Капуста провансаль класичний рецепт і 8 варіантів

Класичний рецепт капусти провансаль досить простий, а в результаті ви отримаєте готовий салат, який можна зберігати тиждень і подавати до обіду або вечері.

Капуста провансаль класичний рецепт

Базовий варіант, який легко можна змінювати, комбінувати з іншими інгредієнтами.

Необхідні продукти:

  • зубчик часнику;
  • близько 150 мілілітрів води;
  • цукор – 50 грам;
  • солодкий перець;
  • масло рослинне – 120 мілілітрів;
  • 15 грам солі;
  • капуста – невеликий качан;
  • дві ложки оцту 9%.

Процес приготування:

  • Капусту подрібнюємо як зручно, але бажано тонкими смужками, з’єднуємо з сіллю і цукром, приминаем руками.
  • Перець теж нарізаємо соломкою, викладаємо до капусти і додаємо роздавлений або дрібно порізаний часник.
  • Вливаємо рідкі інгредієнти зі списку, перемішуємо, щоб всі розподілилося рівномірно.
  • Притискаємо ніж достатньо важким і даємо настоятися 24 години, після чого розподіляємо по банкам. Готову страву можна зберігати два тижні в холодильнику.

Швидкий варіант приготування

Якщо не хочеться чекати, а швидше подати страву до столу, то варто скористатися цим рецептом.

Інгредієнти для страви:

  • три зубчики часнику;
  • 120 мл рослинного масла;
  • ложка солі;
  • невеликий качан капусти;
  • 40 мл оцту;
  • три ложки цукру з гіркою;
  • 2 моркви.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо овочі будь-яким зручним способом, хоч ножем, хоч комбайном, змішуємо, додаємо роздавлений часник.
  • Доводимо до кипіння 500 мілілітрів води, з’єднуємо з усіма іншими інгредієнтами зі списку, крім овочів, звичайно, і знову чекаємо, поки суміш закипить. Охолоджуємо протягом 15 хвилин, і заливаємо капусту.
  • Після того, як капуста повністю охолоне її відразу можна їсти, а от зберігати тільки в холоді.

З буряком

Капуста провансаль з буряком – ще один варіант легкої закуски.

Необхідні продукти:

  • ложечка солі;
  • одна буряк;
  • 4 ложки оцту;
  • качан капусти невеликого розміру;
  • дві ложечки цукру;
  • 500 мілілітрів води;
  • 1 моркву.
Дивіться також:  Салат з авокадо з креветками – 8 дуже смачних рецептів

Процес приготування:

  • Ставимо буряк вариться, на це зазвичай іде близько 30 хвилин після того як вода закипить, але взагалі залежить від розміру овоча.
  • В цей час натираємо сиру моркву, шаткуємо капусту, або нарізаємо будь-яким зручним способом, змішуємо, а потім викладаємо до них терту варену буряк.
  • Потисніть вміст руками, щоб з’явився сік, викладіть все, що вказано в списку, залийте водою, прикрийте ємність і приберіть в холодильник не менше ніж на три години, злийте зайву рідину і після цього можна подавати.

З журавлиною

Капуста провансаль з журавлиною – досить незвичайне поєднання.

Необхідні продукти:

  • капуста – кілограм;
  • ложка цукру;
  • близько 100 грам журавлини;
  • морква – 1 штука;
  • сіль – 20 грам;
  • один лавровий лист.

Процес приготування:

  • Журавлину добре промиваємо, капусту нарізаємо, а морква подрібнюємо за допомогою терки.
  • З’єднати моркву і капусту, заправити сипучими інгредієнтами, вимісити, щоб почав виділятися сік.
  • Викласти в ємність спочатку капусту, потім лавровий лист і журавлину.
  • Притиснути вміст чимось важким і тримати пару днів у теплому приміщенні, після чого прибрати на зберігання в холод.

Капуста провансаль з шматочками часнику

Пікантний варіант приготування закуски.

Необхідні продукти:

  • одна морква;
  • чотири зубчики часнику;
  • 400 мілілітрів води;
  • невелика капуста;
  • масла рослинного 30 мілілітрів;
  • 50 мл оцту;
  • ложка солі і половина коріандру.

Процес приготування:

  • Натріть моркву на тертці, змішайте з нарізаною на смужки капустою і часником, подрібненим на невеликі шматочки.
  • Всі овочі залийте олією і добре перемішайте.
  • Доведіть до кипіння воду, викладіть до неї всі інші інгредієнти зі списку крім вже підготовлених овочів. І отриманою сумішшю залийте капусту.
  • Притисніть масу чимось важким і залиште мінімум на 4 години, після чого продукт готовий до вживання.
Дивіться також:  Класичний салат «Ненажера» – 10 рецептів приготування

Смачна заготівля на зиму

Що може бути смачніше розсипчастою картоплі з хрусткою капустою? Щоб не возитися, можна заздалегідь записати кілька баночок і використовувати їх по мірі необхідності.

Продукти для приготування:

  • морква;
  • різні спеції на свій смак;
  • невелика капуста;
  • 100 мл рослинної олії і стільки ж оцту;
  • 20 грам солі і 70 цукру;
  • вода чиста – літр.

Процес приготування:

  • Овочі промийте, подрібніть як вам зручно, але моркву краще натерти.
  • Підготуйте банку, викладіть туди капусту з морквою і займіться розсолом.
  • Дочекайтеся, коли піде процес кипіння, покладіть вибрані прянощі, сіль з цукром, зніміть з плити і коли суміш охолоне до неї потрібно покласти масло і налити вказану кількість оцту.
  • Наповніть маринадом банки з овочами і закрийте стерилізованими кришками.

Як приготувати капусту провансаль за добу?

Це рецепт ще називається «добовий». Не самий швидкий спосіб, але зате смачний.

Необхідні продукти:

  • ложка солі;
  • кілограм капусти;
  • 500 мілілітрів води;
  • 30 грам цукру;
  • 70 мл оцту;
  • одна морквина;
  • масло рослинне – півсклянки.

Процес приготування:

  • Як завжди, овочі промиваємо, морква пропустимо через тертку, капусту подрібнити будь-яким способом і все викладемо у велику тарілку.
  • На плиту ставимо ємність з водою, чекаємо, коли вона закипить, викладаємо масло, цукор з сіллю, тримаємо на вогні ще дві хвилини і можна додати оцет. Кип’ятимо ще приблизно хвилину і знімаємо.
  • Залити цим маринадом овочі, нічого не перемішуючи, притиснути і залишити на добу. Через це час страва готова. Зберігати можна в холодильнику, але не більше трьох днів.

З болгарським перцем

Дуже смачне поєднання, так і готується ця закуска просто і швидко.

Необхідні продукти:

  • 200 мл оцту;
  • солодкий перець і моркву;
  • 2 ложки солі;
  • приблизно 150 грам цукру;
  • одна невелика капуста;
  • 40 мілілітрів масла рослинного;
  • стакан води.
Дивіться також:  Що приготувати на вечерю з курки?

Процес приготування:

  • Качан капусти нарізати, краще всього, якщо вийдуть смужки, присипати невеликою кількістю солі і ретельно придавити руками. З’єднати з тертої морквою і перцем, попередньо нарізаним соломкою.
  • Залишаємо овочі і робимо заливку для них. Нагріваємо воду, вливаємо олію, кладемо сипучі інгредієнти, доводимо до кипіння, знімаємо з плити і додаємо оцет.
  • Цією сумішшю заливаємо овочі, притискаємо їх і залишаємо на п’ять годин. Після чого злити зайву рідину і можна їсти.

З виноградом і яблуками

Дуже цікавий рецепт, головне – не кладіть винограду більше, ніж потрібно.

Необхідні продукти:

  • літр води;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 моркву і 2 яблука;
  • півсклянки оцту;
  • приблизно 100 грам винограду червоного кольору;
  • качан капусти середнього розміру;
  • цукру близько 180 грам;
  • сіль – 2 ложки.

Процес приготування:

  • В даному випадку капусту краще нарізати квадратами. Моркву пропустити через тертку, з’єднати овочі.
  • Зверху викладаємо виноград, заздалегідь звільнений від кісточок і нарізаний на половинки.
  • З яблук знімаємо шкірку, вирізаємо серцевину, перетворюємо на шматочки і кладемо поверх винограду.
  • Часник нарізаємо невеликими квадратами, заливаємо водою, маслом, кладемо сіль, цукор, нагріваємо, чекаємо, поки закипить, додаємо оцет і поки гаряча суміш вливаємо її до капусти.
  • Можна їсти відразу після остигання або залишити під тягарем на два дні.

Прокрутка до верху