Капуста тушкована з м’ясом в мультиварці – 5 рецептів

Найбажаніше і популярне блюдо на обід — капуста тушкована з м’ясом в мультиварці. Смачніше і немає нічого простіше. Страва готується дуже швидко, і його чудовий аромат розноситься по всій кухні.

Простий рецепт капусти, тушкованою з м’ясом в мультиварці

Вам знадобиться:

  • одна морквина;
  • вода — 0,1 л;
  • капуста свіжа — 1 кг;
  • сіль за смаком;
  • цибуля — 1 шт.;
  • м’ясо — 0,5 кг.
  • прянощі за смаком

Покрокове приготування:

  • М’ясо порізати на квадратики. Закинути їх у каструлю і посмажить при програмі «Випічка» протягом 20 хвилин.
  • Цибулю і моркву позбавити від шкірки і подрібнити ножем.
  • Додати овочі до м’яса і тушкувати в тій же програмі ще 15 хвилин.
  • Щоб вміст чаші не пригоріло, додайте пару ложок томатного соку.
  • Прибрати з качана капусти зіпсовані листя. Все інше, крім кочережки дрібно нашаткувати.
  • Відправляємо її до овочів і м’яса.
  • Налити воду, насипати улюблені прянощі і сіль.
  • У меню кухонного приладу натиснути на кнопку «Випічка» і готувати 40 хвилин.
  • У процесі гасіння час від часу відкривайте кришку і перемішуйте страва.
  • Щоб блюдо стало ще ніжніше, перед подачею на стіл, поставте його на підігрів на 30 хвилин. Смак буде дивовижним. Приємного апетиту!

Варіант з квашеною капустою

Якщо ви любитель пряних, трохи з кислинкою страв, то цей рецепт для вас.

Список продуктів:

  • томатний соус — 20 гр;
  • яловиче м’ясо — 0,4 кг;
  • подрібнений кріп — 5 гр;
  • квашена капуста — 0,7 кг;
  • одна цибулина;
  • сухі прянощі за смаком.

Як готується тушкована квашена капуста:

  • Заздалегідь включаємо каструлю і ставимо її на режим «Випічка».
  • Наливаємо рослинне масло — нехай нагрівається.
  • Яловичину розрізаємо на невеликі шматочки.
  • Як тільки масло зашипить, кидаємо в чашу мультиварки шматочки м’яса і смажимо їх 15 хвилин із закритою кришкою.
  • Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, які теж розрізаємо упоперек. Виходять четвертинки кілець.
  • Як тільки 15 хвилин закінчаться, кришимо в м’ясо цибулю. Продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
  • Квашену капусту промиваємо і запускаємо її в мультиварку. Все перемішати.
  • Наливаємо 100 мілілітрів води і готуємо в режимі «Гасіння» 20 хвилин.
  • Коли мультиварка подасть сигнал, насипаємо приправи, сіль, нарізаний кріп.
  • Тушкуємо ще 10 хвилин і угощаемся ароматним ситним обідом.
Дивіться також:  Амарантове борошно: користь і шкода, як приймати? Рецепти приготування з амарантового борошна

З м’ясом і картоплею

Основні інгредієнти рецепту:

  • томатна паста — 60 гр;
  • вода — 330 мл;
  • картопля — 1 кг;
  • цибулина — 1 шт.;
  • свиняче м’ясо — 0,5 кг;
  • рафінована олія — 25 мл;
  • капуста — 0,5 кг;
  • дві моркви;
  • сіль за смаком;
  • три листа лаврушки.

Варіант приготування:

  • Щоб блюдо вийшло по максимуму соковитим і ситним, вибираємо свинину.
  • Промиваємо шматок м’яса і ріжемо його на більш дрібні кубики.
  • Обробляємо всі овочі: знімаємо зайві листя, очищаємо від лушпиння і відрізаємо качан.
  • Картоплю шаткуємо скибочками.
  • Цибулю з морквою ріжемо у вигляді півкілець.
  • В чашу кухонного приладу заливаємо олії, викладаємо в нього м’ясні кубики і пасеруємо їх, натиснувши кнопку «Смаження» 10 хвилин.
  • Потім закладаємо в каструлю капусту, картоплю, засипаємо сіллю і прянощами, додаємо пасту з помідорів і заливаємо все це пишність водою.
  • Встановлюємо новий режим «Гасіння» і час — 1 година.
  • Коли страва приготується, перемішаємо його і розкладемо по тарілочках. Приємного апетиту!

Доповнюємо блюдо грибами

Склад рецепта:

  • одна цибулина;
  • цукровий пісок — 10 г;
  • білокачанна капуста — 1 кг;
  • мелений перець за смаком;
  • одна морквина;
  • соняшникова олія — 30 мл;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • печериці — 0,3 кг
  • вода — 70 мл;
  • сіль за смаком;
  • томатний соус — 20 гр.

Особливості приготування:

  • Помиті і почищені гриби порізати великими шматочками.
  • Дрібно порізати капустяний качан.
  • Підготовлену цибулю нарізати півкільцями, а моркву провести через крупну тертку.
  • У режимі «Смаження» підігріти олію і викласти на нього подрібнені гриби.
  • Після 10 хвилин готування, закинути в каструлю шматочки цибулі і моркви. Пасерувати ще 10 хвилин.
  • Окремо довести воду до кипіння і додати томатний соус, перемішати.
  • Перелити рідину до овочів з грибами, додаємо капусту.
  • Не забудьте посолити, насипати перець і кинути лаврушку.
  • У програмному меню кухонного приладу вибираємо пункт «Гасіння». Варимо страва 30 хвилин.
  • Розкладіть його по тарілочках, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Кефаль – рецепти смачного приготування Чорноморської Кефалі

З м’ясом і рисом

Основні продукти:

  • два кореня моркви;
  • рис – 400 гр;
  • сіль за смаком;
  • яловичина – 300 гр;
  • цукор – 15 гр;
  • одна цибулина;
  • щіпка чорного перцю
  • паста з томатів – 30 гр;
  • капуста – 0,7 кг;
  • лаврушка – 2 листочка.

Процес приготування:

  • Порційні шматочки яловичини обсмажуємо в мультиварці, налив соняшникову олію. Програма – смаження. Час -15 хвилин.
  • Ножем перетворити почищену цибулину в тонкі півкільця.
  • Моркву подрібнити на тертці.
  • Підготовлені овочі пересипати до м’яса. Смажимо 10 хвилин.
  • Викладаємо в каструлю томатну пасту, масу перемішуємо.
  • Качан капусти позбавляє від непотрібних листя і твердої серединки. Все інше дрібно шаткуємо. Зсипаємо її до м’яса і овочів, готуємо 15 хвилин.
  • Насипаємо рис, виливаємо гарячу воду, додаємо сипучі продукти. Всі інгредієнти перемішати і продовжувати готування в режимі гасіння пів години.
  • Як тільки кухонна техніка подасть сигнал, ситний, смачний обід буде готовий.

Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

Час приготування страви і навіть його смак можуть бути різними в залежності від мультиварки, в якій ви тушкуйте капусту. Найпопулярніші моделі кухонної техніки Redmond і Polaris. Розглянемо особливості приготування страви на їх прикладі.

  • Велику роль відіграє потужність мультиварки. Чим її показник більше, тим швидше звариться страва. У обох моделей потужність 860 Вт. Так час вибираєте один і той же.
  • У марки Redmond є режим «Експрес приготування». Якщо вам потрібен швидкий результат, то включіть цю програму. У Поларіс такого режиму у налаштуваннях немає.
  • Обидві моделі готують тушковану капусту спочатку в режимі «Смаження», а потім – «Гасіння».
Прокрутка до верху