Капуста червонокачанна – 9 рецептів приготування

Для різноманітності раціону багато господинь вдосконалюють кухарське мистецтво. Спробуйте приготувати смачні та корисні страви з червонокачанної капусти, яку можна придбати в магазинах круглий рік.

Салат з червонокачанної капусти, болгарським перцем і майонезом

Підвищити в зимові дні тонус допоможе вітамінний салат, який дуже простий у виконанні і незвичний на смак. Виходить кисло-солодким, хрустким і яскравим.

Інгредієнти:

  • капуста червонокачанна – 0,5 вилка;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • цибуля – 55 г;
  • зелень – 12 м;
  • морська сіль – 5 г;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • цукор – 12 г;
  • морквина – 55 г;
  • огірок – 120 г;
  • болгарський перець – 55 р.

Приготування:

  • Капусту і цибулю нашаткувати. Огірок нарізати кубиками. Перець порубати. Моркву натерти. Зелень порубати.
  • Посипати сіллю. Перемішати. Руками розім’яти. Посипати цукром.
  • У влити сметану, майонез. Перемішати. Залити овочі. Перемішати.

Рецепт приготування салату з кукурудзою

Страви з червонокачанної капусти різноманітні. Особливо смачними виходять салати. З кукурудзою страва стає яскравішим і святковіше.

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – 420 г;
  • сіль;
  • цибуля – 260 г ріпчаста;
  • кріп – 15 г;
  • хрін – 25 г;
  • петрушка – 15 г;
  • лимонна кислота – 2 ч. ложки;
  • кукурудза – 220 г;
  • рослинна олія – 6 ст. ложок.

Приготування:

  • Нарізати капусту. Помістити в друшляк. Облити окропом. Остудити. Посипати сіллю, розтерти і розмішати.
  • Дрібно нарізати цибулини.
  • Натерти хрін і змішати з сіллю.
  • З’єднати продукти. Залити олією. Розмішати.
  • Зверху посипати лимонною кислотою, посіченою зеленню і кукурудзою.

Салат з родзинками і червоною капустою

Щоб капуста стала м’якше, відразу після того як нашинковали посолити і розім’яти її руками.

Інгредієнти:

  • червона капуста – 0,5 вилка;
  • розмарин – гілочка;
  • морква – 2 шт.;
  • родзинки – 5 ст. ложок;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сік з лимона;
  • корінь селери – 2 шт.;
  • редиска – 3 шт.;
  • насіння – 3 ст. ложки соняшнику.
Дивіться також:  Салат з копченою рибою – 7 смачних рецептів приготування

Приготування:

  • Натерти моркву, скористатися великою теркою.
  • Дрібно нарізати яблука.
  • Нашаткувати капусту.
  • Селера і редиска знадобиться кружечками.
  • Змішати підготовлені продукти. Насипати насіння. Додати родзинки. Полити соком і олією. Перемішати. Прикрасити розмарином.

Солянка овочева на зиму

З цієї варіації виходить маринована капуста швидкого приготування, яка зберігає свіжість до весни.

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – 1700 м;
  • оливкова олія – 55 мл;
  • солодкий червоний перець – 650 г;
  • цукор – 35 г;
  • цибуля – 370 г;
  • винний оцет – 30 мл;
  • томати – 320 г;
  • сіль – 10 г;
  • гіркий перець – 110 г;
  • часник – 5 зубків;
  • петрушка – 85 р.

Приготування:

  • Тонко подрібнити качан. Порізати м’якоть перцю. Нарізати півмісяцем цибулю.
  • Обдати окропом томати. Зняти шкірку. Нарізати. Подрібнити гіркий перчик і зелень.
  • Підготувати каструлю з товстими стінками. Нагріти. Влити оливкову олію. Прогріти. Помістити цибулю. Потомити п’ять хвилин.
  • Закинути капусту. Слідом солодкий і гіркий перець. Додати помідори і петрушку. Посолити. Насипати цукор.
  • Часник пропустити через часникодавку і відправити до капусти.
  • Накрити кришкою. Загасити.
  • Потім залити оцтом. Потомити вісім хвилин.
  • У гарячому вигляді розмістити у заздалегідь простерилізовану баночки.

Рагу зі свининою

Блюдо ситне, смачне. Пропонуємо вашій увазі данський варіант приготування.

Інгредієнти:

  • свинина – 2100 р лопатки;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • капуста червонокачанна – 1100 м;
  • вода – 1100 мл;
  • картопля – 1100 м;
  • рослинне масло – 45 мл;
  • цукор – 4 ч. ложки.

Приготування:

  • Поставити на розігрів духовку (200 градусів).
  • У форму помістити лопатку. Залити водою. Помістити в духову піч. Тушкувати півгодини. Дістати м’ясної шматок. Зробити надрізи впоперек і вздовж. Натерти сіллю.
  • Відправити назад у піч. Режим переключити на 140 градусів. Витримати півтори години.
  • Нашаткувати капусту. Помістити в каструлю.
  • Додати картопляні часточки. Влити олію. Підсолити. Накрити кришкою. Тушкувати до готовності овочів.
  • Нарізати огірки. Надіслати до капусти. Перемішати. Насипати цукор. Перемішати.
  • На блюдо покласти м’ясний шматок. Зверху викласти овочі.
Дивіться також:  Салат-Коктейль з шинкою – 7 смачних рецептів приготування

Смачний борщ з червоною капустою

Всі звикли готувати цю страву з білокачанної капусти. При додаванні червонокачанної – смак залишається колишнім, зате колір виходить набагато насиченішим.

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – 0,4 вилка;
  • часник – 3 зубки;
  • морква – 1 шт.;
  • чорний перець;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • оцет – 1 ст. ложка;
  • бурак – 2 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Помістити в каструлю бурак. Залити водою. Зварити.
  • Капусту нашаткувати.
  • Моркву натерти.
  • Картоплю порізати.
  • Помістити в каструлю. Налити воду.
  • Капуста відразу віддасть колір, рідина потемніє.
  • Нашатковану цибулю обсмажити в сковороді.
  • Готовий бурак натерти. Тертку використовувати велику. Відправити в суп разом з обсмаженням.
  • Влити оцет. Додати томатну пасту. Посипати сіллю і перцем.
  • Потовкти часник. Відправити в борщ. Закип’ятити. Проварити сім хвилин.

Рецепт оригінальних голубців

Приготуйте оригінальне, фіолетове блюдо, яке має цікавий окрас не тільки зовні, але і всередині. Так як листя фарбують начинку і соус. Червона капуста більш жорстка, ніж білокачанна, тому гасити голубці доведеться довше.

Інгредієнти:

  • свинячий фарш – 370 г;
  • рис – 170 г;
  • вода – 1950 мл;
  • цибуля – 120 г фіолетового;
  • соняшникова олія – 90 мл;
  • червонокачанна капуста – 150 г;
  • чорний перець;
  • сметана – 5 ст. ложок;
  • сіль;
  • томатна паста – 6 ч. ложок.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Шматочки повинні вийти дрібними.
  • Обсмажити на сковороді в соняшниковій олії. Змішати з фаршем.
  • Відварити рисові зерна. Помістити в м’ясну масу. Присолити. Посипати перцем. Перемішати.
  • Підготувати великого розміру каструлю. Налити воду. Біля основи качана надрізати листя. Помістити у вируючу воду. Тримати до розм’якшення листочків. Зняти. Знову помістити у воду. Повторювати процедуру, поки всі листи не стануть м’якими.
  • У кожного листочка зрізати жорстку основу. За допомогою великої ложки накласти фарш в лист. Сформувати голубці.
  • Помістити в каструлю. На поверхні викласти томатну пасту і сметану.
  • Залити водою. Рідина повинна повністю покрити заготовки. Підсолити.
  • Закрити кришкою. Готувати півтори години.
Дивіться також:  Зимовий салат – класичний рецепт, з ковбасою і огірками

Тушкуємо з овочами

Тушкована капуста допоможе підкреслити смак м’яса. А з додаванням овочів вийде не просто смачною, але і вельми корисною.

Інгредієнти:

  • перець чорний – 1 ч. ложка;
  • червонокачанна капуста – 1550 р;
  • сіль;
  • помідори – 2 шт.;
  • оцет – 1 ст. ложка;
  • бекон копчений – 200 г;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Прибрати верхні листки з качана. Вирізати качан. Промити і нашаткувати.
  • Бекон, перець, томати і цибулю знадобляться дрібними шматочками.
  • В каструлю покласти капусту. Залити водою. Рідина повинна доходити до середини. Підсолити. Загасити. Овоч потрібен готовий, але не переварений.
  • У суху сковороду покласти бекон. Засмажити. Повинні вийти золотисті шкварки.
  • Злити рідину, що залишилася з капусти.
  • Закинути шкварки в підготовлені овочі.
  • Насипати цукор з перцем.
  • Влити оцет. Підсолити. Перемішати. Загасити сім хвилин.

Вітамінний салат з огірками та помідорами

Блюдо виходить легким, вітамінним. Красивий, яскравий вигляд підніме настрій і прикрасить стіл.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • капуста – 0,4 качана;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • томат – 1 шт.;
  • лимон – часточка;
  • огірок – 1 шт.;
  • кріп – 25 р.

Приготування:

  • Капусту нашаткувати тонкими смужками. Полити соком, вичавленим з лимонною
    часточки. Присипати сіллю. Обім’яти руками.
  • Огірок нарізати кружечками. Помідор подрібнити у вигляді часточок середніх за розміром. Нашаткувати кріп.
  • Змішати підготовлені продукти. Посипати сіллю. Залити олією.
    Перемішати.

Прокрутка до верху