Канапе з креветками дозволяють урізноманітнити стіл закуски з морепродуктами без великих грошових витрат і тривалого приготування. Це відмінне рішення для вечірки, невеликого корпоративу, заходи у форматі фуршету.
Прості канапе з креветками
У цій закусці інгредієнти підібрані таким чином, щоб підкреслити ніжний смак креветок.
Знадобиться:
- 10 заморожених креветок;
- 5 помідорів черрі;
- 30 г пармезану;
- свіжа петрушка;
- шматок чорного хліба.
Хід приготування.
- Креветки розморожують, заливши окропом на 2 хвилини, потім очищають.
- Помідори черрі ділять на 2 половини.
- Хліб і пармезан ріжуть однаковими квадратиками.
- На заготовки з хліба кладуть сир і черрі зрізом вниз. Зверху поміщають по креветці.
- Канапе нанизують на шпажки і декорують зеленню петрушки.
Закуски на шпажках з ананасами
Екзотичний фрукт і часник роблять канапе, приготовані за цим рецептом, оригінальними, смачними і корисними.
Список продуктів:
- 1 яйце;
- 2 часникового зубчики;
- 40 г сиру;
- 3 колечка консервованого ананаса;
- багет;
- 20 г майонезу;
- 25-30 дрібних креветок.
Послідовність дій.
- Яйце відварюють круто і розминають виделкою.
- Ананасные колечка і сир нарізають дрібними кубиками.
- Інгредієнти перемішують. Отриману масу заправляють майонезом (бажано домашнім) і подрібненим часником.
- Багет ріжуть кружальцями і обсмажують на сухій сковороді з антипригарним покриттям до апетитної скоринки.
- На хліб товстим шаром наносять часникову пасту, зверху кладуть по 2-3 креветки.
- Канапе насаджують на шпажки і подають на стіл.
Порада: щоб брати закуску було зручніше, шпажки слід встромляти не зверху, а в бічну частину канапе під невеликим кутом.
З королівськими креветками
Для приготування цих канапе крім морепродуктів потрібно всього 2 компонента. Цитрус надає закуски легку кислинку і пікантність, а сир доповнює страву новими нотками.
Знадобиться:
- 200 г королівських креветок;
- пів-лимона;
- 100 г сиру твердих сортів.
Кроки приготування.
- Креветки відварюють у підсоленій воді 2 хвилини, потім чистять.
- Лимон з шкіркою нарізають дрібними шматочками.
- Сир ріжуть кубиками.
- На шпажку наколюють спочатку хвостик креветки, потім шматочок лимона, другий кінець креветки і сир.
- Закуску подають з дрібно нарубаним зеленою цибулею до білого і червоного вина.
Гарячі канапки з беконом
М’ясо і морепродукти рідко включають в одне блюдо. Однак поєднання гарячих креветок з ніжним беконом дає дивовижний смак.
Склад закуски:
- 10 великих креветок;
- 10 смужок бекону;
- половина лимона.
Рецепт покроково.
- Креветки очищають від панцира. Зробивши розріз на спинці, видаляють кишечник.
- Лимон розрізають на кілька тонких скибочок.
- У кожну смужку бекону загортають по одній креветці і лимонної часточці.
- Духова шафа розігрівають до 250°C.
- Креветки в беконі викладають у форму для випічки і поміщають в духовку. Запікають орієнтовно 10 хвилин.
- Креветки запечені наколюють шпажками і подають в гарячому вигляді.
З креветками та авокадо
За цим рецептом вдасться приготувати красиве, корисне і поживне блюдо з екзотичним смаком.
Список інгредієнтів:
- 1 кусень білого хліба;
- підлога-авокадо;
- 20 г легкого майонезу;
- 9 креветок;
- 1 лайм;
- 3 гілочки петрушки;
- 1 цибуля-порей.
Хід приготування.
- Хліб підрум’янюють її на сухій сковороді і ділять на 9 квадратів.
- Авокадо нарізають тонкими скибочками, цибулю дрібно рубають.
- Заморожені креветки разом з лаймом кидають в окріп на 2,5 хвилини.
- Компоненти викладають на хліб у наступному порядку: авокадо, майонез, креветка, листочок петрушки.
- Кожне канапе протикають шпажкою і посипають цибулею.
Як зробити з манго
Апетитна закуска з хрустким багетом і ароматом прованських трав не залишить байдужим жодного гурмана.
Склад:
- 300 г королівських креветок;
- 130 г багета;
- 1 манго;
- 60 г вершкового масла;
- 3 г сухих прованських трав;
- 3 г меленого імбирного кореня;
- 20 г меду;
- 20 мл соку лимона;
- сіль;
- суміш перців.
Послідовність дій.
- У сковороді нагрівають 20 р масла. Додають імбирний порошок, сік лимона, мед і щіпку прянощів.
- На сковороду викладають очищені креветки. Їх солять, перчать і обсмажують в пряному складі за 1,5 хвилини з кожного боку.
- На маслі обсмажують багет, нарізану порційними шматочками.
- Манго очищають і нарізають кубиками.
- Шпажкою наколюють креветку, шматочок хрусткого багета, манго.
- Закуску викладають на сервірувальне блюдо і подають на стіл.
Готуємо з огірками
Ця закуска відрізняється збуджує апетит ароматом і свіжим смаком.
Знадобиться:
- 10 середніх креветок;
- 2 лаврових листа;
- 1 свіжий огірок;
- 100 г сиру Моцарелла;
- 40 мл оливкової олії;
- 10 г сушеного базиліка.
Покроковий рецепт.
- Морепродукти і лавровий лист кладуть в глибоку миску і заливають окропом на пару хвилин.
- Остиглі креветки очищають від панцира.
- Огірок ріжуть товстими скибочками.
- Моцарелу нарізати середніми кубиками.
- На зубочистку наколюють огірковий скибочку, потім моцарелу і креветку.
- Перед тим як поставити канапе на святковий стіл, закуску збризкують маслом і приправляють базиліком.
Канапе з тигровою креветкою
Це блюдо відрізняється не тільки чудовим смаком, але і ефектним зовнішнім виглядом.
Необхідні компоненти:
- 12 заморожених тигрових креветок;
- по половині помаранчевого і червоного болгарських перців;
- 1 тепличний огірок;
- 30 г вершкового масла;
- бутербродний хліб;
- сіль;
- суміш чорного і білого перцю.
Етапи готування.
- Креветки тримають у киплячій воді 7 хвилин, охолоджують і очищають.
- Солодкий перець довільно нарізають.
- Огірок ріжуть тонкими пластинами.
- З хліба зрізують кірки, м’якуш нарізають невеликими квадратами.
- Кожен шматочок хліба змащують маслом.
- Бамбуковій шпажкою наколюють спочатку тигрову креветку, потім болгарські перці двох кольорів, платівку огірка і хліб з маслом.
- Перед тим як запропонувати канапе гостям, закуску солять і посипають сумішшю перців.
При приготуванні канапе з креветками на шпажках можна проявляти фантазію не тільки в підборі інгредієнтів, але і у виборі форми закуски.