Кальмари в клярі – 5 рецептів, як приготувати

Правильно приготовані кальмари в клярі – ідеальний варіант закуски до «пінному». Але можна подати їх і на святковий стіл або як доповнення до овочевого салату на обід. Є відразу кілька вдалих варіантів кляру для цього морепродукту.

Кальмари в клярі — самий простий рецепт

Інгредієнти: трохи менше кіло морепродуктів, добірне яйце, щіпка орегано, рафінована олія, 130 г білого борошна, сіль, 90 мл жирного молока, дрібка сушеної петрушки.

  • Кружечки молюска повинні бути рівними і позбавленими від усього зайвого – плівок, внутрішніх стрижнів і т. д. Для полегшення чищення морепродукта можна просто заздалегідь обдати його окропом.
  • Для приготування кляра змішуються всі інші інгредієнти. Молоко береться не холодним. Борошно додається в суміш в кінці. Віночком потрібно активно вимісити всі складові до однорідності. В клярі не повинно бути навіть мінімальних грудочок.
  • Сковорідка з рафінованою олією добре прогрівається. У неї потрібно викладати кільця молюска, попередньо змочені з усіх сторін в клярі.
  • Смажаться скибочки до рум’яності. Головне, не перетримати їх в олії.
  • Отримані смажені кальмари в клярі викладаються на кілька паперових рушників, після чого відразу теплими подаються гостям.

    Кільця кальмара в лимонному клярі

    Інгредієнти: лимон, 3 тушки молюска, 160 мл жирного молока, сіль, 2 добірних яйця, сіль, сушена куркума, 5-6 ст. ложок борошна високої сортності.

  • Сирі морепродукти миються, чистяться від усього зайвого і ріжуться кільцями, товщина яких не перевищує 5-6 мм. Далі необхідно позбавити скибочки кальмарів від зайвої рідини за допомогою паперових рушників.
  • В окремій чашці збиваються яйця з сіллю і приправами. Сюди ж вичавлюється сік цитрусового, виливається молоко, додається просеянная борошно. Кількість останнього інгредієнта потрібно регулювати на око, залежно від його якості. Може знадобитися трохи більше або менше муки. Тісто по консистенції буде схожий на тісто для оладок.
  • Суміш охолоджується.
  • Далі в кляр по черзі умочують колечка морепродукта і обсмажують на розжареній олії. Серветкою вони позбавляються від зайвого жиру.
  • Дивіться також:  Вершковий сир – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    Готові кільця кальмара в клярі відмінно підходять до будь-якого сорту пива.

    В пиві

    Інгредієнти: 130-140 мл якісного світлого пива, 3 великих яйця, кам’яна сіль, 330 г охолоджених морепродуктів, 130-140 г білого борошна, сіль, велика кількість рафінованої олії для обсмажування закуски.

  • В миску борошно просіюється з сіллю. У суху масу забиваються сирі яйця.
  • Вливається холодне пиво. Компоненти вимішуються до однорідності.
  • Кляр повинен вийти гладким і рідкуватим.
  • Молюск заливається на 2 хвилини крутим окропом, після чого чиститься і нарізане тонкими кільцями.
  • Шматочки кальмара повністю занурюються в кляр, а потім обсмажуються в розпеченому маслі.
  • Подається закуска як гарячою, так і холодною з різними соусами.

    Гострі кальмари в клярі по-китайськи

    Інгредієнти: 1/3 граненого склянки високосортного борошна, 30-40 мл класичного соєвого соусу, дрібку пекарського порошку, 1/3 граненого склянки картопляного крохмалю, півкіло кальмара, по склянці газованої води і масла для обсмажування закуски, кухонна сіль, червоний гострий перець.

  • Тушки морепродукта миються, чистяться, ріжуться кільцями.
  • Шматочки кальмара заливаються сумішшю соєвого соусу і червоного гострого перчика (меленого). Сюди ж за смаком можна додати роздавлений часник, щоб зробити страву ще більш пікантним. Нехай маса постоїть в прохолоді мінімум півгодини.
  • Продукти, що залишилися, з’єднуються в скляній тарі. Крижана газована вода (несолодка) вводиться до них останньою. Суміш солиться і також залишають на холоді на півгодини.
  • Підготовлені колечка умочують в тісто і обсмажують до рум’яності в добре розігрітій олії.
  • Можна подавати кальмари в клярі по-китайськи до столу з гострим часниковим соусом.

    В клярі на основі мінеральної води

    Інгредієнти: половина склянки солоної мінералки, 2 тушки морепродукта, кухонна сіль, ¼ частина лимона, 3-5 часникових зубчиків, 130-160 г борошна, куряче яйце, дрібку італійських трав, масло для обсмажування.

    Дивіться також:  Жульєн в тарталетках з грибами і куркою – 6 рецептів

  • Молюск чиститься, миється і нарізане тонкими кільцями.
  • Лимон разом зі шкіркою мельчится кубиками і злегка розминається руками, після чого пересипається до підготовлених кальмарів.
  • Сюди ж додається роздавлений часник. Суміш залишають хвилин на 20-25 в прохолоді.
  • Для кляру з’єднуються інші інгредієнти з рецепту. Борошно всипається під кінець. Бажано попередньо просіяти.
  • Маса буде рідкуватий і однорідною.
  • Кальмари злегка обсушиваются після маринаду, занурюються в кляр і смажать на розпеченому маслі.
  • Подається готове частування з будь-яким соусом або відповідним гарніром.

    Варіанти соусів для кальмарів

    Дуже смачно подавати обговорювані рум’яні колечка зі спеціальними соусами для кальмарів. Сьогодні відомо безліч вдалих рецептів таких доповнень.

    Ідеально підходить до смаженим морепродуктів сметанний соус. Він готується з: 170 г среднежирной сметани, зубки часнику, свіжого кропу і солі.

     

    Для такого соусу в сметану додається роздавлений часник, а також мелкорубленая свіжа зелень. Маса солиться за смаком і подається до столу. Якщо домашнім не подобаються шматочки зелені в соусі, можна подрібнити її блендером. Крім солі, допускається використовувати для поліпшення смаку суміші самі різні ароматні трави.

    Ще один смачний соус до кільця кальмарів готується на основі майонезу (2 великі ложки). Також береться: пучок сушеного базиліка, часник за смаком і 2 мал. ложки класичного соєвого соусу.

    До майонезу відразу вливається соєвий соус. Інгредієнти добре перемішуються до однорідності. Додаткова сіль їм, швидше за все, не буде потрібно. Але в цьому питанні потрібно орієнтуватися на власний смак.

    У соус додається роздавлений часник і суха духмяна трава. Складові знову перемішуються. Готовий соус підійде не тільки до кальмарам, але і до будь-яких інших морепродуктів.

    Прокрутка до верху