Капкейки класичні – 10 рецептів у домашніх умовах

Капкейки – це порційні тістечка, які зможе приготувати кожен. Для кексів використовують різні креми та начинки. Ніжна випічка відмінно підходить для дитячих свят та великих заходів. Десерт готують із бісквітного тіста. Випічка виходить пористою та повітряною. Для “шапочки” найчастіше використовують вершковий крем на основі сирного сиру. Капкейки зручніше подавати, аніж великий торт.

Класичні капкейки в домашніх умовах

Класичні капкейки в домашніх умовах є чудовою випічкою для будь-якої події. Для тесту використовують найпростіші продукти. Порційне частування прикрашають на власний розсуд. Для цього підійде білковий або вершковий крем, також різний кондитерський декор.

Інгредієнти:

на – 12 порції

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Молоко коров’яче – 120 мл.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Класичні капкейки легко готуються у домашніх умовах. Всипавши цукровий пісок та ванілін до м’якого вершкового масла, збиваємо до пишного стану.

Окремо розбовтуємо яйця.

Продовжуючи збивати масло|мастило|, вводимо яєчну суміш.

Висипаємо борошно та розпушувач, попередньо просіяні через сито. Вимішуємо, розбиваючи грудки.

Виливаємо молоко і доводимо до однорідності.

У металеву форму для кексів вставляємо паперові формочки та заповнюємо їх на ⅔ висоти. Розміщуємо в розпеченій духовці при 180 ° С і випікаємо 25 хвилин|мінути|. Протикаємо зубочисткою готову випічку, щоб перевірити чи пропеклося тісто.

Дістаємо капкейки з форми та повністю остуджуємо.

Покриваємо кремом на основі вершкового сиру або будь-яким іншим на власний розсуд. Смачного!

Шоколадні капкейки у духовці

Шоколадні капкейки у духовці виглядають чарівно. Любителі шоколаду не зможуть пройти повз бісквітне частування. Тісто готується максимально швидко з використанням бюджетних складових. Шоколадне частування неодмінно сподобається маленьким діткам.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко – 120мл.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.

Крок 1. 100 г м’якого вершкового масла змішуємо зі 150 г цукрового піску до стану повітряної маси.

Крок 2. Поєднуємо яйця до однорідності.

Крок 3. До збитої олії виливаємо яєчну суміш і продовжуємо вимішувати міксером до гладкого стану.

Крок 4. Просіюємо какао-порошок, розпушувач та борошно. Розмішуємо масу.

Крок 5. Додавши молоко, активно вимішуємо до одержання гладкої маси.

Крок 6. У форму для кексів вставляємо капсули для капкейків та наливаємо шоколадне тісто на ⅔ висоти. Поміщаємо в прогріту до 180 ° С духовку і готуємо 25 хвилин.

Крок 7. Капкейки, що спеклися, акуратно дістаємо. Даємо випічці повністю охолонути.

Крок 8. Шоколадні капкейки декоруємо кремом на власний розсуд. Для святкового варіанта можна використовувати горіхову крихту, мигдальні пелюстки або шоколадні краплі. Смачного!

Класичні ванільні капкейки

Класичні ванільні капкейки підкорять своїм ароматам всіх ласунів. Пориста текстура випічки не залишить байдужих. Повітряне соковите частування ідеально підходить для чаювання у вузькому колі та для масових заходів. Порційні кекси зручно взяти із собою, якщо десерт не вже не «влазить» після ситної вечері.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 50мл.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.

Білковий крем:

  • Білки яєчні – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 180 грн.
  • Лимонна кислота – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. М’яке вершкове масло вивантажуємо у чашу. Всипаємо цукор та ванілін. Вимішуємо до однорідного стану, розтираючи добела та збільшення в обсязі.

Крок 3. По черзі додаємо яйця категорії С1, добре поєднуючи масу після кожного яйця.

Крок 4. Просіюємо частину борошна з розпушувачем, солимо та вливаємо молоко кімнатної температури. Добре розмішуємо.

Крок 5. Вводимо борошно, що залишилося, і доводимо масу до однорідності.

Крок 6. Силіконові форми для кексів наповнюємо до половини. Якщо немає силіконових форм, застосовуємо металеву форму для кексів та вистилаємо їх паперовими капсулами.

Крок 7. У прогрітій до 170 ° С духовці готуємо випічку півгодини. Діставши вироби через вказаний час, проколюємо зубочисткою. Якщо вона суха, відключаємо духовку та остуджуємо капкейки на столі.

Дивіться також:  Класичне хачапурі по-мегрельськи – 10 рецептів мегрельського хачапурі в домашніх умовах

Крок 8. Збиваємо білки в знежиреній мисці до щільних піків, підсипаємо цукрову пудру та лимонку. Збивши, розміщуємо на водяній бані та збиваємо 10 хвилин. Після цього знімаємо з вогню і збиваємо ще 2 хвилини. Фарбуємо харчовим барвником. Прикрашаємо капкейки кремом, використовуючи мішок кондитерський. Присипаємо кондитерськими бусинками або краплями шоколаду.

Крок 9. Насолоджуємося ніжною ароматною випічкою. Смачного!

Капкейки з кремом-чиз

Капкейки з кремом-чиз – це десерт із чудовим зовнішнім виглядом та найніжнішою текстурою. Вершковий крем чудово доповнює бісквітну основу. Приготування капкейків займе трохи більше півгодини. Поки випікається основа, займемося збиванням смачного крему. Все дуже просто!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 90 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Вершки/молоко – 50 мл.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Какао-порошок – 10 гр.

Крем:

  • Сир сирний – 200 гр.
  • Вершки 33% – 90 мл.
  • Цукрова пудра – 45 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Відважуємо інгредієнти.

Крок 2. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з|із| цукровим піском за допомогою міксера.

Крок 3. У пишну масу, що побіліла, виливаємо яйце і знову перемішуємо.

Крок 4. Окремо з’єднуємо какао-порошок з розпушувачем та борошном.

Крок 5. Просіюємо частину сухої суміші повітряну масу. Активно розмішуємо.

Крок 6. Вливаємо вершки та об’єднуємо масу.

Крок 7. Вводимо сухі інгредієнти, що залишилися, і вимішуємо тісто до гладкості. Маса вийде досить густою. Включаємо духовку на 170°С. Заповнивши форми на ⅔ висоти, випікаємо капкейки 25 хвилин. Після чого дістаємо та остуджуємо.

Крок 8. Виготовляємо продукти для крему. Вершки та сир мають бути з холодильника.

Крок 9. У миску виливаємо вершки та вивантажуємо сир. Всипаємо цукрову пудру. Перемішуємо на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її, щоб вийшов повітряний крем.

Крок 10. У остиглих капкейках робимо отвір. Переклавши крем у кондитерський мішок, заповнюємо поглиблення.

Крок 11. Формуємо красиву “шапочку” та подаємо гостям. Смачного!

Капкейки на молоці

Капкейки на молоці – шикарна бісквітна випічка, яку подають так чи декоровану кремом. Капкейки готуються зовсім не складно. Реалізувати рецепт зможе навіть кулінар-початківець або школяр. Випічка чудово врятує, якщо немає нічого до чаювання, а домочадці вже ось-ось прийдуть.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – ⅓ ч.л.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо продукти, нагріваємо до 180°С. У чашу всипаємо розпушувач і просіяне борошно. Висипаємо сіль та цукор. Поєднуємо сухі складові.

Крок 2. Кладемо м’яке вершкове масло.

Крок 3. Розтираємо складові десерту. По черзі додаючи яйця, добре вимішуємо. Вливаємо ванільний екстракт.

Крок 4. Вливаємо півсклянки молока кімнатної температури. Доводимо продукти до однорідної текстури.

Крок 5. У вогнетривкій формі для кексів розміщуємо паперові формочки гарної якості. Ароматною сумішшю заповнюємо паперові капсули для кексів на ⅔ висоти.

Крок 6. Розміщуємо деко із заготовками у прогріту духовку та випікаємо десерт 20 хвилин. Щоб не пересушити випічку, відкриваємо дверцята через чверть години і протикаємо зубочисткою. Якщо вона суха, виймаємо капкейки.

Крок 7 Готові вироби охолоджуємо, розмістивши на дошці. Дістаємо із металевої форми.

Крок 8. Капкейки прикрашаємо на власний розсуд. Покриваємо кремом із крем-чизу або на білковій основі. Поливаємо карамеллю або присипаємо мигдальними пелюстками. Кожен визначає самостійно, спираючись на свою фантазію як прикрасити десерт. Смачного!

Швидкі капкейки на сковороді

Швидкі капкейки на сковороді випікаються, а точніше готуються на пару лише за 10 хвилин. Ніжна пориста текстура зведе з розуму всіх любителів випічки. Прикрасити капкейки можна кремом або покрити шоколадною глазур’ю. Кекси підходять для перекусів та чаювання.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяне – 3 ст.л.
  • Насіння чіа – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,25 ч.л.
  • Молоко – 3 ст.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
Дивіться також:  Хачапурі по-мегрельськи - 8 рецептів справжніх грузинських хачапурі

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. У миску насипаємо 3 столові ложки кукурудзяного борошна, розпушувач, сіль та цукор. З’єднуємо сухі продукти, добре розмішавши. Кукурудзяне борошно за потребою замінюємо пшеничним, рисовим або вівсяним.

Крок 2. До сухої суміші вливаємо молоко, дезодоровану олію та яйце.

Крок 3. Розмішуємо до однорідності, висипаємо насіння чиа за бажанням.

Крок 4. Знов об’єднавши компоненти, виливаємо тісто у форму.

Крок 5. Розміщуємо її в сковорідці з високими бортиками та наливаємо окріп. Рівень рідини має сягати половини висоти форми. Включаємо середнє нагрівання.

Крок 6. Зверху накриваємо рушником так, щоб кінці не торкалися вогню та закриваємо кришкою. Готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Проколюємо виріб зубочисткою та дістаємо зі сковороди.

Крок 8. Даємо випічці охолонути і витягаємо з форми. За бажанням декоруємо кремом.

Крок 9. Заварюємо напої та подаємо випічку. Смачного!

Капкейки з начинкою всередині

Капкейки з начинкою усередині виглядають неймовірно. Якщо чекає свято та очікується багато гостей, тістечка – це ідеальне частування. Готуються вони легко і швидко, а зовнішній вигляд захоплює настільки, що важко відвести очі. Оригінальні ласощі потраплять у серце любителям солодкого.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 50 грн.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Джем – до смаку.

Крем:

  • Олія вершкове 72% – 150 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 100 грн.
  • Джем – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Об’єднавши цукор з яйцями та ванільним цукром, кладемо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати. Просіюємо розпушувач із сіллю та борошном. Перемішавши, вливаємо молоко та доводимо тісто до однорідності. Кількість насолоди регулюємо самостійно, не забуваючи, що буде солодкий наповнювач і крем.

Крок 3. Включаємо духовку на 180°. Тим часом акуратно заповнюємо капсули для капкейків. Вибираємо якісні, щоб випічка не прилипала та не зіпсувався її зовнішній вигляд.

Крок 4. Помістивши заготовки в гарячу духовку, випікаємо вироби третину години. Приготовлена ​​випічка набуде золотистого кольору. Проткнувши вироби, зубочистка має бути сухою.

Крок 5. Даємо кексам охолонути. У центрі робимо отвір за допомогою ножа чи спеціальної вирубки.

Крок 6. Заповнюємо поглиблення джемом. Смак добавки підбираємо самостійно. Важливо, щоб наповнювач був густим та не розтікався.

Крок 7. 150 г вершкового масла з’єднуємо з цукровою пудрою і вершковим сиром. Для кольору кладемо харчовий барвник. Колір визначаємо залежно від переваг та події, до якої готуємо капкейки. Щілим кремом наповнюємо кондитерський мішок. Встановлюємо насадку.

Крок 8. Формуємо шапочки на капкейках, присипаємо посипанням на власний розсуд. Використовуємо декор, що відповідає ситуації.

Крок 9. Привабливі капкейки подаємо до столу або даруємо близьким. Смачного!

Класичні капкейки «Червоний оксамит»

Класичні капкейки “Червоний оксамит” – зменшена версія оригінального торта. Частування виходить неймовірно смачним та максимально привабливим. Реалізувати рецепт вдасться навіть тим, хто боїться випічки як вогню. Елементарний рецепт не завдасть клопоту. Приголомшливий результат порадує з першого разу.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст.
  • Харчовий фарбник – 1,5 ч.л.
  • Шоколадна стружка – 10 грн.
  • Сирний сир – 340 гр.
  • Цукрова пудра – 100 грн.
  • Кондитерська посипка – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджуємо сирний сир, а вершкове масло дістаємо з холодильника і даємо розм’якшитися. Червоний натуральний барвник розчиняємо у кефірі. Шоколадну стружку, кондитерську посипку та барвники з легкістю можна придбати у спеціалізованій лавці. Серед великого вибору можна знайти щось цікаве для особливих подій.

Крок 2. Розтерши половину м’якого масла з цукровим піском і ванільним цукром до стану побілілої повітряної маси, по одному додаємо яйця, добре розмішуючи після кожного додавання.

Крок 3. Змішавши розпушувач з борошном, какао та сіллю, пропускаємо через сито в окрему миску. До масляної субстанції всипаємо частину сухих компонентів. Розмішавши, наливаємо частину кефіру. Продовжуючи вимішувати, додаємо залишки сухих та рідких інгредієнтів. Доводимо бісквітну масу до однорідності.

Дивіться також:  Штрудель з яблуками класичний - 10 рецептів приготування штруделю

Крок 4. Нагріваємо духовку до 180°С. Наповнюємо форми яскравим тестом та випікаємо 20 хвилин. Після чого дістаємо та остуджуємо.

Крок 5. У чашу кладемо охолоджений вершковий сир, м’яке вершкове масло, що залишилося і висипаємо цукрову пудру (не використовуємо цукор, так як складно буде розбити кристалики і крем під час збивання може відсіктися). Спочатку перемішуємо на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи оберти, вимішуємо компоненти до пишноти.

Крок 6. Вершковий крем викладаємо в кондитерський мішок, насадку використовуємо на власний розсуд і прикрашаємо капкейки апетитними “шапочками”. Присипаємо посипанням.

Крок 7. Насолоджуємося пористою випічкою. Смачного!

Морквяні капкейки в духовці

Морквяні капкейки в духовці підкорять своїм зовнішнім виглядом та чудовим ароматом. Чарівне частування прикрасить будь-який захід. Готується десерт у рази швидше за аналогічний торт. Всі продукти легко знайдуться в кожному супермаркеті. Для реалізації рецепту необов’язково брати фундук, підійдуть інші горіхи.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Олія – ​​50 мл.
  • Обсмажені горіхи – 50 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Апельсинова цедра – до смаку.
  • Цукрова пудра – 60 грн.
  • Вершковий сир – 250 гр.
  • Вершки 33% – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Морквину очищаємо та промиваємо. Апельсин обдаємо окропом.

Крок 2. Подрібнюємо коренеплід терткою або, застосувавши комбайн.

Крок 3. Натираємо на дрібній тертці апельсинову цедру.

Крок 4. Дрібно рубаємо горіхи.

Крок 5. Розтираємо яйце з цукровим піском дотику.

Крок 6. Вливаємо олію без запаху і розмішуємо міксером.

Крок 7. До рідкої суміші просіюємо борошно, корицю та розпушувач. Розмішуємо.

Крок 8. Висипаємо до бісквітної маси морквяну стружку та горіхи. Ретельно вимішуємо лопаткою.

Крок 9. Наповнюємо капсули для капкейків на ⅔ висоти яскравим ароматним тестом. Поміщаємо в прогріту до 170 ° С на 25 хвилин. Через зазначений час протикаємо капкейки зубочисткою, щоб перевірити, чи добре пропіклося тісто.

Крок 10. Відміряємо холодні вершки та вершковий сир. Зважуємо цукрову пудру.

Крок 11. Вивантажуємо продукти у загальну ємність та збиваємо на середній швидкості до щільної гладкої маси. Перекладаємо крем у мішок.

Крок 12. У центрі охолоджених капкейків робимо отвори та наповнюємо їх кремом. Прикриваємо шматочком бісквіту.

Крок 13. Зверху декоруємо кремом і прикрашаємо на свій смак посипкою або поливаємо карамеллю. Смачного!

Сирні капкейки

Сирні капкейки виглядають апетитно. Ніжна текстура принесе незабутнє задоволення. Рецепт максимально простий та бюджетний. Якщо немає часу на приготування торта для свята, – сирні капкейки чудова альтернатива, з якою впорається навіть господиня-початківець.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Розпушувач – ¾ ч.л.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. М’яке вершкове масло від 72% жирності розтираємо дотику. Частинами вводимо цукровий пісок та сіль. Збиваємо 4 хвилини. Для спрощення процесу цукор перемелюємо в пудру.

Крок 3. По черзі відправляємо яйця категорії С1, щоразу добре розмішуючи. Всипаємо ванілін та перемішуємо інгредієнти. За наявності замінюємо ванільною есенцією.

Крок 4. Перетертий сир висипаємо в рідку суміш. Жирність сиру вибираємо від 5% і від. В ідеалі слід взяти жирний домашній продукт.

Крок 5. Далі відправляємо борошно, що просіює, з розпушувачем. Об’єднуємо лопаткою.

Крок 6. У металевій формі розміщуємо паперові формочки та наповнюємо бісквітною основою на ⅔ висоти. Переносимо в гарячу духовку і випікаємо 25 хвилин|мінути| при 180°С.

Крок 7. Через 25 хвилин витягуємо випічку і проколюємо зубочисткою.

Крок 8. Охолодивши капкейки, прикрашаємо їх на свій розсуд.

Крок 9. Для декору використовуємо крем, посипання, мигдальні пелюстки або цукрову пудру. Дегустуємо сирний десерт. Смачного!