Канапе – це універсальна закуска, адже для її приготування можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти, головне, вміти їх поєднувати. Сьогодні ми будемо готувати канапки з червоною рибою. Це не тільки апетитні, але і корисна закуска, адже червона риба багата вітамінами і мікроелементами. Маленькі і яскраві бутерброди обов’язково стануть найдорожчою прикрасою вашого святкового столу.
Канапе з червоною рибою і авокадо
Завдяки французьким кулінарам з’явилися канапе. Ці крихітні бутерброди підкорили весь світ і щоб їх приготувати, не потрібно бути професійним кухарям. Тут головне креативність, фантазія і яскравість. Мініатюрні канапе з благородною рибою і екзотичними авокадо порадують вас і ваших гостей своїм оригінальним виглядом і смаком.
Для закуски вам потрібно взяти будь-яку червону рибу, свіжий огірок, авокадо, чорний хліб, зелень, лимонний сік, оливки, ну і звичайно шпажки.
Спосіб приготування:
- Чорний хліб ріжемо на невеликі квадратики.
- Авокадо поділяємо навпіл, видаляємо серцевину і виймаємо м’якоть ложечкою, кладемо в миску, поливаємо соком цитруса і перетираємо до кремоподібної маси.
- Рибу ріжемо скибочками, кріп дрібно рубаємо, а зелений овоч ріжемо на тонкі слайсы.
- Тепер збираємо наше канапе. На квадратик хліба намазуємо пюре з екзотичного плоду, кладемо скибочку риби, з допомогою шпажок красиво нанизуємо огірок, зверху поміщаємо оливку і перекладаємо на блюдо.
Святкова закуска з ікрою
Канапе з червоною рибкою і ікрою – задоволення не з дешевих, але в свято варто побалувати себе смачною і корисною закускою. Для канапе вам знадобиться білий хліб, будь-яка малосолоний червона риба, масло вершкове та ікра (чорна або червона).
Приготувати канапе досить просто. Вам потрібно з білого хліба зробити заготовки у вигляді кружечків або квадратиків. Кожен хлібний шматочок змастіть вершковим маслом. Рибу розрізати на тонкі слайсы, викладіть на хліб у формі квітки, наповнити будь ікрою і прикрасити листочками петрушки.
Готуємо з огірком
Закуска канапе з делікатесної рибою і огірком прикрасять своєю вишуканою і яскравою подачею будь-який святковий стіл. Для закуски ми також візьмемо вершковий сир («Маскарпоне», «Філадельфія» або «Рікотта»), який відмінно поєднується зі смаком риби і свіжим овочем. Червону рибу ви можете посолити по своєму смаку, але якщо можливості немає, то купіть вже готовий продукт в магазині.
Отже, для рецепту вам знадобиться хліб (білий або чорний), огірочок, червона солона рибка, м’який сир, маслини і зелень.
Готувати закуску почнемо з основи, для цього беремо хліб і робимо з нього заготовки круглої або квадратної форми. Сир перемішуємо з подрібненим кропом і отриману масу наносимо товстим шаром на кожну заготовку з хліба. Зверху покладемо шматочок рибки, потім кружечок зеленого свіжого овоча, після кладемо маслину і шпажкою акуратно пронизуємо всі складові канапе.
Канапе на шпажках з червоною рибою і сиром
Креативні і смачні канапе можна зробити з червоної риби і сиру, для пікантності ми додамо трохи гострої паприки.
Отже, щоб прикрасити свій стіл вишуканою закускою вам потрібно взяти чорний хліб, червону слабосолону рибку, твердий сир, вершкове масло, салатні листочки і мелену паприку.
Готувати почнемо з того, що ріжемо хліб у вигляді невеликих квадратів і змащуємо їх вершковим маслом. Потім на кожну заготовку покладемо маленький листочок салату, а зверху скибочку риби. Тепер наріжте сир квадратиками і посипте меленою паприкою. Поверх рибки покладіть сир, вставте шпажку, а зверху маслину.
З оливками
Червона риба поєднується з багатьма інгредієнтами, тому для канапе ви можете взяти овочі, сир або плоди масляного дерева. Крім оливок вам також буде потрібно шматочки світлого хліба, червона риба, сирний сир.
Білий хліб ріжемо квадратами і змащуємо сирним сиром. Ріжемо рибку за розмірами хлібних квадратиків і кладемо слідом за сиром, тепер кладемо оливку і прикрашаємо канапе шпажкою.
Простий рецепт сиром фета
З сиром фета також можна зробити яскраві і апетитні мініатюрні бутерброди. Для цього візьміть масло вершкове, слабосолону червону рибу, батон і оливки.
З хліба робимо заготовки у вигляді кружечків або прямокутників. Змащуємо основу вершковим маслом і зверху кладемо заготовки з риби. Сир розрізаємо на квадрати, покладемо поверх риби, після кладемо оливку і обережно проколюємо інгредієнти шпажкою. Готові канапе викладаємо на блюдо з листям салату.
Смачні канапки з копченої червоної риби
Канапе з копченої червоної риби – це не складний рецепт закуски для святкового меню. Для рецепту візьміть копченого лосося, білий хліб, палички краба, масло вершкове і зелень для прикраси.
Почнемо з того, щоб відправляємо хліб в тостер або просто підсушуємо на сухій сковороді. Підсмажені тости розрізаємо на квадратики. Крабове м’ясо подрібнити на дрібній тертці і змішуємо з м’яким вершковим маслом. Отриманою масою змащуємо основу товстим шаром, зверху кладемо рулетики з копченого лосося і присипаємо всі подрібненою зеленню.
Як зробити з лимоном
Канапе хороші тим, що їх можна зробити з будь-яких інгредієнтів, які є у вас в холодильнику, головне, щоб використовувані продукти поєднувалися один з одним за смаком. Зараз ми вам розповімо, як зробити канапе з червоною рибки і лимона.
Для рецепту візьміть будь-яку делікатесну рибу, лимон, будь сир і шпажки. Сир ріжемо квадратиками і по центру вставляємо шпажку або зубочистку. Червону рибу ріжемо довгими смужками і одягаємо на шпажку так, щоб один край залишився вільним, а інший опинився на сирі. Беремо цитрус і ріжемо його маленькими дольками і нанизуємо на шпажку поверх риби.
Тепер беремо вільний край смужки риби, підверніть і нанизуємо на шпажку. У вас повинно вийти щось на зразок вітрила. Викладаємо вироби на блюдо, прикрашаємо на свій розсуд і подаємо на святковий стіл.
Щоб приготувати канапе не треба бути великим кулінаром, досить проявити трохи фантазії і виділити зовсім небагато часу. Всі рецепти прості і всього за годину ви зможете приготувати велику кількість смачною і оригінальної закуски.