Канапе на шпажках – це завжди незвичайно, креативно і смачно. Існує багато варіантів подачі закуски на невеликих паличках, давайте розглянемо деякі з них.
Канапе на шпажках з сиром і шинкою
Канапе на шпажках з сиром і шинкою, напевно, знайомі всім. Це дійсно швидкий спосіб спорудити щось красиве до зустрічі гостей.
Необхідні продукти:
- 150 грам сиру;
- один солоний огірок;
- 150 грам шинки.
Процес приготування:
- Сир нарізаємо на невеликі квадратики, приблизно по одному сантиметру з кожного боку.
- Шинку намагаємося подрібнити таким же чином, а огірок просто ріжемо на тонкі кружечки.
- Надягаємо складові на шпажки. Взагалі, це можна зробити в будь-якій послідовності, але більш виграшно композиція буде виглядати, якщо спочатку начепити сир, потім огірок і після шинку.
- Виконайте те ж саме з усіма інгредієнтами, додайте закуски на блюді і подавайте.
З ковбасою салямі на святковий стіл
Якщо ви чекаєте гостей, то обов’язково зробіть канапе на шпажках на святковий стіл. Вони порадують своєю яскравістю і незвичністю.
Необхідні продукти:
- по 150 грам не прісного сиру і ковбаси салямі;
- стільки ж томатів-черрі.
Щоб приготувати такі канапе, дотримуйтесь простим алгоритмом:
- Сир наріжте на квадратики. Вони не повинні бути дрібними або, навпаки, занадто великими, адже канапе – це порційна закуска, яка з’їдається відразу.
- Ковбасу перетворіть на тонкі скибочки, а помідори розріжте навпіл.
- Надягніть на шпажку спочатку кубик сиру, потім проколіть ковбасу, але не посередині, а ближче до одного краю, слідом помістіть половину черрі, скрутіть другий стирчить край салямі і зачепите його на шпажку так, щоб утворилося щось на кшталт вітрила.
Канапки з ковбасою готові. Викладіть їх красиво на плоску тарілку і несіть гостям.
Рецепт з копченою куркою
Необхідні продукти:
- близько 200 грам хліба;
- половина копченої грудинки;
- кілька листя свіжого салату;
- один солодкий перець;
- 200 грам черрі.
Процес приготування:
- Хліб нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо хочеться хрустку закуску, підсушіть скибочки на деко, в сковороді або в тостері.
- На хлібні заготовки-основи поміщаємо трохи свіжого салату.
- Перець промиваємо, зрізаємо верхівку і видаляємо з нього насіння. М’якоть подрібнюємо на тонкі скибочки або часточки.
- Помідори ріжемо навпіл.
- На салат покласти шматочок перцю, потім помідор, але так, щоб зріз дивився вниз, а потім і нетолстый шматок курятини, яку заздалегідь подрібнили.
- Красиво розміщуємо закуску на тарілці, і можна відразу ж подавати.
Красиві канапе з фруктів
Закуска не завжди повинна бути з ковбаси та інших подібних інгредієнтів, адже можна зробити канапе з фруктів.
Особливо така подача сподобається дітям і жінкам, які віддають перевагу вино іншим алкогольних напоїв.
Необхідні продукти:
- два ківі;
- 100 грам полуниці;
- один апельсин або два мандарина;
- 100 грам ананаса, свіжого або консервованого;
- один великий банан.
Процес приготування:
- Для початку потрібно нарізати фрукти. Полуницю розрізаємо навпіл, банан подрібнюємо на кружечки товщиною приблизно в один сантиметр.
- Апельсини або мандарини очищаємо, ділимо на шматочки і розрізаємо їх.
- Ананаси, якщо консервовані, то з шматочками нічого не потрібно робити. Кільця само нарізати не дуже крупно. Свіжий плід перетворіть на квадратики.
- Ківі звільніть від шкірки і наріжте аналогічно іншим інгредієнтів.
- На довгу шпагу спочатку надягніть шматочок ананаса, потім полуницю, банани і ківі, знову ананас і полуницю, і завершіть всі бананом. За бажанням при подачі канапе можна полити шоколадом.
Проста закуска з оливками
Канапе з оливками готуються найчастіше. Цей інгредієнт як ніби спеціально створений для такого подання. Спробуйте і ви почастувати своїх гостей такий простий, але смачною закускою.
Необхідні продукти:
- 15 штук оливок;
- 150 грам будь ковбаси або шинки;
- 100 грам твердого сиру.
Процес приготування:
- Оливки необхідно брати без кісточки і, звичайно ж, злити з них рідина.
- Ковбасу наріжте на скибочки, а сир на невеликі порційні квадратики.
- На шпажку спочатку покладіть ковбасу, причому її потрібно наколоти особливим чином. Поверніть її в чотири рази, щоб вийшло щось на зразок конвертика, і краю не стирчали, а після цього надіньте в самій середині захопивши всі підгину.
- Потім нанизуємо сир і оливку і так проробляємо з усіма складовими. Поміщаємо канапе на красиве блюдо і виставляємо на стіл.
Як зробити з сьомгою
Канапе з рибою стануть не тільки окрасою столу, але ще і дуже порадують любителів морепродуктів. Та й взагалі мало хто відмовиться від такої апетитної закуски.
Необхідні продукти:
- кілька шматочків чорного хліба;
- один свіжий огірок;
- маслини – скільки піде;
- 100 грам сьомги;
- 100 грам м’якого сиру.
Процес приготування:
- М’який сир розімніть, щоб утворилося щось на кшталт пасти.
- Хліб наріжте на невеликі порційні шматочки і покрийте намазкой з розм’якшеного сиру.
- Рибу теж подрібніть, шматочки повинні бути трохи менше за розміром, ніж хліб. Потім викладіть їх на сир.
- Огірок промийте, наріжте на пластини і покрийте ними рибу на канапе. За бажанням цю послідовно можна повторити два рази і завершити всі одній маслиною. Подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Канапе з перепелиними яйцями на шпажках
Необхідні продукти:
- 100 грам червоної риби;
- чорний хліб – скільки знадобиться;
- близько 16 штук перепелиних яєць;
- 200 грам сирного сиру.
Процес приготування:
- Хліб підсушуємо на сковороді, в тостері або в духовці. Розрізаємо на 16 невеликих порційних шматочків.
- Рибу теж ріжемо на таку ж кількість скибочок, а яйця відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути і очищаємо.
- На кожен шматочок хліба кладемо по скибочці риби, потім промазуємо її сирним сиром. На нього ставимо яйце і всю цю пірамідку нанизуємо на шпажку в самій середині.
- Перед подачею цю закуску бажано трохи охолодити і прикрасити свіжою зеленню.
З чорним хлібом і оселедцем
Необхідні продукти:
- 150 грам вершкового масла;
- один лимон;
- оселедець;
- пучок кропу;
- чорний хліб – скільки піде.
Процес приготування:
- Вершкове масло розминаємо і змішуємо з подрібненим кропом. За смаком можна додати ще й інші спеції або замінити масло сирним сиром.
- Оселедець обробляємо на філе, яке ріжемо на порційні шматочки.
- Нарізаємо хліб, промазуємо його сумішшю з масла та зелені, потім кладемо шматочок риби, а на неї – невеликий шматочок лимона. Все це надягаємо на шпажку, викладаємо на тарілку, і закуска готова до подачі.
Готуємо з грибами
Необхідні продукти:
- маленька баночка маринованих грибів;
- оливки – скільки піде;
- 150 грам твердого сиру або Моцарели;
- один солоний огірок.
Процес приготування:
- Канапе готуються без хліба, але за бажанням можна додати, і тоді закуска вийде більш ситної.
- На шпажку спочатку надягаємо оливку, потім один маринований грибок невеликого розміру. Слідом нанизується шматочок сиру і огірок, який, звичайно ж, попередньо нарізаємо на скибочки товщиною в півсантиметра.
- Сюди ж можна додати перепелине чи звичайне яйце – воно буде добре поєднуватися з іншими інгредієнтами.
Всі канапе робляться дуже просто, але виглядають дійсно святково, і до того ж не вимагають особливих зусиль у приготуванні. Всі складові можна міняти по своєму смаку, проявляючи фантазію і кулінарні навички.