілька паперових рушників, після чого відразу теплими подаються гостям.
Кільця кальмара в лимонному клярі
Інгредієнти: лимон, 3 тушки молюска, 160 мл жирного молока, сіль, 2 добірних яйця, сіль, сушена куркума, 5-6 ст. ложок борошна високої сортності.
Готові кільця кальмара в клярі відмінно підходять до будь-якого сорту пива.
В пиві
Інгредієнти: 130-140 мл якісного світлого пива, 3 великих яйця, кам’яна сіль, 330 г охолоджених морепродуктів, 130-140 г білого борошна, сіль, велика кількість рафінованої олії для обсмажування закуски.
Подається закуска як гарячою, так і холодною з різними соусами.
Гострі кальмари в клярі по-китайськи
Інгредієнти: 1/3 граненого склянки високосортного борошна, 30-40 мл класичного соєвого соусу, дрібку пекарського порошку, 1/3 граненого склянки картопляного крохмалю, півкіло кальмара, по склянці газованої води і масла для обсмажування закуски, кухонна сіль, червоний гострий перець.
Можна подавати кальмари в клярі по-китайськи до столу з гострим часниковим соусом.
В клярі на основі мінеральної води
Інгредієнти: половина склянки солоної мінералки, 2 тушки морепродукта, кухонна сіль, ¼ частина лимона, 3-5 часникових зубчиків, 130-160 г борошна, куряче яйце, дрібку італійських трав, масло для обсмажування.
Подається готове частування з будь-яким соусом або відповідним гарніром.
Варіанти соусів для кальмарів
Дуже смачно подавати обговорювані рум’яні колечка зі спеціальними соусами для кальмарів. Сьогодні відомо безліч вдалих рецептів таких доповнень.
Ідеально підходить до смаженим морепродуктів сметанний соус. Він готується з: 170 г среднежирной сметани, зубки часнику, свіжого кропу і солі.
Для такого соусу в сметану додається роздавлений часник, а також мелкорубленая свіжа зелень. Маса солиться за смаком і подається до столу. Якщо домашнім не подобаються шматочки зелені в соусі, можна подрібнити її блендером. Крім солі, допускається використовувати для поліпшення смаку суміші самі різні ароматні трави.
Ще один смачний соус до кільця кальмарів готується на основі майонезу (2 великі ложки). Також береться: пучок сушеного базиліка, часник за смаком і 2 мал. ложки класичного соєвого соусу.
До майонезу відразу вливається соєвий соус. Інгредієнти добре перемішуються до однорідності. Додаткова сіль їм, швидше за все, не буде потрібно. Але в цьому питанні потрібно орієнтуватися на власний смак.
У соус додається роздавлений часник і суха духмяна трава. Складові знову перемішуються. Готовий соус підійде не тільки до кальмарам, але і до будь-яких інших морепродуктів.