Кальмари в сметанному соусі – 8 смачних рецептів

Зробити кальмари в сметанному соусі дуже просто, але щоб вони вийшли дійсно смачними потрібно знати з якими продуктами їх поєднувати і як правильно готувати.

Кальмари в сметанному соусі – простіше простого

Рецепт-основа. Навчившись його готувати, легко можна експериментувати і змінювати смак страви.

Необхідні продукти:

  • дві великі ложки борошна;
  • спеції за бажанням;
  • 10 грам вершкового масла;
  • приблизно 500 грам кальмарів;
  • маленька баночка сметани.

Процес приготування:

  • Починаємо з обробки кальмарів. Їх потрібно очистити, а якщо у вас вони вже чищені, то можна пропустити цей крок.
  • На сковороді розтоплюємо масло, з’єднуємо з борошном, чекаємо, поки з’явиться рум’яний колір.
  • Далі викладаємо сметану, всипаємо вибрані приправи. Найчастіше використовується просто сіль і мелений перець. Тримаємо кілька хвилин на вогні.
  • Залишилося подрібнити кальмар на кільця або шматки, викласти їх в сковороду, дочекатися кипіння і зняти з плити через три хвилини.
Дивіться також:  Як варити брокколі: скільки часу варити свіжу та заморожену брокколі, в каструлі, пароварці і мультиварці