Капустяні оладки покроковий рецепт з фото

Капустяні оладки з чудовим ароматом є смачним сніданком, який без праці можна приготувати. Такий сніданок є не тільки смачним, але і корисним. Білокачанна капуста використовується як засіб народної медицини, оскільки в ній міститься багато корисних і цілющих властивостей. До її складу входить велика кількість вітамінів. Капуста рекомендується людям, що страждають від хронічного гастриту, виразкової хвороби шлунка, при хворобах печінки і селезінки. Для приготування капустяних оладків потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Вони готуються з білокачанної капусти, борошна, яєць і рафінованої олії для обсмажування.

Як приготувати смачні капустяні оладки рецепт

 

Час приготування – півгодини.

Кількість порцій – 16.

Склад продуктів для капустяних оладок:

  • 1. 800 грам капусти білоголової.
  • 2. 4 ст. л. борошна.
  • 3. Два яйця.
  • 4. Невеликий пучок кропу.
  • 5. Сіль.
  • 6. 3 ст. л. олії рафінованої.

 

Як приготувати капустяні оладки

Для початку видаляємо непотрібні листочки зверху капусти. Відрізаємо частина капусти і нарізаємо на дрібні шматочки. Відправляємо нарізану капусту в каструлю, додаємо воду і ставимо на вогонь. Капуста варимо до повної готовності. Чекаємо поки зайва вода стече з капусти. Пучок кропу потрібно нарізати на дрібні шматочки. Борошно змішуємо з капустою і кропом. Інгредієнти потрібно перемішати. До них додаються яйця, сіль і отримана маса перемішується.

Масло необхідно розігріти на сковорідці. Капустяні оладки викладають столовою ложкою на сковорідку. Акуратно надаємо їм форму. Їх потрібно обсмажувати 3 хвилини. Оладки можна подавати зі сметаною.

Особливий смак можна досягти завдяки мускатному горіху і білого перцю, або інших спецій.

Готуємо капустяні оладки на кефірі

Витрата по часу – 2 години.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для капустяних оладок на кефірі:

Дивіться також:  Суп з сушених грибів — 7 рецептів приготування вдома

  • 1. ½ Вилка капусти білоголової.
  • 2. 2 ст. л. сметани.
  • 3. Одне куряче яйце.
  • 4. Половина склянки кефіру.
  • 5. 5 ст. л. білого борошна.
  • 6. Сіль і перець.
  • 7. Зелень.

 

Приготування капустяних оладок на кефірі

Половина невеликого качана капусти нарізати на дрібні шматочки. Вони змішуються з двома ложками сметани. Куряче яйце солиться і перчится, і збивається. До нього додається нарізаний на дрібні шматочки петрушка, і вливається кефір і 1 ст. л. масла. До інгредієнтів всипається просеянная борошно і добре перемішується.

Капустяні оладки викладаються з допомогою ложки на гарячу сковорідку. Обсмажувати оладки потрібно з обох сторін.

Їх можна вживати з гарячим чаєм або кавою, зі сметанкою або розтопленим вершковим маслом.

Пісні капустяні оладки

Пісні капустяні оладки готуються з квашеної або маринованої капусти, борошна, харчової соди й олії для обсмажування. Борошно можна використовувати традиційну хлібопекарську, а також інші види борошна.

Час приготування – 25 хвилин.

Кількість порцій – 3.

Склад продуктів пісних капустяних оладок:

  • 1. Одна склянка квашеної або маринованої капусти.
  • 2. Одну склянку капустяного маринаду.
  • 3. Один стакан борошна.
  • 4. Половина ч. л. соди.
  • 5. 50 мл рослинного масла.

Приготування пісних капустяних оладок

  • Тісто можна готувати як з квашеної та маринованої капусти. З маринованою капустою оладки будуть більш хрусткими, а з квашеною – більш м’якими.
  • До борошна додається сода і розпушувач і перемішується. До них потрібно додати капустяний маринад. Сода гаситься за рахунок кислоти, яка міститься в капустяної рідини.
  • Капустяна маса змішується з борошняною для завершення приготування тіста на оладки. Тісто не повинно вымешиваться.
  • Смажити пісні оладки потрібно на рафінованій олії (соняшниковій, оливковій або іншому). Викладати оладки потрібно з допомогою столової ложки на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуються оладки з обох боків до золотистого відтінку.
  • Страву можна вживати у Піст і у звичайні дні. Вони чудово поєднуються зі сметаною.
  • Дивіться також:  Розсольник з огірками і перловкою
    Прокрутка до верху