Камбала, запечена в духовці, рецепт з фото

Камбала є продуктом смачним і дуже корисним, тим більше, якщо вона запікається в духовій шафі. Камбала готується різними способами – смажиться, гаситься, використовується для різноманітних страв, але найсмачніша вона виходить саме запеченою. Для її запікання можна користуватися фольгою або рукавом для запікання. На додаток підійдуть різноманітні овочі або улюблений соус. При правильній підготовці, рибка виходить неймовірно смачною.
Скільки запікати камбалу в духовці? У середньому риба запікається близько 15 хвилин. На час запікання може вплинути розмір рибини.

Камбала, запечена в духовці рецепт

Витрата часу – 45 хв.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для камбали, запеченої в духовці:

1. 1 тушка камбали.
2. 3 ст. л. олії соняшника.
3. 1 скл. води.
4. Сіль.
5. Перець і приправи.
6. Зелень.

Приготування камбали, запеченої в духовці

Велику рибину потрібно розрізати на дві половинки. Позбавляємо камбалу від плавників і хвоста. Інша рибина обробляється на філе. Форма для запікання змащується олією. На неї викладається рибка, солиться, перчится і приправляється спеціями.
У форму виливається трохи водички, щоб рибка не підгоріла. Камбала відправляється в гарячу духовку на півгодини. Рибка викладається на красиве блюдо і прикрашається за допомогою зелені і часточок лайма або розрізається на порції і викладається по тарілочках.

Камбала, запечена в духовці з картоплею

Витрата часу – 45 хв.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для камбали, запеченої в духовці з картоплею:

1. 800 р невеликих рибін камбали.
2. 200 р помідорів.
3. 450 р картоплі.
4. 150 г сметани.
5. 100 г зеленого горошку.
6. 2 ст. л. лимонного соку.
7. 3 ст. л. олії соняшника.
8. Сіль і чорний перець.

Дивіться також:  Як приготувати журавлинний соус

Приготування камбали, запеченої в духовці з картоплею

Камбала вимивається і очищається. Також необхідно видалити шкірку з риби. Філе сбрызгивается соком лимона. Форма для запікання змащується маслом. Горошок висипається в форму.
Помідори вимиваються і нарізати на кружечки. Шар томатів покриває горошок. Зверху томати заливаються окропом (половина склянки). Рибка солиться, перчится і викладається на помідори. Картопля вимивається, очищається і нарізати на кружечки. Картопля викладається на камбалу.
В окремій мисці масло соняшнику (2 ст. л.) змішується зі сметаною і сіллю. Приготовленим соусом поливається картопля. При бажанні її можна посипати натертим сиром. Блюдо відправляється в духовку на півгодини. Прикрасити рибку можна за допомогою зелені.

Рецепт запеченої камбали в духовці у фользі

Час приготування – 2 ч.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для запеченої камбали в духовці у фользі:

1. 4 камбали.
2. 4 ст. л. сметани.
3. 2 помідора.
4. 100 г сиру.
5. Лимонний сік і цедра з 1 плоду.
6. Кріп.
7. Сіль і чорний перець.

Приготування запеченої камбали в духовці у фользі

Камбала промивається, очищається. Також рибу потрібно позбавити від хвостика і плавців. В окремій ємності змішується сметанка з тертою цедрою лимона і подрібненим кропом. Тушка викладається на фольгу і натирається підготовленим соусом.
Помідори промиваються і нарізати на кружечки. Вони викладаються на рибку. Зверху інгредієнти посипаються тертим сиром. Фольга щільно загортається. Камбала відправляється в гарячу духовку на півгодини.

Прокрутка до верху