Аромат пирога з капустою мало кого може залишити байдужим. Він полонить своїм виглядом і смаком. Рецептів приготування пирогів з капустою безліч. Начинку з капусти можна комбінувати з м’ясом та іншими овочами.
Приготування пирога з брюссельської або цвітною капустою:
Для 6 порцій пирога з капустою потрібно взяти:
-
– борошна 180 г ;
-
– вершкового масла 150 г;
-
– 3 столові ложки води.
Для начинки потрібно взяти:
-
– брюссельської або цвітної капусти 200 г;
-
– 2 перцю солодкого червоного і зеленого;
-
– 2 яйця;
-
– молока 200 мл;
-
– тертого твердого сиру 150 р.
Готувати пиріг з капустою слід 1 годину 50 хвилин.
Покроковий рецепт приготування капустяного пирога в духовці:
Масло нарубайте разом з борошном і холодною водою, повинна вийти крихта, і відразу замішують тісто. Його визначте в холодильник на годину.
Далі тісто розкачайте по потрібного діаметру, наколіть виделкою і знову поставте в холодильник на 15 хвилин.
Слідом за цим тісто запечіть в духовці близько 15 хвилин з температурою 200 градусів.
Капусту відваріть в підсоленій воді, а перець наріжте кружальцями. Яйця збийте разом з молоком і половиною порції сиру, досоліть за смаком.
Випечений корж засипте залишком сиру. Зверху викладіть капусту і полити яєчної сумішшю. У центрі пирога укладіть перець. Запікайте майже 40 хвилин.
Рецепт пирога з свіжої капусти
Спробуйте приготувати пиріг зі свіжою капустою.
Для цього знадобляться:
-
– борошна 200 г ;
-
– дріжджі 20 г;
-
– молоко 120 г;
-
– масло вершкове 80 г;
-
– цукор 40 г;
-
– сіль ¼ чайної ложки;
-
– яйце.
Начинка буде наступною:
-
– свежея капуста 300 г;
-
– морква і цибулина по 2 штуки;
На приготування витратите 2 години 30 хвилин, вийде 12 порцій.
Покрокове приготування:
Замішуємо дріжджове тісто і даємо йому відпочити в теплому місці. Для начинки цибулю ріжемо і обсмажуємо на олії. Капусту шаткуємо, а морквину тремо на тертці. Яйця відварюємо круто і дрібно рубаємо. Усі ці компоненти змішуємо.
Тісто розділяємо на дві половинки. Одну частину зробіть трохи більше. Її розкачуємо і викладаємо на деко.
Начинку рівномірно розкладаємо на тісто. Інший розкатаної частиною тіста прикриваємо пиріг і защипуємо краю. Змащуємо жовтком весь пиріг і ставимо в духовку з температурою 210 градусів на 30 хвилин.
Начинку для такого пирога можете приготувати і з кислої капусти. У такому разі на 1 кг свіжої капусти візьміть 0,5 кг квашеної. Ще можете додати улюблені прянощі, свіжу зелень і пір’я цибулі.
Квашену капусту відіжміть і обсмажте в незначній кількості рослинного масла. Потім змішайте зі свіжою капустою, і викладайте на тісто. Такий пиріг вийде більш пікантним.