Процес приготування капусти в мультиварці займає мінімум часу і виходить неймовірно смачним.
Простий і швидкий рецепт тушкованої капусти в мультиварці
900 гр. капусти;
200 гр. моркви;
великого розміру цибулина;
пара столових ложок томатної пасти;
1 ч. ложка цукру;
пара столових ложок олії.
Приготування
Нарізаємо капусту тонкою соломкою.
Крупно натираємо моркву.
Цибулю нарізаємо на кубики середньої величини.
У ємність виливаємо масло і вибираємо режим «Смаження». Якщо такого режиму немає, то можна вибрати режим «Випічка».
Відправляємо туди цибулю і трохи обсмажуємо.
Слідом йде моркву. Обсмажуємо її постійно помішуючи не більше п’яти хвилин.
Вибираємо програму «Гасіння» і додаємо до всіх овочів капусту.
Закриваємо кришкою і готуємо протягом півгодини, періодично відкриваючи кришку і перемішуючи.
За кілька хвилин до вимикання додаємо томатну пасту і цукор. Також не забуваємо посолити і поперчити.
Рецепт приготування з м’ясом в мультиварці
Готувати цю страву можна з будь-яким м’ясом, але смачніше всього воно виходить, якщо гасити його з досить жирною свининою.
пів кілограма м’яса;
кілограм капусти;
200 мл води;
150 гр. моркви;
великого розміру цибулина;
пара столових ложок олії;
пару свіжих перців і помідорів.
Приготування
М’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру.
У ємність виливаємо масло і вибираємо режим «Смаження» або «Випічка», в залежності від типу мультиварки.
М’ясо обсмажуємо протягом десяти хвилин.
Крупно тремо моркву і нарізаємо цибулю півкільцями.
Помідори і перець нарізаємо середніми кубиками.
Відправляємо всі овочі до м’яса і обсмажуємо кілька хвилин постійно помішуючи.
Викладаємо до всіх продуктів капусту, додаємо воду і на режимі «Гасіння» готуємо ще пів години.
Рецепт приготування в мультиварці з фаршем
Найбільш вдалим і смачним це блюдо виходить, якщо використовувати свинячий фарш. І краще, щоб він був пожирніше.
пів кілограма фаршу;
один качан капусти середнього розміру;
200 гр. моркви;
одна середня цибулина;
пів склянки води;
пара столових ложок томатної пасти;
пара ложок олії;
пучок кропу.
Приготування
Фарш розморозити і перемістити в каструлю, попередньо додавши масло.
Обсмажити на режимі «Смаження» або «Випічка» протягом 5 хвилин.
Моркву натерти великими шматочками.
Цибулю нарізати півкільцями.
Викласти до фаршу, перемішати і смажити кілька хвилин.
Капусту нашаткувати довгою соломкою і відправити до всіх інгредієнтів у чашу.
Вилити воду, закрити кришку і готувати на режимі «Гасіння» сорок хвилин.
За кілька хвилин до вимкнення додати томатну пасту і все гарненько перемішати, посоливши і поперчив.
Рецепт приготування з сосисками
Цей варіант більш бюджетний і готується набагато швидше, ніж капуста з м’ясом або фаршем. Це блюдо приготувати зможе навіть школяр.
кілограмовий качан капусти;
пів кілограма сосисок або сардельок;
200 гр. моркви;
велика цибулина;
стакан води;
пару штук перців і помідорів;
пара ложок рослинного масла.
Приготування
У ємність виливаємо масло.
Відправляємо в чашу цибулю, попередньо нарізаний великими шматочками або півкільцями.
Моркву натираємо крупно і відправляємо до цибулі, все гарненько перемішуємо.
Помідори і перець нарізаємо на середні кубики і відправляємо до інших овочів.
Сосиски нарізаємо на кружечки і викладаємо в чашу.
Нашатковану капусту відправляємо до всіх інгредієнтів, додаємо воду, приправи, сіль і готуємо на режимі «Гасіння» протягом півгодини.
Приготування тушкованої капусти з картоплею
Таке блюдо виходить більш ситним і з розряду гарніру переходить в розряд основних страв за рахунок додавання картоплі. За бажанням можна додати м’ясо або фарш.
600 гр. капусти;
кілька штук моркви середнього розміру;
пара штук цибулин;
250 мл води;
пів кілограма картоплі;
кілька столових ложок олії;
кілька помідорів і перців.
Приготування
Цибулю і моркву нарізаємо середніми шматочками.
Каструлю ставимо на режим смаження, додаємо в неї масло і викладаємо нарізані овочі. Обсмажуємо пару хвилин.
Перці і помідори нарізаємо великими шматочками і відправляємо в чашу.
Картоплю нарізаємо великими шматочками і відправляємо до всіх інгредієнтів.
Шаткуємо капусту, закладаємо її верхнім шаром і наливаємо воду.
Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо протягом півгодини.
Щоб блюдо вийшло більш смачним і ситним, воду можна замінити на м’ясний бульйон.
Капуста тушкована з грибами в мультиварці Редмонд
Ця страва може прикрасити навіть святковий стіл. Приготування займає мінімум часу, а в результаті виходить неймовірно смачне і ситне блюдо.
пів кілограма капусти;
велика цибулина;
велика морквина;
стакан води або м’ясного бульйону;
пара столових ложок томатної пасти;
300 гр. будь-яких грибів (можна заморожені або консервовані);
пара столових ложок олії.
Приготування
Моркву натираємо крупно.
Цибулю нарізаємо великими кубиками або півкільцями.
В мультиварці вибираємо один з режимів: «Смаження» або «Випічка».
У ємність виливаємо масло і відправляємо туди овочі.
Готуємо гриби (чистимо або розморожуємо) і відправляємо в чашу.
Капусту шаткуємо досить крупно і додаємо до всіх інгредієнтів.
Міняємо режим га «Гасіння», додаємо воду і готуємо близько півгодини.
За кілька хвилин до відключення мультиварки додаємо томатну пасту, солимо і перчимо.
За бажанням можна додати будь-які спеції і зелень. Це додасть страві пікантний і цікавий смак, який сподобається навіть найвимогливішому гурманові. Це відбувається завдяки тому, що в тушковану капусту додаються гриби.