Капустяний пиріг для ледачих, рецепт з фото

Випічка дріжджових пирогів – процес досить трудомісткий. Крім часу, який піде на підготовку тесту, а це не менше 3 годин, треба ще й приготувати смачну начинку і правильно розкачати тісто. Не у багатьох господинь в будні дні знайдеться час на приготування пирогів. Інша справа пироги для лінивих, а найпростіший капустяний пиріг для ледачих. Тут все готується швидко, без особливих зусиль. Найшвидший і не трудомісткий пиріг. Розглянемо як приготувати капустяний пиріг для ледачих.

Інгредієнти для ледачого пирога з капустою:

  • яйця – 6 шт. (3 в начинку),
  • борошно – 400 гр.,
  • майонез – 70 гр.,
  • сметана – 100 гр.,
  • сіль – 7 гр..
  • сода – 4 гр.,
  • капуста – 400 гр.,
  • масло вершкове – 80 гр.

Приготування ліниво го пирога з капустою

  • Яйця розбити, змішати зі сметаною, майонезом. содою і сіллю. Суміш ретельно перемішати . Потім у суміш поступово додавати просіяне борошно. Виходить тісто консистенції сметани.
  • Приготувати начинку. Для цього капусту дрібно нашаткувати, посолити і віджати руками до появи соку. Капусту залити окропом і варити не більше 10 хвилин. Потім відкинути її на друшляк і дати воді стекти.
  • Зварені круто яйця очистити і дрібно порізати.
  • Викласти яйця в капусту, залити її Розтопленим на водяній юані маслом і добре перемішати.
  • Викласти начинку в змащену сковороду або форму, залити тестом і випікати в прогрітій духовці близько 40 хвилин.
  • Готовий пиріг вийняти і остудити.
  • Технологія приготування пирога досить проста. Можна приготувати пиріг з більш складною начинкою з тушкованої капусти і грибів. Буде фантастично смачно.

    Дивіться також:  Пиріг з брусницею. Рецепт приготування з фото.
    Прокрутка до верху