Зробити кальмари в сметанному соусі дуже просто, але щоб вони вийшли дійсно смачними потрібно знати з якими продуктами їх поєднувати і як правильно готувати.
Кальмари в сметанному соусі – простіше простого
Рецепт-основа. Навчившись його готувати, легко можна експериментувати і змінювати смак страви.
Необхідні продукти:
- дві великі ложки борошна;
- спеції за бажанням;
- 10 грам вершкового масла;
- приблизно 500 грам кальмарів;
- маленька баночка сметани.
Процес приготування:
- Починаємо з обробки кальмарів. Їх потрібно очистити, а якщо у вас вони вже чищені, то можна пропустити цей крок.
- На сковороді розтоплюємо масло, з’єднуємо з борошном, чекаємо, поки з’явиться рум’яний колір.
- Далі викладаємо сметану, всипаємо вибрані приправи. Найчастіше використовується просто сіль і мелений перець. Тримаємо кілька хвилин на вогні.
- Залишилося подрібнити кальмар на кільця або шматки, викласти їх в сковороду, дочекатися кипіння і зняти з плити через три хвилини.