Найбажаніше і популярне блюдо на обід — капуста тушкована з м’ясом в мультиварці. Смачніше і немає нічого простіше. Страва готується дуже швидко, і його чудовий аромат розноситься по всій кухні.
Простий рецепт капусти, тушкованою з м’ясом в мультиварці
Вам знадобиться:
- одна морквина;
- вода — 0,1 л;
- капуста свіжа — 1 кг;
- сіль за смаком;
- цибуля — 1 шт.;
- м’ясо — 0,5 кг.
- прянощі за смаком
Покрокове приготування:
- М’ясо порізати на квадратики. Закинути їх у каструлю і посмажить при програмі «Випічка» протягом 20 хвилин.
- Цибулю і моркву позбавити від шкірки і подрібнити ножем.
- Додати овочі до м’яса і тушкувати в тій же програмі ще 15 хвилин.
- Щоб вміст чаші не пригоріло, додайте пару ложок томатного соку.
- Прибрати з качана капусти зіпсовані листя. Все інше, крім кочережки дрібно нашаткувати.
- Відправляємо її до овочів і м’яса.
- Налити воду, насипати улюблені прянощі і сіль.
- У меню кухонного приладу натиснути на кнопку «Випічка» і готувати 40 хвилин.
- У процесі гасіння час від часу відкривайте кришку і перемішуйте страва.
- Щоб блюдо стало ще ніжніше, перед подачею на стіл, поставте його на підігрів на 30 хвилин. Смак буде дивовижним. Приємного апетиту!
Варіант з квашеною капустою
Якщо ви любитель пряних, трохи з кислинкою страв, то цей рецепт для вас.
Список продуктів:
- томатний соус — 20 гр;
- яловиче м’ясо — 0,4 кг;
- подрібнений кріп — 5 гр;
- квашена капуста — 0,7 кг;
- одна цибулина;
- сухі прянощі за смаком.
Як готується тушкована квашена капуста:
- Заздалегідь включаємо каструлю і ставимо її на режим «Випічка».
- Наливаємо рослинне масло — нехай нагрівається.
- Яловичину розрізаємо на невеликі шматочки.
- Як тільки масло зашипить, кидаємо в чашу мультиварки шматочки м’яса і смажимо їх 15 хвилин із закритою кришкою.
- Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, які теж розрізаємо упоперек. Виходять четвертинки кілець.
- Як тільки 15 хвилин закінчаться, кришимо в м’ясо цибулю. Продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
- Квашену капусту промиваємо і запускаємо її в мультиварку. Все перемішати.
- Наливаємо 100 мілілітрів води і готуємо в режимі «Гасіння» 20 хвилин.
- Коли мультиварка подасть сигнал, насипаємо приправи, сіль, нарізаний кріп.
- Тушкуємо ще 10 хвилин і угощаемся ароматним ситним обідом.
З м’ясом і картоплею
Основні інгредієнти рецепту:
- томатна паста — 60 гр;
- вода — 330 мл;
- картопля — 1 кг;
- цибулина — 1 шт.;
- свиняче м’ясо — 0,5 кг;
- рафінована олія — 25 мл;
- капуста — 0,5 кг;
- дві моркви;
- сіль за смаком;
- три листа лаврушки.
Варіант приготування:
- Щоб блюдо вийшло по максимуму соковитим і ситним, вибираємо свинину.
- Промиваємо шматок м’яса і ріжемо його на більш дрібні кубики.
- Обробляємо всі овочі: знімаємо зайві листя, очищаємо від лушпиння і відрізаємо качан.
- Картоплю шаткуємо скибочками.
- Цибулю з морквою ріжемо у вигляді півкілець.
- В чашу кухонного приладу заливаємо олії, викладаємо в нього м’ясні кубики і пасеруємо їх, натиснувши кнопку «Смаження» 10 хвилин.
- Потім закладаємо в каструлю капусту, картоплю, засипаємо сіллю і прянощами, додаємо пасту з помідорів і заливаємо все це пишність водою.
- Встановлюємо новий режим «Гасіння» і час — 1 година.
- Коли страва приготується, перемішаємо його і розкладемо по тарілочках. Приємного апетиту!
Доповнюємо блюдо грибами
Склад рецепта:
- одна цибулина;
- цукровий пісок — 10 г;
- білокачанна капуста — 1 кг;
- мелений перець за смаком;
- одна морквина;
- соняшникова олія — 30 мл;
- лавровий лист — 2 шт.;
- печериці — 0,3 кг
- вода — 70 мл;
- сіль за смаком;
- томатний соус — 20 гр.
Особливості приготування:
- Помиті і почищені гриби порізати великими шматочками.
- Дрібно порізати капустяний качан.
- Підготовлену цибулю нарізати півкільцями, а моркву провести через крупну тертку.
- У режимі «Смаження» підігріти олію і викласти на нього подрібнені гриби.
- Після 10 хвилин готування, закинути в каструлю шматочки цибулі і моркви. Пасерувати ще 10 хвилин.
- Окремо довести воду до кипіння і додати томатний соус, перемішати.
- Перелити рідину до овочів з грибами, додаємо капусту.
- Не забудьте посолити, насипати перець і кинути лаврушку.
- У програмному меню кухонного приладу вибираємо пункт «Гасіння». Варимо страва 30 хвилин.
- Розкладіть його по тарілочках, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту!
З м’ясом і рисом
Основні продукти:
- два кореня моркви;
- рис – 400 гр;
- сіль за смаком;
- яловичина – 300 гр;
- цукор – 15 гр;
- одна цибулина;
- щіпка чорного перцю
- паста з томатів – 30 гр;
- капуста – 0,7 кг;
- лаврушка – 2 листочка.
Процес приготування:
- Порційні шматочки яловичини обсмажуємо в мультиварці, налив соняшникову олію. Програма – смаження. Час -15 хвилин.
- Ножем перетворити почищену цибулину в тонкі півкільця.
- Моркву подрібнити на тертці.
- Підготовлені овочі пересипати до м’яса. Смажимо 10 хвилин.
- Викладаємо в каструлю томатну пасту, масу перемішуємо.
- Качан капусти позбавляє від непотрібних листя і твердої серединки. Все інше дрібно шаткуємо. Зсипаємо її до м’яса і овочів, готуємо 15 хвилин.
- Насипаємо рис, виливаємо гарячу воду, додаємо сипучі продукти. Всі інгредієнти перемішати і продовжувати готування в режимі гасіння пів години.
- Як тільки кухонна техніка подасть сигнал, ситний, смачний обід буде готовий.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс
Час приготування страви і навіть його смак можуть бути різними в залежності від мультиварки, в якій ви тушкуйте капусту. Найпопулярніші моделі кухонної техніки Redmond і Polaris. Розглянемо особливості приготування страви на їх прикладі.
- Велику роль відіграє потужність мультиварки. Чим її показник більше, тим швидше звариться страва. У обох моделей потужність 860 Вт. Так час вибираєте один і той же.
- У марки Redmond є режим «Експрес приготування». Якщо вам потрібен швидкий результат, то включіть цю програму. У Поларіс такого режиму у налаштуваннях немає.
- Обидві моделі готують тушковану капусту спочатку в режимі «Смаження», а потім – «Гасіння».