Капустяна шарлотка – 7 швидких і смачних рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Пироги з солодкими начинками знайомі ще з самого дитинства, коли смачний аромат бабусиної випічки піднімав з ліжка і зазивав до столу. Але іноді хочеться урізноманітнити меню чимось більш оригінальним. Капустяна шарлотка – саме те, що потрібно.

Класична капустяна шарлотка в духовці

Щоб любителям випічки з капустою насолодитися смаком і ароматом смачного пирога, потрібно підготувати:

  • ½ Капустяного качана;
  • 6 яєць;
  • 100 г борошна;
  • 15 г цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • цибулину;
  • по 5 г солі і розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Цибуля подрібнюється і пассеруется на вершковому маслі.
  • Після придбання овочем прозорості в сковороду відправляється капустяна соломка.
  • Тушкується овочева суміш 10 хвилин.
  • Половина яєць відварюється і дрібно рубається, після чого яєчна маса змішується з овочевою засмажкою.
  • Залишилися яйця збиваються з цукром і сіллю.
  • В яєчну масу всипати борошно з розпушувачем, потім тісто вимішується з капустяним фаршем.
  • Основа шарлотки виливається в форму, яка відправляється в гарячу духовку (200°C) на 40 хвилин.

Рецепт для мультиварки

Шарлотка в мультиварці виходить такою ж смачною і ароматною, як у духовці. Але на відміну від останнього, сучасний кухонний прилад мобільний, тому покуштувати шматочок улюбленого пирога можна, наприклад, на дачі після збирання врожаю капусти.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 3 яйця;
  • 5 г цукру;
  • трохи солі;
  • 100 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 400 г капусти;
  • шматочок сиру;
  • цибулина;
  • спеції.

Етапи підготовки випічки:

  • Цибуля подрібнюється і пассеруется до м’якості.
  • Капуста шинкуется, підсолювати, приправляється і змішується зі злегка остигнув цибулею.
  • З сиру готується стружка, яка також додається до овочевої начинки.
  • Яйця збиваються з цукром і дрібкою солі, після чого в збиту масу всипається борошно і розпушувач.
  • Тісто з консистенцією густої сметани змішується з начинкою, а потім виливається в змащену маслом миску.
  • Випікання вироби здійснюється на протязі 1 години на програмі «Випічка».
Дивіться також:  Гарнір до курки – 12 рецептів, що приготувати

Готуємо швидко і просто на кефірі

Капустяна шарлотка на кефірі готується з:

  • 3 яєць;
  • 240 мл кефіру;
  • 120 г борошна;
  • пакетика розпушувача;
  • 100 г капусти;
  • шматочки маргарину;
  • солі, меленого перцю і пару гілочок кропу.

Черговість дій:

  • Капуста шинкуется і притрушивается сіллю, перцем і подрібненим кропом.
  • Овочева начинка розподіляється по формі для випікання, поливається розтопленим маргарином, який при бажанні можна замінити вершковим маслом.
  • Яйця збиваються з сіллю.
  • В яєчну піну при постійному помішуванні вводиться борошно, додається розпушувач.
  • Рідким текстом заливається начинка, після чого форма відправляється в розігріту духовку на 40-45 хвилин.

Шарлотка з капустою на сковороді

Якщо духовка несправна, а мультиварці не знайшлося місця на кухні, і без того переповнену різними приладами, не варто зневірятися. Смачну і ніжну випічку можна приготувати на плиті, скориставшись сковородою.

Для втілення рецепта в життя досить мати під руками:

  • 120 мл сметани;
  • трохи менше молока;
  • 2 яйця;
  • 5 г цукру;
  • стільки ж розпушувача;
  • 150 г борошна;
  • щіпку соди;
  • 150 г капусти;
  • вдвічі менше шинки;
  • зелень, сіль, спеції і соняшникову олію.

В процесі приготування:

  • Капуста подрібнюється, як і зелень.
  • Шинка нарізається кубиками, після чого з подрібнених інгредієнтів з додаванням солі і спецій готується начинка.
  • Яйця збиваються з цукром і дрібкою солі до густої піни, яку всипати порціями борошно, розпушувач і соду.
  • У сковороду, змащену маслом, виливається половина тесту, яка покривається начинкою.
  • Далі виливається залишилася борошняна маса.
  • Сковорода щільно накривається кришкою.
  • Пиріг нудиться 25 хвилин, по закінченні яких перевертається на інший бік і продовжує перебувати на повільному вогні в закритій ємності ще 15 хвилин.
  • За бажання готовий пиріг притрушивается сирної крихтою.
Дивіться також:  Як приготувати рибні котлети – 16 смачних і простих рецептів приготування

На сметані або майонезі

Шарлотка з капустою з тіста на майонезі – більш ситна і калорійна, але дуже смачна.

Щоб переконатися в цьому, знадобляться:

  • 800 г капусти;
  • 4 яйця;
  • 250 г майонезу;
  • 200 г борошна;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль, перець і 5 г розпушувача.

Основні кроки приготування полягають у виконанні таких маніпуляцій:

  • Капустяний качан, звільнений від верхніх листків, шинкуется тонкою стружкою, яка гаситься з сіллю на соняшниковій олії.
  • З яєць з дрібкою солі готується піна, в яку додається майонез.
  • Коли маса стане однорідною, всипати в неї невеликі порції розпушувача і борошна.
  • Тісто замішується з ніжною консистенцією сметани.
  • У вогнетривку форму, змащену маслом, виливається ½ тесту, за якою рівним шаром розподіляється овочева начинка, заливающаяся залишилася борошняний масою.
  • Пиріг відправляється в попередньо розігріту до 180°C духовку на 45 хвилин.

З квашеною капустою

Швидко і просто апетитна випічка з начинкою виходить з:

  • 400 мл квашеної капусти з розсолом;
  • 2 яєць;
  • 10 г розпушувача;
  • 100 г вершкового масла;
  • 30 г цукру;
  • 300 г борошна;
  • 1 болгарського перцю;
  • зелені.

Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:

  • Масло розтоплюється.
  • Капуста при необхідності ріжеться.
  • Перець звільняється від перегородок і насіння, після чого ріжеться невеликими кубиками.
  • Зелень дрібно рубається.
  • В одній ємності змішуються подрібнена капуста, яйця, топлене масло, цукор, рубана зелень і кубики перцю.
  • Далі втручаються борошно і розпушувач.
  • Добре перемешенное тісто виливається в змащену маслом форму, яка відправлялась на півгодини в духовку, яка попередньо була розігріта до 180°C.
  • Після готовності пиріг остуджується і нарізають шматочками, які викладаються на красиве блюдо для подачі на стіл.

З фаршем

Чоловіки, за своєю природою люблячі ситні м’ясні страви, обов’язково оцінять капустяний пиріг з фаршем, який готується з:

  • 3 яєць;
  • 120 мл майонезу;
  • 250 мл кефіру;
  • 120 г борошна;
  • щіпки солі;
  • пакетика розпушувача;
  • ½ Капустяного качана;
  • цибулини;
  • 1 морквини;
  • 300 г фаршу;
  • пучка зелені;
  • меленого перцю.
Дивіться також:  Французькі страви – 8 рецептів приготування національних страв французької кухні

При створенні вироби з оригінальним смаком:

  • Поки духовка розігрівається до 230°C, очищені цибулина і морква нарізати кубиками.
  • Капуста шинкуется тонкою стружкою.
  • На сковороді обсмажується цибульно-морквяна суміш, до якої, через 5 хвилин, додається капуста.
  • Тушковані овочі охолоджуються і змішуються з рубаною зеленню і фаршем.
  • Густе тісто готується з яєць, майонезу, кефіру, борошна, розпушувача і дрібки солі.
  • Форма прогрівається в духовці 10 хвилин, після чого в неї заливається частину тіста, на яке викладається і розрівнюється начинка.
  • Далі виливається тісто, після чого пиріг відправляється в духовку на 30 хвилин.
  • Після закінчення зазначеного часу шарлотка залишається у вимкненій духовці ще 10 хвилин.

Шарлотка з капусти – чудова випічка, яка готується просто і підходить як доповнення до чаю, так як ситного перекусу.

Прокрутка до верху