Капуста в мультиварці – 8 рецептів страв

Приготовлена різними способами капуста в мультиварці – недороге ситна страва до обіду. Особливо смачним воно виходить при додаванні м’ясних інгредієнтів. Наприклад, свинини, курки, сосисок.

Капуста, тушкована в мультиварці

Інгредієнти:

  • капуста – кіло;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • паста з помідорів – 2 десертні ложки;
  • спеції, сіль.

Приготування:

  • Подрібнити овочі, крім капусти. Засмажити в програмі випічки до легкого зарум’янювання.
  • Засипати зверху нашатковану капусту.
  • Влити 2 ст. води з пастою. Всипати сіль і спеції.
  • Гасити масу 40 – 45 хвилин.

За бажанням, для аромату можна додати лаврушку, розім’ятий часник та інші подібні компоненти.

Подати з відварною свіжим картоплею.

Як приготувати з м’ясом

Інгредієнти:

  • капуста – 1,2 кіло;
  • свинина – півкіло;
  • морква – 80 – 100 м;
  • цибуля – 80 – 100 м;
  • цукор – 2 щіпки;
  • паста з помідорів – 2 десертні ложки;
  • сіль.

Приготування:

  • Дрібно нашаткувати відразу всі овочі. Присолити. Ретельно розім’яти руками.
  • Додати цукор.
  • Спочатку готувати овочі в режимі випічки 20 – 25 хвилин. Приблизно через 10 хвилин після старту програми всипати до них м’ясні шматочки.
  • Потім перевести пристрій в режим гасіння ще на півгодини. На цьому етапі посолити продукти і додати пасту з помідорів.

Подати тушковану капусту з м’ясом зі свіжим м’яким хлібом.

З куркою

Інгредієнти:

  • молода капуста – 700 – 750 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • філе курки – 370 – 400 г;
  • морква – 2 шт.;
  • томатний сік – 1/3 ст.;
  • лаврушка і суміш спецій для курки з додаванням солі.

Приготування:

  • Брусочки м’яса смажити у відповідному режимі до зміни кольору. Можна відразу висипати до них суміш спецій. М’ясо не повинно вийти засмаженим і з скоринкою.
  • Після побіління курятини додати до неї подрібнені овочі, крім капусти. Шаткувати їх потрібно максимально тонко.
  • Тільки після розм’якшення лука і моркви можна засипати капустяну соломку.
  • На цьому етапі додати в ємність також томатний сік і лаврушку за смаком.
  • При використанні молодої капусти для її приготування буде достатньо 15 – 17 хвилин. Якщо овоч вже полежавший, термін збільшується до 27 – 30 хвилин.
Дивіться також:  Тушкована квасоля – 5 рецептів приготування

Готове частування з куркою смачно подавати, попередньо щедро посипавши зеленню.

Капуста в мультиварці з сосисками

Інгредієнти:

  • капуста – 850 – 900 г;
  • цибуля – 230 – 250 м;
  • болгарський перець – 1 – 2 стручка;
  • паста з помідорів – 1/3 ст.;
  • морквина – 230 – 250 м;
  • сосиски – півкіло;
  • сіль, кмин (подрібнений).

Приготування:

  • Спочатку в чаші кухонного «помічниці» зарумянить дрібні кубики цибулі. Для цієї мети підійде будь-яке масло – можна взяти і рослинне і вершкове.
  • Покласти до цибулі пасту з помідорів. Готувати продукти разом 3 – 4 хвилини.
  • Висипати морквину. Після розм’якшення останнього овоча засипати капусту, а також брусочки перцю.
  • Ще через 5 хвилин смаження додати кружечки сосисок. Готувати в тому ж режимі 12 – 14 хвилин. Всипати сіль, кмин.
  • Активувати програму «Мультишеф» на 30 – 35 хвилин.

Відмінно доповнить таке блюдо з сосисками відварну картоплю з вершковим маслом і часником.

Ситне блюдо з фаршем

Для приготування такої страви можна використовувати будь-який вид фаршу, який опинився під рукою у господині будинку.

Найсмачніше блюдо виходить з сумішшю свинина + яловичина або свинина + курка. Другий варіант виходить менш жирним.

Інгредієнти:

  • капуста – кіло;
  • цибуля і морква – по 1 шт.;
  • фарш (з будь-якого м’яса) – півкіло;
  • паста з помідорів – 3 десертні ложки;
  • вода – ½ ст.;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Заздалегідь прогріти чашу кухонного «помічниці» в режимі випічки з невеликою кількістю жиру. Викласти м’ясо і смажити до готовності. Можна відразу змішати зі спеціями.
  • Зверху відправити дрібно порізані цибулю і моркву. Останню можна подрібнити теркою.
  • Хвилин через 10 відправити у каструлю тонку соломку капусти, заздалегідь ретельно розім’яту руками. На цьому ж етапі покласти в чашу сіль, пасту з помідорів.
  • Все перемішати, залити водою і тушкувати 15 – 17 хвилин.
Дивіться також:  Морквяні оладки – 8 рецептів приготування

Страва вийде особливо смачною, якщо в самому кінці приготування засипати його великою кількістю рубленого асорті свіжої зелені. На цьому ж етапі можна додати дрібні шматочки часнику. Потім слід залишити блюдо настоятися в режимі підігріву на 7 – 8 хвилин. Подати без гарніру.

З картоплею

Тушковані овочі за таким рецептом виходять дивно соковитими, смачними, ситними. Якщо м’яса в запасі не виявилося, то і без нього з перерахованих продуктів вийде ситний повноцінний обід.

Інгредієнти:

  • капуста – півкіло;
  • картопля – 6 – 7 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 шт.;
  • соус з помідорів – 4 десертні ложки;
  • вода – 1 повний стакан;
  • сіль, лаврове листя.

Приготування:

  • Першою в чашу кухонного помічниці відправити тонко нашатковану соломку капусти і 6 – 7 хвилин готувати її в режимі смаження.
  • Додати довільно подрібнені цибулю і моркву. Залишити інгредієнти в тому ж режимі на 4 – 6 хвилин.
  • Залити все водою, змішаної з соусом.
  • Додати сіль, лаврушку і кубики сирої картоплі.
  • Змінити режим «Гасіння». Готувати в ньому страву близько години.
  • Вийшло частування залишити ще на півгодини на підігріві. Це необов’язково, але він зробить блюдо ніжніше і м’якше.

Подати тушковані овочі як самостійний обід або як доповнення до м’яса/птиці.

Тушкована квашена капуста в мультиварці

Інгредієнти:

  • квашена капуста – кіло;
  • цибуля – 420 – 450 г;
  • вода – ½ ст.;
  • сіль, зелень.

Приготування:

  • Щоб смачно загасити капусту по такому рецепту, знадобиться використовувати велику кількість цибулі. Його потрібно ретельно очистити, після чого порізати шматочками будь-якої форми.
  • На великій кількості будь-якого масла (краще всього, звичайного соняшникової) смажити цибулю до м’якого стану. Якщо функції смаження у пристрої немає, підійде режим випічки.
  • У м’якому овочу всипати капусту. Якщо вона дуже кисла, попередньо потрібно промити продукт, а при гасінні всипати трохи цукру в чашу.
  • Додати воду з сіллю. Підійдуть до цього частування і будь-які суміші перців.
  • Гасити масу близько години.
Дивіться також:  Фарширований батон – 7 простих і смачних рецептів з різними начинками

Якщо такої програми в пристрої немає, підійде і «Випічка». Але тоді час приготування скорочується до 40 хвилин, а овочі потрібно періодично перемішувати.

Подати готову страву до столу з подрібненими пір’ям зеленого лука.

Вегетаріанський рецепт з грибами

Інгредієнти:

  • капуста – 1,5 кіло;
  • лісові варені гриби – 370 – 400 г;
  • морква – 200 – 230 г;
  • цибуля – 200 – 230 г;
  • паста з помідорів – 3 десертні ложки;
  • свіжа петрушка – 1 пучок;
  • вода – 1 ст.;
  • сіль.

Приготування:

  • Готувати гриби в режимі випічки близько чверті години.
  • Додати до них відразу всі подрібнені овочі. Залити все солоною водою з пастою з помідорів. Можна за смаком додати будь ароматні трави.
  • Спочатку включити режим варіння на півгодини, а потім «Тушкування» на 1 годину.

Якщо овочі виявилися не дуже соковитими, можна збільшити кількість води. Готове блюдо сподобається вегетаріанцям. Актуально воно і на час посту.

Смачніше всього обговорюване страва виходить з свіжої молодої капусти з хрусткими листям. З такою основою частування в мультиварці готується дуже швидко — вже через 17 – 20 хвилин його можна подавати до обіду.

Прокрутка до верху