Капуста кольрабі – рецепти приготування

Останнім часом більшість людей намагаються дотримуватися здорового харчування. Фахівці рекомендують вживати корисні і натуральні продукти, які є у продажу круглий рік. Капуста кольрабі – ідеальний овоч, з якого можна приготувати різноманітні страви.

Як приготувати капусту кольрабі в духовці?

Цей варіант приготування підійде для тих, хто приділяє увагу фігурі, а також вегетаріанцям. Капуста стане прекрасним гарніром, але і в якості основного блюда буде виглядати апетитно.

Інгредієнти:

  • часниковий порошок – 0,5 ч. ложки;
  • капуста кольрабі – 2 шт.;
  • хлібні крихти – 65 г;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • паприка – 0,4 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • чорний перець – 0,4 ч. ложки;
  • цибулевий порошок – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Прогріти духовку (200 градусів).
  • Очистити від шкірки капусту. Нарізати. Необхідна товста соломка. Присипати спеціями, залити олією, обсипати крихтами. Перемішати.
  • Вистелити пергаментний папір на деко. Розкласти капустяну соломку. Запікати півгодини. Повинна з’явитися хрустка скоринка.

В мультиварці

Мало хто замислювався про корисні властивості капусти кольрабі. А адже вона містить багато вітамінів і мінеральних речовин. Є профілактичним засобом від застуди, нормалізує обмін речовин. Допомагає не тільки знизити вага, але і закріпити результат на довгий час. Дуже приємна за смаковими якостями. Її залюбки їдять діти, які негативно ставляться до інших видів капусти.

Інгредієнти:

  • кольрабі – 3 шт.;
  • перець запашний – 0,2 ч. ложки;
  • яйце – 2 шт. відварених;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода 130 мл;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • сметана – 130 мл;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • мускатний горіх – 0,2 ч. ложки;
  • сіль.

Приготування:

  • У кольрабі груба шкірка, яку необхідно зрізати.Подрібнити разом з цибулею кубиками.
  • У чашу помістити вершкове масло. Виставити режим «Смаження». Коли масло розтопиться, влити рослинний компонент. Додати цибулю. Обсмажити.
  • Закинути капусту. Прожарити. Підсолити. Насипати спеції.
  • Сметану залити водою. Перемішати. Влити в чашу.
  • Переключити на «Гасіння». Таймер поставити на півгодини.
  • Розрізати яйця. Помістити страву в тарілки, прикрасити половинками яєць.
Дивіться також:  Як правильно і смачно готувати вінегрет

Салат з капустою кольрабі та морквою

Салат з капусти кольрабі подають холодним для збудження апетиту.

Інгредієнти:

  • сметана – 160 мл;
  • кольрабі – 1 шт.;
  • перець;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Очистити від грубих волокон і шкірки капусту. За допомогою дрібної шинкування натерти овоч. Соломкою моркву подрібнити. Цибуля знадобиться кільцями.
  • Змішати овочі. Поперчити. Посипати сіллю. Залити сметаною. Перемішати.

Смачний суп-пюре в домашніх умовах

Низькокалорійна страва підходить абсолютно всім. Відмінний варіант для вегетаріанців.

Інгредієнти:

  • капуста кольрабі – 1 качан;
  • вершки – 120 мл;
  • пармезан – 85 м;
  • масло;
  • кабачок – 1 шт.;
  • сіль.

Інгредієнти:

  • Овочі очистити. Подрібнити у вигляді кубиків.
  • Покласти у сковорідку. Влити олію. Обсмажити. Перемістити в каструлю. Влити воду і відварити. Посипати сіллю.
  • Залити вершками, коли овочі стануть м’якими. Взяти блендер. Збити. Посипати натертим сиром.

Капуста кольрабі по-корейськи

Ця варіація приготування допоможе набратися сил і наситити організм вітамінами.

Інгредієнти:

  • кріп;
  • кольрабі – 220 г;
  • цукор;
  • морква – 1 шт.;
  • петрушка;
  • огірок – 2 шт.;
  • перець чорний;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • лимонний сік.

Приготування:

  • Підготувати тертку, яка призначена для моркви по-корейськи. Натерти капусту, потім моркву.
  • Огірок позбавити від шкірки. Нарізати у вигляді тонкої соломки. Нашаткувати зелень.
  • Змішати продукти. Посипати цукром і перцем. Влити лимонний сік і масло. Посолити. Перемішати. Настояти три години.

Простий салат з огірком

Для приготування використовується терка для моркви по-корейськи. Якщо у господарстві пристосування немає, підійде велика терка. Страва готується швидко, а виходить соковитим і смачним.

Інгредієнти:

  • кольрабі – 320 г;
  • майонез;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сіль;
  • огірок – 1 шт. великий.

Приготування:

  • Овочі натерти. Яблуко нарізати соломкою.
  • Посипати сіллю. Влити майонез. Перемішати.
Дивіться також:  Найсмачніші салати – 13 рецептів на святковий стіл і на кожен день

Тушкована капуста на гарнір

Завдяки гасіння капуста стає ніжною, солодкою і в той же час злегка хрусткою.

Для приготування використовуйте невеликий качан, тоді капуста вийде солодким і соковитим. Зрілі плоди мають волокнисту серцевину і можуть гірчити.

Інгредієнти:

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • капуста кольрабі – 1 шт.;
  • перець чорний;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Зрізати з капусти шкірку. Нарізати. Знадобиться тонка соломка.
  • Влити масло в сковороду. Помістити капусту. Обсмажувати дві хвилини на максимальному вогні. Зменшити полум’я і тушкувати сім хвилин.
  • Морквина потрібно такої ж форми, як і кольрабі. Надіслати до капусти. Накрити кришкою. Потомити п’ять хвилин.
  • Нашаткувати цибулю. Помістити до овочів. Тушкувати хвилин п’ять.
  • Посипати сіллю, зеленню і перцем. Перемішати.

Рецепт заготівлі на зиму

Як і інші види капусти, кольрабі можна заготовлювати на зиму. Рекомендуємо скористатися запропонованим варіантом, який добре зберігається всю зиму і підходить для вживання через три дні після приготування.

Інгредієнти:

  • кольрабі – 1 шт.;
  • запашний перець – 2 горошини;
  • морква – 4 шт.;
  • лавр – 1 аркуш.;
  • вода – 230 мл для маринаду;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • кріп – 2 гілки;
  • часник – 2 зубки;
  • окріп – 300 мл;
  • оцет – 2 ст. ложки (9%);
  • чилі – 3 кільця;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • коріандр – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Очистити овочі. Нарізати моркву колами, які повинні мати однакову товщину. Кольрабі – на прозорі пластини.
  • Опустити капусту в окріп. Влити оцет (половину). Проварити 11 хвилин. Рідину злити.
  • У воду для маринаду насипати цукор і сіль. Закип’ятити. Додати коріандр. Влити оцет.
  • У банки покласти часникові зубки, які попередньо очистили. Додати чилі, зелень. Шарами розмістити кольрабі і моркву. Залити маринадом. Помістити лавр. Закинути горошини перцю. Банки повинні бути заздалегідь простерилізовані.
  • Накрити кришками.
Дивіться також:  Салат «Черепаха» – 10 рецептів приготування

Прокрутка до верху