Каннеллоні з фаршем – 6 рецептів приготування

Ви любите італійську кухню або просто хочете спробувати нове оригінальне блюдо? Тоді віддайте перевагу традиційній закусці, що прийшла до нас прямо з берегів Середземного моря, під назвою каннеллоні з фаршем!

Класичні каннеллоні з фаршем

Каннеллоні являють собою макарони-трубочки великого розміру, які можна начиняти чим завгодно. Багато господинь бояться їх, але насправді приготувати каннеллоні з фаршем не складніше, ніж зварити звичайну пасту. Намагайтеся брати трубочки, не вимагають попередньої варіння.

Що знадобиться:

  • каннеллоні – 250 г;
  • фарш – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • сир твердих сортів – 150 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • оливки. масло;
  • зелень;
  • спеції.

Дрібно нарізаємо цибулю і пару зубчиків часнику, після чого злегка підсмажити їх на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. Робимо на помідорах зверху хрестоподібний надріз і поливаємо їх окропом. Це необхідно для того, щоб з них без праці знялася шкірка. Нарізаємо їх кубиками невеликого розміру, змішуємо з фаршем і спеціями, а потім злегка обсмажуємо на сковороді.

Коли начинка буде готова, щільно наповнюємо нею трубочки. Фарш повинен бути остившім. Утрамбовуємо їх у форму для запікання. Між каннеллоні повинно залишатися невеликий простір, інакше вони злипнуться. Відправляємо їх на півгодини в духовку і за 10 хвилин до готовності посипаємо зверху сиром, натертим на крупній тертці.

Під соусом в духовці

Каннеллоні з фаршем під соусом бешамель однозначно будуть ще смачніші, ніж приготовані за класичним рецептом.

Що знадобиться:

  • каннеллоні – 250 г;
  • фарш – 0,5 кг;
  • помідори – 4 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сир «Пармезан» — 150 г;
  • слив. масло – 50 г;
  • молоко – 1 л;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • раст. масло;
  • спеції.

Подрібнюємо цибулю з часником, помідори очищаємо від шкірки. Обсмажуємо на сковороді фарш з 3 столовими ложками води, поки вона повністю не випарується і м’ясо не змінить свій колір. Це необхідно для того, щоб він не злипався в грудочки. Начинка для каннеллоні повинна бути злегка розсипчастою. Тушкуємо також на сковороді овочі з невеликою кількістю олії приблизно 10 хвилин.

Дивіться також:  Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом

З’єднуємо обидві частини начинки, добре перемішуючи їх. В цей же час потрібно зайнятися приготуванням соусу бешамель. Для цього розтоплюємо масло, насипаємо туди борошно і ставимо миску на середній вогонь. Починаємо туди потроху вливати молоко, постійно помішуючи. Коли воно почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму. Заважаємо до тих пір, поки соус не стане по консистенції сметанообразним. Коли він буде готовий, накрийте посуд з ним кришкою.

Начинка до того часу вже повинна охолонути і нею ми заповнюємо наші трубочки. Утрамбовуємо їх у форму для випічки і зверху поливаємо соусом бешамель. Відправляємо на півгодини в духовку при температурі 200, за 10 хвилин до повного приготування посипаємо каннеллоні тертим сиром.

З курячим фаршем

Каннеллоні з курячим фаршем – це ще один варіант приготування італійського традиційної страви для тих, хто не дуже любить свинину чи яловичину. Так трубочки набудуть більш ніжний смак.

Що знадобиться:

  • каннеллоні – 250 г;
  • курячий фарш – 0,5 кг;
  • помідори – 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сир «Пармезан» — 150 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • раст. масло;
  • соус «Бешамель»;
  • спеції.

Дрібно нарізаємо цибулю з часником і обсмажуємо на сковороді. Помідори очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками. До засмажки додається фарш і, трохи пізніше, помідори. Додаємо сіль, спеції і готуємо начинку приблизно 15 хвилин. Наступним на черзі йде соус «Бешамель». Як його готувати ви можете дізнатися в попередньому рецепті. Натираємо на крупній тертці «Пармезан».

Коли фарш з помідорами буде готовий, начиняємо їм каннеллоні. Однак начинки повинно бути в міру, інакше трубочки можуть полопати під час запікання. Ділимо соус «Бешамель» на дві рівних частини. Першу наливаємо у форму, після чого викладаємо туди каннеллоні. Половиною поливаємо їх зверху. Відправляємо трубочки в духову піч на півгодини при температурі 180. За 10 хвилин до закінчення готування посипте блюдо зверху сиром.

Дивіться також:  Як і скільки правильно варити картоплю?

В мультиварці

У вас немає духовки, але ви дуже хочете спробувати каннеллоні з м’ясним фаршем? Не впадайте у відчай! Адже якщо у вас є мультиварка, вважайте, що вам крупно повезло.

Що знадобиться:

  • каннеллоні – 10 шт.;
  • фарш – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • твердий сир – 50 г;
  • морква – 2 шт.;
  • тому. паста – 3 ст. ложки;
  • раст. масло;
  • сіль;
  • спеції.

Дрібно нарізаємо цибулю і моркву, після чого злегка обсмажуємо їх разом з фаршем. Можна залишити начинку сирої і відразу наповнити нею каннеллоні, але тоді час приготування трубочок значно збільшиться. Не забудьте посолити і додати спеції.

Остуджуємо фарш і заповнюємо їм каннеллоні. Найзручніше буде робити це вручну, без допомоги сторонніх предметів. Укладаємо трубочки на дно чаші, змащеній олією. Там же змішується кетчуп з невеликою кількістю води і цим «бульйоном» поливаються зверху заготовки. В кінці посипаємо їх тертим сиром і готуємо на програмі «Гасіння» півгодини. Якщо страва здасться вам недостатньо готовим, можна додати ще 10-15 хвилин.

З фаршем і грибами

Каннеллоні з фаршем і грибами – ще один смачний варіант цього незвичайного страви.

Що знадобиться:

  • фарш – 300 г;
  • помідори – 3 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • твердий сир – 150 г;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • інгредієнти для соусу;
  • спеції;
  • сіль.

Дрібно нарізаємо цибулю і гриби. Обдаємо помідори окропом, очистити від шкірки і також ріжемо маленькими шматочками. Цибулю, гриби, фарш і помідори обсмажуємо на сковороді до стану повної готовності. Солимо і приправляємо. Не забуваємо ретельно перемішувати, щоб начинка пожарилась рівномірно.

Готуємо соус, поки фарш для каннеллоні остигає. Натираємо сир на середній тертці і після цього наповнюємо трубочки начинкою. «Бешамель» ділиться на дві частини. Одна наливається у форму для запікання, потім туди викладаються трубочки. Залишилися соусом поливаємо їх зверху. Готуємо півгодини при температурі 180. За 10 хвилин до закінчення готування посипаємо зверху сиром для освіти смачною скоринки.

Дивіться також:  Як зварити яйця в мікрохвильовій печі – 6 способів приготування

Запікаємо в томатному соусі

Що знадобиться:

  • фарш – 0,5 кг;
  • каннеллоні – 8 шт.;
  • зелень;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • оливки. масло – 3 ст. ложки;
  • твердий сир – 150 г;
  • тому. паста – 4 ст. ложки.;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • базилік сушений – 1 ч. ложка;
  • спеції;
  • сіль.

Обсмажуємо на сковороді дрібно нарізаний часник, одну цибулину і фарш до тих пір, поки той не стане злегка коричневого відтінку. Прибираємо начинку остигати, а потім кладемо туди січену зелень, яйце і спеції. Ретельно перемішуємо до стану однорідної маси.

Займемося приготуванням томатного соусу для каннеллоні. Подрібнюємо другу цибулину. Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і перетворюємо їх за допомогою заглибного блендера в пюре. Тушкуємо все це на сковороді, додавши томатну пасту і спеції. Постійно помішуємо соус, не доводячи його до кипіння. Час його приготування займе у вас 3-5 хвилин.

Начинка до того часу вже повинна охолонути і нею ми заповнюємо трубочки. Ділимо отриманий соус на дві рівні частини: першу заливаємо у форму для запікання, а залишилася поливаємо викладені каннеллоні зверху. Посипаємо тертим сиром і відправляємо в духову піч на 40 хвилин.

Прокрутка до верху