Капустяні оладки з чудовим ароматом є смачним сніданком, який без праці можна приготувати. Такий сніданок є не тільки смачним, але і корисним. Білокачанна капуста використовується як засіб народної медицини, оскільки в ній міститься багато корисних і цілющих властивостей. До її складу входить велика кількість вітамінів. Капуста рекомендується людям, що страждають від хронічного гастриту, виразкової хвороби шлунка, при хворобах печінки і селезінки. Для приготування капустяних оладків потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Вони готуються з білокачанної капусти, борошна, яєць і рафінованої олії для обсмажування.
Як приготувати смачні капустяні оладки рецепт
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 16.
Склад продуктів для капустяних оладок:
- 1. 800 грам капусти білоголової.
- 2. 4 ст. л. борошна.
- 3. Два яйця.
- 4. Невеликий пучок кропу.
- 5. Сіль.
- 6. 3 ст. л. олії рафінованої.
Як приготувати капустяні оладки
Для початку видаляємо непотрібні листочки зверху капусти. Відрізаємо частина капусти і нарізаємо на дрібні шматочки. Відправляємо нарізану капусту в каструлю, додаємо воду і ставимо на вогонь. Капуста варимо до повної готовності. Чекаємо поки зайва вода стече з капусти. Пучок кропу потрібно нарізати на дрібні шматочки. Борошно змішуємо з капустою і кропом. Інгредієнти потрібно перемішати. До них додаються яйця, сіль і отримана маса перемішується.
Масло необхідно розігріти на сковорідці. Капустяні оладки викладають столовою ложкою на сковорідку. Акуратно надаємо їм форму. Їх потрібно обсмажувати 3 хвилини. Оладки можна подавати зі сметаною.
Особливий смак можна досягти завдяки мускатному горіху і білого перцю, або інших спецій.
Готуємо капустяні оладки на кефірі
Витрата по часу – 2 години.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для капустяних оладок на кефірі:
- 1. ½ Вилка капусти білоголової.
- 2. 2 ст. л. сметани.
- 3. Одне куряче яйце.
- 4. Половина склянки кефіру.
- 5. 5 ст. л. білого борошна.
- 6. Сіль і перець.
- 7. Зелень.
Приготування капустяних оладок на кефірі
Половина невеликого качана капусти нарізати на дрібні шматочки. Вони змішуються з двома ложками сметани. Куряче яйце солиться і перчится, і збивається. До нього додається нарізаний на дрібні шматочки петрушка, і вливається кефір і 1 ст. л. масла. До інгредієнтів всипається просеянная борошно і добре перемішується.
Капустяні оладки викладаються з допомогою ложки на гарячу сковорідку. Обсмажувати оладки потрібно з обох сторін.
Їх можна вживати з гарячим чаєм або кавою, зі сметанкою або розтопленим вершковим маслом.
Пісні капустяні оладки
Пісні капустяні оладки готуються з квашеної або маринованої капусти, борошна, харчової соди й олії для обсмажування. Борошно можна використовувати традиційну хлібопекарську, а також інші види борошна.
Час приготування – 25 хвилин.
Кількість порцій – 3.
Склад продуктів пісних капустяних оладок:
- 1. Одна склянка квашеної або маринованої капусти.
- 2. Одну склянку капустяного маринаду.
- 3. Один стакан борошна.
- 4. Половина ч. л. соди.
- 5. 50 мл рослинного масла.
Приготування пісних капустяних оладок