Капуста по-корейськи – це смачна і ніжна закуска. Приготувати її можна різними способами, покращуючи смак за рахунок інших продуктів.
Білокачанна капуста по-корейськи
Простий метод приготувати пікантне блюдо з самої звичайної капусти.
Необхідні продукти:
- одна морквина;
- невеликий качан капусти;
- п’ять ложок рослинного масла;
- 80 грам цукру;
- 50 мл оцту;
- ложка солі;
- перець і гвоздика;
- півлітра води.
Процес приготування:
- Капусту добре промиваємо, подрібнюємо на квадратики і в глибокій мисці з’єднуємо з рослинним маслом.
- Залишаємо овоч і переходимо до приготування соусу. Для цього ставимо воду на вогонь, нагріваємо її, всипаємо цукор, сіль і зазначені спеції. Тримаємо близько двох хвилин під кришкою, а потім вливаємо оцет.
- У банку викладаємо капусту і заливаємо все приготованою сумішшю. Притискаємо чим-небудь важким і тримаємо приблизно 8 годин перед подачею.
З буряком
Відмінне доповнення до святкового столу. Страва добре поєднується з м’ясом, так і з будь-якими гарнірами.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- 30 мілілітрів оцту;
- 130 грам цукру;
- сіль і перець на свій смак;
- дві буряків;
- три зубчики часнику;
- 500 грам капусти.
Процес приготування:
- Подрібнюємо промиті овочі: капусту на невеликі квадратики, буряк на тонкі смужки, часник як завгодно, цибулю півкільцями. Все це перемішуємо.
- З’єднуємо воду з сіллю і спеціями з цукром і ставимо кип’ятитися на 10 хвилин. Через це час додаємо оцет і отриманою сумішшю заливаємо овочі. Тримаємо їх спочатку близько 6 годин просто на кухні, а потім ще 8 годин у холодильнику.
Рецепт з пекінської капусти
Пекінська капуста по-корейськи робиться ще простіше, ніж звичайна.
Її можна подавати відразу або робити заготівлі на холоду.
Необхідні продукти:
- два кілограми пекінської капусти;
- 200 грам солі;
- один гострий червоний перець;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Овоч промиваємо, ділимо на листя і нарізаємо їх тонкими смужками.
- Потім добре присипаємо всі шматочки сіллю і залишаємо на добу для просочення. Після цього ретельно змиваємо залишки солі. За бажанням, капусту можна порізати і більш дрібно — тоді її буде зручніше подавати.
- Подрібніть часник через прес і з’єднайте з шматками червоного перцю так, щоб було рівне співвідношення. Отриманою масою знову натріть все листя.
- Тримайте страву спочатку в теплі добу, а потім приберіть в холодильник.
Цвітна капуста по-корейськи
Додати гостроти можна практично будь-якого виду капусти, спробуйте наприклад кольорову.
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- морквина;
- 50 мілілітрів масла;
- суміш перців;
- літр води;
- близько 700 грам капусти;
- 200 мл оцту;
- 150 грам цукру;
- велика ложка солі.
Процес приготування:
- Качан потрібно добре промити, прибрати все зайве, розділити на частини і нарізати на шматки будь-якого розміру, на свій вибір. Варимо до м’якості приблизно п’ять хвилин, зливаємо.
- На плиті нагріваємо вказану кількість води, всипаємо туди сіль з цукром, а потім і масло з оцтом. Кип’ятимо близько п’яти хвилин і вливаємо суміш до капусти.
- Чекаємо, поки все охолоне, додаємо туди подрібнену на спеціальній тертці моркву, нарізану часник і спеції.
- Прибираємо все в холодильник на 6 годин, після чого блюдо готове до вживання.
Гострий салат з капусти
Смачний салат, де добре поєднується капуста з морквою, неодмінно сподобається любителям гострих страв.
Необхідні продукти:
- морквина;
- суміш різних перців або готовий набір приправи по-корейськи;
- одна цибулина;
- два зубчики часнику;
- 500 грам капусти;
- 30 мілілітрів масла рослинного.
Процес приготування:
- Подрібнену на квадратики капусту з’єднайте з нарізаною на тонкі смужки морквиною, присипаємо сіллю і даємо постояти близько 20 хвилин.
- Овочі повинні дати сік, який потрібно злити, а потім додати до них цукор, оцет і вибрані спеції.
- На олії обсмажуємо цибулю до красивого кольору і разом з невеликою кількістю масла викладаємо до решти інгредієнтів, перемішуємо. Даємо салату настоятися якийсь час у холодильнику. Все, що його можна їсти!
Як приготувати на зиму?
По цьому рецепту виходить смачна капуста, яка ідеально підійде до будь-якого гарніру.
Необхідні продукти:
- дві ложки солі;
- 700 грам капусти;
- суміш перців;
- дві часточки часнику;
- дві ложки оцту;
- морква і цибулина;
- п’ять ложок цукру.
Процес приготування:
- Морквину подрібнюємо на тертці, добре, якщо вона буде спеціальною, «корейської». Капусту нарізаємо невеликими квадратами, все змішуємо і додаємо до овочів перець, сіль, оцет і цукор.
- На сковороді спочатку смажимо попередньо подрібнену цибулю, викладаємо до нього порізаний часник, тримаємо всі разом хвилинку і цю суміш додаємо до овочів.
- Тим, що вийшло, наповнюємо стерилізовані банки, закриваємо їх кришками і прибираємо на зберігання, коли вони повністю охолонуть.
Готуємо в розсолі за 14 годин під гнітом
Варіант приготування хрусткої капусти з розсолом. У підсумку виходить смачна і корисна закуска.
Необхідні продукти:
- два кілограми капусти;
- два зубчики часнику;
- склянка олії;
- 130 грам цукру;
- три морквини;
- три ложки солі;
- 200 мл оцту;
- суміш різних перців або готова приправа;
- літр води.
Процес приготування:
- Подрібнюємо морква, скориставшись для цього теркою або ножем.
- Часник перетворюємо на тонкі пластини і з’єднуємо з морквою.
- Качан капусти ділимо на дві частини і кожну з них нарізаємо на квадрати. Бажано ще розібрати їх вручну, щоб все було добре прорізано.
- У велику ємність починаємо укладати овочі шарами: спочатку моркву з часником, потім капуста, а потім знову повторюємо черговість. Останній обов’язково має бути капуста.
- Нагріваємо воду, так щоб вона почала кипіти, розчиняємо в ній сіль з цукром, вливаємо олію, оцет і всипаємо вибрані приправи.
- Тим, що вийшло, добре заливаємо складені овочі, прикриваємо ємність, ставимо на неї щось важке і залишаємо в прохолоді на 14 годин.