Капустяні оладки – 8 смачних та швидких рецептів

Капустяні оладки – це не тільки смачний сніданок, але ще й досить бюджетний. Спробуйте приготувати страву по одному із запропонованих рецептів.

Класичні капустяні оладки з білокачанної капусти

Простий рецепт з мінімальним набором продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • кілограм капусти;
  • 100 грам борошна;
  • спеції на свій смак;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Капусту потрібно подрібнити за допомогою дрібної терки.
  • Потім додаємо до неї сіль і будь-які інші вибрані приправи, злегка приминаем руками так, щоб з’явився сік.
  • Вбиваємо яйця, кладемо борошно і перемішуємо.
  • Отриману масу набираємо великою ложкою викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо з двох боків до готовності.

Як приготувати з цвітної капусти?

Виявилося, приготувати оладки можна і з цвітної капусти. Вони виходять ніжними, соковитими і однаково смачними як в холодному вигляді, так і тільки що посмажені.

Необхідні продукти:

  • два яйця і одна цибулина;
  • півкілограма капусти;
  • приблизно 100 грам борошна;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування страви:

  • Для початку потрібно відварити капусту. Зазвичай на це потрібно не більше 10 хвилин.
  • Чекаємо, коли вона трохи охолоне, нарізаємо на дрібні шматочки і викладаємо в миску.
  • Вбиваємо яйця до капусти і додаємо попередньо подрібнену цибулю.
  • До тесту всипаємо борошно і вибрані спеції. Сіль використовувати обов’язково. Вимішуємо тісто ложкою або руками.
  • Набираємо невелику кількість маси і доводимо до готовності на гарячій сковороді, обсмажуючи з обох сторін.

Пісний варіант приготування

Рецепт оладок без яєць, так як у піст вживати не можна. Можна додати таке блюдо і в дієтичний раціон.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • спеції за власним бажанням;
  • маленька ложка розпушувача;
  • 100 грам борошна;
  • невеликий качан капусти;

Процес приготування:

  • Капусту дрібно шаткуємо, цибулю нарізаємо на тонкі півкільця.
  • Відправляємо на сковороду цибулю для обжарювання. Через кілька хвилин, викладаємо туди і капусту. Вливаємо кілька великих ложок води і близько 15 хвилин тушкуємо під кришкою.
  • Овочі потрібно перекрутити в комбайні до однорідності. Потім до них пора додати борошно, розпушувач і спеції.
  • Викладаємо трохи тесту на гарячу сковороду і обсмажуємо з обох боків до рум’янцю.
Дивіться також:  Пиріг з лаваша з фаршем — 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

З квашеної капусти

Напевно мало хто пробував оладки за таким рецептом. І дуже даремно! Це смачне і недороге блюдо.



Необхідні продукти:

  • одне яйце і одна цибулина;
  • півсклянки борошна;
  • сіль, цукор, сода – по щіпці;
  • 200 грам квашеної капусти.

Процес приготування:

  • Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до утворення красивого кольору.
  • Капусту пропускаємо через м’ясорубку. Можна скористатися блендером або комбайном.
  • З’єднуємо цибулю і капусту, додаємо до них яйце.
  • В отриману масу додаємо борошно і засипаємо залишилися інгредієнти (сіль, соду і цукор).
  • У результаті повинно вийти досить густе тісто. Потроху викладаємо його на сковороду і смажимо з двох сторін по кілька хвилин.

З додаванням манки

Якщо ви з якоїсь причини не хочете готувати на борошні, то спробуйте зробити оладки з манкою.

Необхідні продукти:

  • стакан молока;
  • спеції за смаком;
  • половина капусти;
  • одне яйце;
  • чотири ложки манки.

Процес приготування:

  • Капусту шаткуємо, трохи дрібніше, ніж на борщ. Викладаємо в каструлю, заливаємо молоком, кладемо трохи солі і тушкуємо на слабкому вогні.
  • Після цього додаємо до капусти манку, перемішуємо і даємо настоятися близько 15 хвилин, щоб крупа розбухла.
  • Залишилося тільки вбити яйце, додати приправи за смаком.
  • Ложкою набираємо трохи тіста, кладемо на гарячу сковороду і смажимо по кілька хвилин з двох сторін.

На кефірі

Капустяні оладки на кефірі – страва, що недовго буде лежати у вас на столі. Воно настільки просте і смачне, що спробувавши один раз, ви будете готувати його ще і ще.

Необхідні продукти:

  • півсклянки кефіру;
  • спеції за смаком;
  • близько 500 грам капусти;
  • п’ять ложок борошна;
  • дві ложки сметани;
  • одне яйце.

Процес приготування:

  • Капусту дуже дрібно нарізаємо, викладаємо на сковорідку, змішуємо зі сметаною і тушкуємо пару хвилин.
  • В цей час з’єднуємо яйце з сіллю і перцем, збиваємо. Сюди ж додаємо кефір і борошно.
  • Перемішуємо цю масу з капустою, має вийти не дуже рідке тісто.
  • Ложкою викладаємо його на гарячу поверхню і смажимо до готовності.
Дивіться також:  Рафаелло з крабових паличок – 6 рецептів

Ніжна і смачна випічка з сиром

Ще один варіант, який можна приготувати з капустою. Оладки з сиром стануть гарним сніданком для ваших дітей.

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • ложка сметани;
  • одна морква;
  • близько 300 грам капусти;
  • дві великі ложки борошна;
  • 100 грам сиру;
  • спеції за бажанням.

Процес приготування страви:

  • Капусту перетворюємо на невеликі тонкі смужки, а моркву натираємо.
  • Відправляємо овочі на сковороду вливаємо трохи води, кладемо спеції і сметану. Тушкуємо деякий час до м’якості.
  • Потім додаємо до всіх інгредієнтів борошно і тертий сир.
  • У підсумку виходить маса середньої густоти. Ложкою викладаємо тісто на сковороду і смажимо на середньому вогні до готовності, не забуваючи перевертати.

У духовці

Якщо дуже вже хочеться оладок, але зовсім немає бажання возитися з ними, то рецепт приготування в духовці як раз на цей випадок.

Необхідні продукти:

  • дві ложки кефіру;
  • два яйця;
  • шість ложок борошна;
  • приблизно 400 грам капусти;
  • спеції за смаком і розпушувач на кінчику ложки.

Процес приготування страви:

  • Капусту подрібнюємо ножем. Поки ви це робите, потрібно поставити на плиту воду. Коли вона закипить, викладаємо туди капусту і на слабкому вогні варимо до м’якості.
  • Чекаємо, поки капуста охолоне, потім додаємо до неї яйця, додаємо борошно, вибрані спеції, розпушувач і ретельно все перемішуємо.
  • З отриманої маси формуємо невеликі оладки і викладаємо їх на деко. Щоб вони не прилипли, використовуйте папір для випічки або змастіть форму маслом.
  • Випікайте оладки на розігрітій до 180 градусів духовій шафі близько 20 хвилин. Подавати краще всього зі сметаною.