Останнім часом більшість людей намагаються дотримуватися здорового харчування. Фахівці рекомендують вживати корисні і натуральні продукти, які є у продажу круглий рік. Капуста кольрабі – ідеальний овоч, з якого можна приготувати різноманітні страви.
Як приготувати капусту кольрабі в духовці?
Цей варіант приготування підійде для тих, хто приділяє увагу фігурі, а також вегетаріанцям. Капуста стане прекрасним гарніром, але і в якості основного блюда буде виглядати апетитно.
Інгредієнти:
- часниковий порошок – 0,5 ч. ложки;
- капуста кольрабі – 2 шт.;
- хлібні крихти – 65 г;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- паприка – 0,4 ч. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- чорний перець – 0,4 ч. ложки;
- цибулевий порошок – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Прогріти духовку (200 градусів).
- Очистити від шкірки капусту. Нарізати. Необхідна товста соломка. Присипати спеціями, залити олією, обсипати крихтами. Перемішати.
- Вистелити пергаментний папір на деко. Розкласти капустяну соломку. Запікати півгодини. Повинна з’явитися хрустка скоринка.
В мультиварці
Мало хто замислювався про корисні властивості капусти кольрабі. А адже вона містить багато вітамінів і мінеральних речовин. Є профілактичним засобом від застуди, нормалізує обмін речовин. Допомагає не тільки знизити вага, але і закріпити результат на довгий час. Дуже приємна за смаковими якостями. Її залюбки їдять діти, які негативно ставляться до інших видів капусти.
Інгредієнти:
- кольрабі – 3 шт.;
- перець запашний – 0,2 ч. ложки;
- яйце – 2 шт. відварених;
- цибуля – 1 шт.;
- вода 130 мл;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- сметана – 130 мл;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- мускатний горіх – 0,2 ч. ложки;
- сіль.
Приготування:
- У кольрабі груба шкірка, яку необхідно зрізати.Подрібнити разом з цибулею кубиками.
- У чашу помістити вершкове масло. Виставити режим «Смаження». Коли масло розтопиться, влити рослинний компонент. Додати цибулю. Обсмажити.
- Закинути капусту. Прожарити. Підсолити. Насипати спеції.
- Сметану залити водою. Перемішати. Влити в чашу.
- Переключити на «Гасіння». Таймер поставити на півгодини.
- Розрізати яйця. Помістити страву в тарілки, прикрасити половинками яєць.
Салат з капустою кольрабі та морквою
Салат з капусти кольрабі подають холодним для збудження апетиту.
Інгредієнти:
- сметана – 160 мл;
- кольрабі – 1 шт.;
- перець;
- морква – 2 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Очистити від грубих волокон і шкірки капусту. За допомогою дрібної шинкування натерти овоч. Соломкою моркву подрібнити. Цибуля знадобиться кільцями.
- Змішати овочі. Поперчити. Посипати сіллю. Залити сметаною. Перемішати.
Смачний суп-пюре в домашніх умовах
Низькокалорійна страва підходить абсолютно всім. Відмінний варіант для вегетаріанців.
Інгредієнти:
- капуста кольрабі – 1 качан;
- вершки – 120 мл;
- пармезан – 85 м;
- масло;
- кабачок – 1 шт.;
- сіль.
Інгредієнти:
- Овочі очистити. Подрібнити у вигляді кубиків.
- Покласти у сковорідку. Влити олію. Обсмажити. Перемістити в каструлю. Влити воду і відварити. Посипати сіллю.
- Залити вершками, коли овочі стануть м’якими. Взяти блендер. Збити. Посипати натертим сиром.
Капуста кольрабі по-корейськи
Ця варіація приготування допоможе набратися сил і наситити організм вітамінами.
Інгредієнти:
- кріп;
- кольрабі – 220 г;
- цукор;
- морква – 1 шт.;
- петрушка;
- огірок – 2 шт.;
- перець чорний;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- сіль;
- лимонний сік.
Приготування:
- Підготувати тертку, яка призначена для моркви по-корейськи. Натерти капусту, потім моркву.
- Огірок позбавити від шкірки. Нарізати у вигляді тонкої соломки. Нашаткувати зелень.
- Змішати продукти. Посипати цукром і перцем. Влити лимонний сік і масло. Посолити. Перемішати. Настояти три години.
Простий салат з огірком
Для приготування використовується терка для моркви по-корейськи. Якщо у господарстві пристосування немає, підійде велика терка. Страва готується швидко, а виходить соковитим і смачним.
Інгредієнти:
- кольрабі – 320 г;
- майонез;
- яблуко – 2 шт.;
- сіль;
- огірок – 1 шт. великий.
Приготування:
- Овочі натерти. Яблуко нарізати соломкою.
- Посипати сіллю. Влити майонез. Перемішати.
Тушкована капуста на гарнір
Завдяки гасіння капуста стає ніжною, солодкою і в той же час злегка хрусткою.
Для приготування використовуйте невеликий качан, тоді капуста вийде солодким і соковитим. Зрілі плоди мають волокнисту серцевину і можуть гірчити.
Інгредієнти:
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- капуста кольрабі – 1 шт.;
- перець чорний;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- зелень – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Зрізати з капусти шкірку. Нарізати. Знадобиться тонка соломка.
- Влити масло в сковороду. Помістити капусту. Обсмажувати дві хвилини на максимальному вогні. Зменшити полум’я і тушкувати сім хвилин.
- Морквина потрібно такої ж форми, як і кольрабі. Надіслати до капусти. Накрити кришкою. Потомити п’ять хвилин.
- Нашаткувати цибулю. Помістити до овочів. Тушкувати хвилин п’ять.
- Посипати сіллю, зеленню і перцем. Перемішати.
Рецепт заготівлі на зиму
Як і інші види капусти, кольрабі можна заготовлювати на зиму. Рекомендуємо скористатися запропонованим варіантом, який добре зберігається всю зиму і підходить для вживання через три дні після приготування.
Інгредієнти:
- кольрабі – 1 шт.;
- запашний перець – 2 горошини;
- морква – 4 шт.;
- лавр – 1 аркуш.;
- вода – 230 мл для маринаду;
- сіль – 1 ч. ложка;
- кріп – 2 гілки;
- часник – 2 зубки;
- окріп – 300 мл;
- оцет – 2 ст. ложки (9%);
- чилі – 3 кільця;
- цукор – 1 ч. ложка;
- коріандр – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Очистити овочі. Нарізати моркву колами, які повинні мати однакову товщину. Кольрабі – на прозорі пластини.
- Опустити капусту в окріп. Влити оцет (половину). Проварити 11 хвилин. Рідину злити.
- У воду для маринаду насипати цукор і сіль. Закип’ятити. Додати коріандр. Влити оцет.
- У банки покласти часникові зубки, які попередньо очистили. Додати чилі, зелень. Шарами розмістити кольрабі і моркву. Залити маринадом. Помістити лавр. Закинути горошини перцю. Банки повинні бути заздалегідь простерилізовані.
- Накрити кришками.