Карбонат свинячий – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
Соковитий духмяний свинячий карбонат, приготований самостійно, стане відмінною заміною ковбасі. Його можна запікати різними способами – в будь-якому випадку результат перевершує всі очікування. Рецепти свинячого карбонату представлені в нашій добірці.
Класичний рецепт запікання свинячого карбонату на деку
Склад продуктів: 630-730 г карбонату, спеції для м’яса, 6-7 часникових зубчиків, 0,5 ч. ложки крупної солі, 2 великі ложки олії оливи.
М’ясо миється, сушиться серветками з паперу, після чого позбавляється від плівок і зайвого жиру.
Далі вирізка обсмажується цілком на сковорідці без масла. На поверхні м’яса повинна з’явитися апетитна скориночка.
Коли свинина охолоне, її можна покривати ароматною сумішшю. Для останньої змішується подрібнений часник, масло оливи, сіль, вибрані спеції. Отриманою масою м’ясо покривається з усіх боків.
Підготовлений шматок щільно загортається в фольгу і укладається на деко.
Запікається трохи менше години при 200-210 градусів. Знімати пробу слід тільки після повного охолодження страви.
Як приготувати м’ясо в рукаві?
Склад продуктів: трохи більше кілограма м’яса, 3-4 великі ложки олії оливи, велика сіль, велика ложка приправа для свинини, 5-7 зубчиків часнику.
На шматку «правильного» карбонату з однієї сторони обов’язково повинна бути значна біла жирова прошарок. На неї наносяться хрестоподібні надрізи.
Для маринаду часник подрібнюється будь-яким зручним чином. Можна просто розім’яти його в ступці. Сюди ж виливається масло, додається сіль і обрана суміш спецій. Відмінно, якщо в ній буде майоран, паприка, чебрець, орегано.
Після перемішування ароматний маринад повинен настоятися кілька хвилин. Далі слід добре натерти їм м’ясо з усіх боків. Свинина в маринаді залишається в теплі приблизно на півгодини.
Потім шматок м’яса обсмажується без олії з усіх боків до скоринки.
Заготівля поміщається в рукав з отворами, зробленим зубочисткою.
М’ясо запікається 90-120 хвилин при середній температурі.
У фользі
Склад продуктів: кіло карбонату, 4-6 часникових зубків, 1 мал. ложка без гірки солі, суміш спецій, в яку обов’язково входить коріандр, карі та куркума.
Промитий і обсушенный шматок м’яса шпигається часником. Для цього пряні зубки розрізають на 2-3 частини.
Зверху шматок щедро покривається сумішшю спецій і солі.
Заготовка обертається фольгою. Кінці покриття щільно скріплюються.
Запікається свинячий карбонат в духовці у фользі трохи менше години. Далі покриття відкривається, і м’ясо продовжує готуватися ще 10-12 хвилин.
В мультиварці
Склад продуктів: 730-750 г карбонату, пучок різноманітної свіжої зелені, велика сіль, гранульований часник, спеції для свинини.
Карбонат добре промивається прохолодною водою і нарізається стейками. Зрізати з нього сало не потрібно.
Стейки відправляються в глибоку тарілку. До них висипається суміш спецій, сіль, гранульований часник. Складові перемішуються.
М’ясо відправляється в чашу «розумної каструлі». Там його можна викладати відразу у кілька шарів.
У програмі для випічки при закритому клапані випуску пари карбонат готується в мультиварці 45 хвилин.
Подається ніжне м’ясо з будь-яким гарніром.
Карбонат свинячий на сковороді — самий простий рецепт
Склад продуктів: 620-640 г карбонату, велика сіль, суміш спецій для свинини.
М’ясо миється, підсушується і нарізають скибками товщиною приблизно 1,5 см По діагоналі на шматках роблять неглибокі надрізи. Потрібно злегка відбити їх спеціальним молотком через харчову плівку.
Необхідно щедро натерти свинину сумішшю з солі і різноманітних приправ.
Далі заготовки обсмажуються на дуже гарячій сковороді без масла. Мінімум кожен шматок готується по 7-8 хвилин з одного боку.
Після перевертання скибочок обсмажування триває.
Гаряче готове м’ясо можна відразу подавати до столу. Його чудово доповнять будь-які гострі соуси.
Склад продуктів: 2 кіло карбонату, 3 великі ложки прованських трав, 5-7 часникових зубков, трохи більше склянки червоного сухого вина, 5 великих ложок рідкого крейди, 2 цибулини, 160 мл винного оцту, склянку олії оливи, велика сіль, суміш перців. Як приготувати карбонат з бджолиним медом, розповідається далі.
Шматок м’яса промивається під проточною холодною водою, після чого ретельно підсушується рушником з паперу.
В окремому посуді готується гарячий маринад. Для цього в жароміцну ємність виливається відразу все масло. У нього висипається дрібно нарізану цибулю і часник. Зазначені інгредієнти готуються в добре розігрітому маслі до прозорості.
У каструлю додається і мед, а також всі інші заявлені в рецепті компоненти. Спеції і сіль висипаються в маринад останніми.
Суміш потрібно варити на повільному вогні кілька хвилин.
На м’ясі по всій поверхні роблять неглибокі надрізи. Зверху вона заливається приготованим гарячим маринадом. Свинина повинна залишатися в ньому кілька годин. Чудово, якщо є можливість маринувати карбонат всю ніч. В такому випадку м’ясо в ароматній заливці поміщається в холодильник.
На промаслений лист вкладається замаринована свинина.
Запікається блюдо 90 хвилин при 200-210 градусів.
В духовці з картоплею
Склад продуктів: кіло карбонату, 170 г твердого сиру, 6-7 картопляних бульб, 2 цибулини, 4 великі ложки кетчупу, половина склянки жирного майонезу, сіль за смаком, сушені трави.
М’ясо промивається, підсушується і нарізається медальйонами поперек волокон. Товщина скибочок повинна бути близько 1 див.
Далі вони відбиваються і змащуються маринадом з майонезу, солі, кетчупу і сушених трав. М’ясо буде «відпочивати» в холоді близько 4 годин.
Картопля відварюється в мундирі, чиститься, нарізають кружечками і вкладається в промаслений форму. Зверху розподіляється м’ясо, полуколечки цибулі і тертий сир.