Капустяний пиріг – рецепт з фото

Аромат пирога з капустою мало кого може залишити байдужим. Він полонить своїм виглядом і смаком. Рецептів приготування пирогів з капустою безліч. Начинку з капусти можна комбінувати з м’ясом та іншими овочами.
Приготування пирога з брюссельської або цвітною капустою:
Для 6 порцій пирога з капустою потрібно взяти:

  • – борошна 180 г ;
  • – вершкового масла 150 г;
  • – 3 столові ложки води.

Для начинки потрібно взяти:

  • – брюссельської або цвітної капусти 200 г;
  • – 2 перцю солодкого червоного і зеленого;
  • – 2 яйця;
  • – молока 200 мл;
  • – тертого твердого сиру 150 р.

Готувати пиріг з капустою слід 1 годину 50 хвилин.

 

Покроковий рецепт приготування капустяного пирога в духовці:

  • Масло нарубайте разом з борошном і холодною водою, повинна вийти крихта, і відразу замішують тісто. Його визначте в холодильник на годину.
  • Далі тісто розкачайте по потрібного діаметру, наколіть виделкою і знову поставте в холодильник на 15 хвилин.
  • Слідом за цим тісто запечіть в духовці близько 15 хвилин з температурою 200 градусів.
  • Капусту відваріть в підсоленій воді, а перець наріжте кружальцями. Яйця збийте разом з молоком і половиною порції сиру, досоліть за смаком.
  • Випечений корж засипте залишком сиру. Зверху викладіть капусту і полити яєчної сумішшю. У центрі пирога укладіть перець. Запікайте майже 40 хвилин.
  •  

    Рецепт пирога з свіжої капусти

    Спробуйте приготувати пиріг зі свіжою капустою.

    Для цього знадобляться:

    • – борошна 200 г ;
    • – дріжджі 20 г;
    • – молоко 120 г;
    • – масло вершкове 80 г;
    • – цукор 40 г;
    • – сіль ¼ чайної ложки;
    • – яйце.

    Начинка буде наступною:

    • – свежея капуста 300 г;
    • – морква і цибулина по 2 штуки;
    Дивіться також:  Як посмажити креветки. Кращі рецепти з фото

     

    На приготування витратите 2 години 30 хвилин, вийде 12 порцій.

     

    Покрокове приготування:

  • Замішуємо дріжджове тісто і даємо йому відпочити в теплому місці. Для начинки цибулю ріжемо і обсмажуємо на олії. Капусту шаткуємо, а морквину тремо на тертці. Яйця відварюємо круто і дрібно рубаємо. Усі ці компоненти змішуємо.
  • Тісто розділяємо на дві половинки. Одну частину зробіть трохи більше. Її розкачуємо і викладаємо на деко.
  • Начинку рівномірно розкладаємо на тісто. Інший розкатаної частиною тіста прикриваємо пиріг і защипуємо краю. Змащуємо жовтком весь пиріг і ставимо в духовку з температурою 210 градусів на 30 хвилин.
  • Начинку для такого пирога можете приготувати і з кислої капусти. У такому разі на 1 кг свіжої капусти візьміть 0,5 кг квашеної. Ще можете додати улюблені прянощі, свіжу зелень і пір’я цибулі.
  • Квашену капусту відіжміть і обсмажте в незначній кількості рослинного масла. Потім змішайте зі свіжою капустою, і викладайте на тісто. Такий пиріг вийде більш пікантним.
  • Прокрутка до верху