Капуста тушкована в мультиварці – 6 рецептів

Процес приготування капусти в мультиварці займає мінімум часу і виходить неймовірно смачним.

Простий і швидкий рецепт тушкованої капусти в мультиварці

  • 900 гр. капусти;
  • 200 гр. моркви;
  • великого розміру цибулина;
  • пара столових ложок томатної пасти;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • пара столових ложок олії.

Приготування

  • Нарізаємо капусту тонкою соломкою.
  • Крупно натираємо моркву.
  • Цибулю нарізаємо на кубики середньої величини.
  • У ємність виливаємо масло і вибираємо режим «Смаження». Якщо такого режиму немає, то можна вибрати режим «Випічка».
  • Відправляємо туди цибулю і трохи обсмажуємо.
  • Слідом йде моркву. Обсмажуємо її постійно помішуючи не більше п’яти хвилин.
  • Вибираємо програму «Гасіння» і додаємо до всіх овочів капусту.
  • Закриваємо кришкою і готуємо протягом півгодини, періодично відкриваючи кришку і перемішуючи.
  • За кілька хвилин до вимикання додаємо томатну пасту і цукор. Також не забуваємо посолити і поперчити.
  • Рецепт приготування з м’ясом в мультиварці

    Готувати цю страву можна з будь-яким м’ясом, але смачніше всього воно виходить, якщо гасити його з досить жирною свининою.

    • пів кілограма м’яса;
    • кілограм капусти;
    • 200 мл води;
    • 150 гр. моркви;
    • великого розміру цибулина;
    • пара столових ложок олії;
    • пару свіжих перців і помідорів.

    Приготування

  • М’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру.
  • У ємність виливаємо масло і вибираємо режим «Смаження» або «Випічка», в залежності від типу мультиварки.
  • М’ясо обсмажуємо протягом десяти хвилин.
  • Крупно тремо моркву і нарізаємо цибулю півкільцями.
  • Помідори і перець нарізаємо середніми кубиками.
  • Відправляємо всі овочі до м’яса і обсмажуємо кілька хвилин постійно помішуючи.
  • Викладаємо до всіх продуктів капусту, додаємо воду і на режимі «Гасіння» готуємо ще пів години.
  • Рецепт приготування в мультиварці з фаршем

    Найбільш вдалим і смачним це блюдо виходить, якщо використовувати свинячий фарш. І краще, щоб він був пожирніше.

    Дивіться також:  Соус Песто – 7 рецептів в домашніх умовах

    • пів кілограма фаршу;
    • один качан капусти середнього розміру;
    • 200 гр. моркви;
    • одна середня цибулина;
    • пів склянки води;
    • пара столових ложок томатної пасти;
    • пара ложок олії;
    • пучок кропу.

    Приготування

  • Фарш розморозити і перемістити в каструлю, попередньо додавши масло.
  • Обсмажити на режимі «Смаження» або «Випічка» протягом 5 хвилин.
  • Моркву натерти великими шматочками.
  • Цибулю нарізати півкільцями.
  • Викласти до фаршу, перемішати і смажити кілька хвилин.
  • Капусту нашаткувати довгою соломкою і відправити до всіх інгредієнтів у чашу.
  • Вилити воду, закрити кришку і готувати на режимі «Гасіння» сорок хвилин.
  • За кілька хвилин до вимкнення додати томатну пасту і все гарненько перемішати, посоливши і поперчив.
  • Рецепт приготування з сосисками

    Цей варіант більш бюджетний і готується набагато швидше, ніж капуста з м’ясом або фаршем. Це блюдо приготувати зможе навіть школяр.

    • кілограмовий качан капусти;
    • пів кілограма сосисок або сардельок;
    • 200 гр. моркви;
    • велика цибулина;
    • стакан води;
    • пару штук перців і помідорів;
    • пара ложок рослинного масла.

    Приготування

  • У ємність виливаємо масло.
  • Відправляємо в чашу цибулю, попередньо нарізаний великими шматочками або півкільцями.
  • Моркву натираємо крупно і відправляємо до цибулі, все гарненько перемішуємо.
  • Помідори і перець нарізаємо на середні кубики і відправляємо до інших овочів.
  • Сосиски нарізаємо на кружечки і викладаємо в чашу.
  • Нашатковану капусту відправляємо до всіх інгредієнтів, додаємо воду, приправи, сіль і готуємо на режимі «Гасіння» протягом півгодини.
  • Приготування тушкованої капусти з картоплею

    Таке блюдо виходить більш ситним і з розряду гарніру переходить в розряд основних страв за рахунок додавання картоплі. За бажанням можна додати м’ясо або фарш.

    • 600 гр. капусти;
    • кілька штук моркви середнього розміру;
    • пара штук цибулин;
    • 250 мл води;
    • пів кілограма картоплі;
    • кілька столових ложок олії;
    • кілька помідорів і перців.
    Дивіться також:  Овочеве рагу – 13 рецептів приготування

    Приготування

  • Цибулю і моркву нарізаємо середніми шматочками.
  • Каструлю ставимо на режим смаження, додаємо в неї масло і викладаємо нарізані овочі. Обсмажуємо пару хвилин.
  • Перці і помідори нарізаємо великими шматочками і відправляємо в чашу.
  • Картоплю нарізаємо великими шматочками і відправляємо до всіх інгредієнтів.
  • Шаткуємо капусту, закладаємо її верхнім шаром і наливаємо воду.
  • Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо протягом півгодини.
  • Щоб блюдо вийшло більш смачним і ситним, воду можна замінити на м’ясний бульйон.

    Капуста тушкована з грибами в мультиварці Редмонд

    Ця страва може прикрасити навіть святковий стіл. Приготування займає мінімум часу, а в результаті виходить неймовірно смачне і ситне блюдо.

    • пів кілограма капусти;
    • велика цибулина;
    • велика морквина;
    • стакан води або м’ясного бульйону;
    • пара столових ложок томатної пасти;
    • 300 гр. будь-яких грибів (можна заморожені або консервовані);
    • пара столових ложок олії.

    Приготування

  • Моркву натираємо крупно.
  • Цибулю нарізаємо великими кубиками або півкільцями.
  • В мультиварці вибираємо один з режимів: «Смаження» або «Випічка».
  • У ємність виливаємо масло і відправляємо туди овочі.
  • Готуємо гриби (чистимо або розморожуємо) і відправляємо в чашу.
  • Капусту шаткуємо досить крупно і додаємо до всіх інгредієнтів.
  • Міняємо режим га «Гасіння», додаємо воду і готуємо близько півгодини.
  • За кілька хвилин до відключення мультиварки додаємо томатну пасту, солимо і перчимо.
  • За бажанням можна додати будь-які спеції і зелень. Це додасть страві пікантний і цікавий смак, який сподобається навіть найвимогливішому гурманові. Це відбувається завдяки тому, що в тушковану капусту додаються гриби.

    Прокрутка до верху