Канапе на шпажках – 9 рецептів приготування на святковий стіл

Канапе на шпажках – це завжди незвичайно, креативно і смачно. Існує багато варіантів подачі закуски на невеликих паличках, давайте розглянемо деякі з них.

Канапе на шпажках з сиром і шинкою

Канапе на шпажках з сиром і шинкою, напевно, знайомі всім. Це дійсно швидкий спосіб спорудити щось красиве до зустрічі гостей.

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • один солоний огірок;
  • 150 грам шинки.

Процес приготування:

  • Сир нарізаємо на невеликі квадратики, приблизно по одному сантиметру з кожного боку.
  • Шинку намагаємося подрібнити таким же чином, а огірок просто ріжемо на тонкі кружечки.
  • Надягаємо складові на шпажки. Взагалі, це можна зробити в будь-якій послідовності, але більш виграшно композиція буде виглядати, якщо спочатку начепити сир, потім огірок і після шинку.
  • Виконайте те ж саме з усіма інгредієнтами, додайте закуски на блюді і подавайте.

З ковбасою салямі на святковий стіл

Якщо ви чекаєте гостей, то обов’язково зробіть канапе на шпажках на святковий стіл. Вони порадують своєю яскравістю і незвичністю.

Необхідні продукти:

  • по 150 грам не прісного сиру і ковбаси салямі;
  • стільки ж томатів-черрі.

Щоб приготувати такі канапе, дотримуйтесь простим алгоритмом:

  • Сир наріжте на квадратики. Вони не повинні бути дрібними або, навпаки, занадто великими, адже канапе – це порційна закуска, яка з’їдається відразу.
  • Ковбасу перетворіть на тонкі скибочки, а помідори розріжте навпіл.
  • Надягніть на шпажку спочатку кубик сиру, потім проколіть ковбасу, але не посередині, а ближче до одного краю, слідом помістіть половину черрі, скрутіть другий стирчить край салямі і зачепите його на шпажку так, щоб утворилося щось на кшталт вітрила.

Канапки з ковбасою готові. Викладіть їх красиво на плоску тарілку і несіть гостям.

Рецепт з копченою куркою

Необхідні продукти:

  • близько 200 грам хліба;
  • половина копченої грудинки;
  • кілька листя свіжого салату;
  • один солодкий перець;
  • 200 грам черрі.
Дивіться також:  Що приготувати з свинячої вирізки – 7 смачних рецептів

Процес приготування:

  • Хліб нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо хочеться хрустку закуску, підсушіть скибочки на деко, в сковороді або в тостері.
  • На хлібні заготовки-основи поміщаємо трохи свіжого салату.
  • Перець промиваємо, зрізаємо верхівку і видаляємо з нього насіння. М’якоть подрібнюємо на тонкі скибочки або часточки.
  • Помідори ріжемо навпіл.
  • На салат покласти шматочок перцю, потім помідор, але так, щоб зріз дивився вниз, а потім і нетолстый шматок курятини, яку заздалегідь подрібнили.
  • Красиво розміщуємо закуску на тарілці, і можна відразу ж подавати.

Красиві канапе з фруктів

Закуска не завжди повинна бути з ковбаси та інших подібних інгредієнтів, адже можна зробити канапе з фруктів.

Особливо така подача сподобається дітям і жінкам, які віддають перевагу вино іншим алкогольних напоїв.

Необхідні продукти:

  • два ківі;
  • 100 грам полуниці;
  • один апельсин або два мандарина;
  • 100 грам ананаса, свіжого або консервованого;
  • один великий банан.

Процес приготування:

  • Для початку потрібно нарізати фрукти. Полуницю розрізаємо навпіл, банан подрібнюємо на кружечки товщиною приблизно в один сантиметр.
  • Апельсини або мандарини очищаємо, ділимо на шматочки і розрізаємо їх.
  • Ананаси, якщо консервовані, то з шматочками нічого не потрібно робити. Кільця само нарізати не дуже крупно. Свіжий плід перетворіть на квадратики.
  • Ківі звільніть від шкірки і наріжте аналогічно іншим інгредієнтів.
  • На довгу шпагу спочатку надягніть шматочок ананаса, потім полуницю, банани і ківі, знову ананас і полуницю, і завершіть всі бананом. За бажанням при подачі канапе можна полити шоколадом.

Проста закуска з оливками

Канапе з оливками готуються найчастіше. Цей інгредієнт як ніби спеціально створений для такого подання. Спробуйте і ви почастувати своїх гостей такий простий, але смачною закускою.

Дивіться також:  М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

Необхідні продукти:

  • 15 штук оливок;
  • 150 грам будь ковбаси або шинки;
  • 100 грам твердого сиру.

Процес приготування:

  • Оливки необхідно брати без кісточки і, звичайно ж, злити з них рідина.
  • Ковбасу наріжте на скибочки, а сир на невеликі порційні квадратики.
  • На шпажку спочатку покладіть ковбасу, причому її потрібно наколоти особливим чином. Поверніть її в чотири рази, щоб вийшло щось на зразок конвертика, і краю не стирчали, а після цього надіньте в самій середині захопивши всі підгину.
  • Потім нанизуємо сир і оливку і так проробляємо з усіма складовими. Поміщаємо канапе на красиве блюдо і виставляємо на стіл.

Як зробити з сьомгою

Канапе з рибою стануть не тільки окрасою столу, але ще і дуже порадують любителів морепродуктів. Та й взагалі мало хто відмовиться від такої апетитної закуски.

Необхідні продукти:

  • кілька шматочків чорного хліба;
  • один свіжий огірок;
  • маслини – скільки піде;
  • 100 грам сьомги;
  • 100 грам м’якого сиру.

Процес приготування:

  • М’який сир розімніть, щоб утворилося щось на кшталт пасти.
  • Хліб наріжте на невеликі порційні шматочки і покрийте намазкой з розм’якшеного сиру.
  • Рибу теж подрібніть, шматочки повинні бути трохи менше за розміром, ніж хліб. Потім викладіть їх на сир.
  • Огірок промийте, наріжте на пластини і покрийте ними рибу на канапе. За бажанням цю послідовно можна повторити два рази і завершити всі одній маслиною. Подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Канапе з перепелиними яйцями на шпажках

Необхідні продукти:

  • 100 грам червоної риби;
  • чорний хліб – скільки знадобиться;
  • близько 16 штук перепелиних яєць;
  • 200 грам сирного сиру.

Процес приготування:

  • Хліб підсушуємо на сковороді, в тостері або в духовці. Розрізаємо на 16 невеликих порційних шматочків.
  • Рибу теж ріжемо на таку ж кількість скибочок, а яйця відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути і очищаємо.
  • На кожен шматочок хліба кладемо по скибочці риби, потім промазуємо її сирним сиром. На нього ставимо яйце і всю цю пірамідку нанизуємо на шпажку в самій середині.
  • Перед подачею цю закуску бажано трохи охолодити і прикрасити свіжою зеленню.
Дивіться також:  Закуска до шампанського -7 кращих рецептів

З чорним хлібом і оселедцем

Необхідні продукти:

  • 150 грам вершкового масла;
  • один лимон;
  • оселедець;
  • пучок кропу;
  • чорний хліб – скільки піде.

Процес приготування:

  • Вершкове масло розминаємо і змішуємо з подрібненим кропом. За смаком можна додати ще й інші спеції або замінити масло сирним сиром.
  • Оселедець обробляємо на філе, яке ріжемо на порційні шматочки.
  • Нарізаємо хліб, промазуємо його сумішшю з масла та зелені, потім кладемо шматочок риби, а на неї – невеликий шматочок лимона. Все це надягаємо на шпажку, викладаємо на тарілку, і закуска готова до подачі.

Готуємо з грибами

Необхідні продукти:

  • маленька баночка маринованих грибів;
  • оливки – скільки піде;
  • 150 грам твердого сиру або Моцарели;
  • один солоний огірок.

Процес приготування:

  • Канапе готуються без хліба, але за бажанням можна додати, і тоді закуска вийде більш ситної.
  • На шпажку спочатку надягаємо оливку, потім один маринований грибок невеликого розміру. Слідом нанизується шматочок сиру і огірок, який, звичайно ж, попередньо нарізаємо на скибочки товщиною в півсантиметра.
  • Сюди ж можна додати перепелине чи звичайне яйце – воно буде добре поєднуватися з іншими інгредієнтами.

Всі канапе робляться дуже просто, але виглядають дійсно святково, і до того ж не вимагають особливих зусиль у приготуванні. Всі складові можна міняти по своєму смаку, проявляючи фантазію і кулінарні навички.

Прокрутка до верху