Карбонат свинячий – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Соковитий духмяний свинячий карбонат, приготований самостійно, стане відмінною заміною ковбасі. Його можна запікати різними способами – в будь-якому випадку результат перевершує всі очікування. Рецепти свинячого карбонату представлені в нашій добірці.

Класичний рецепт запікання свинячого карбонату на деку

Склад продуктів: 630-730 г карбонату, спеції для м’яса, 6-7 часникових зубчиків, 0,5 ч. ложки крупної солі, 2 великі ложки олії оливи.

  • М’ясо миється, сушиться серветками з паперу, після чого позбавляється від плівок і зайвого жиру.
  • Далі вирізка обсмажується цілком на сковорідці без масла. На поверхні м’яса повинна з’явитися апетитна скориночка.
  • Коли свинина охолоне, її можна покривати ароматною сумішшю. Для останньої змішується подрібнений часник, масло оливи, сіль, вибрані спеції. Отриманою масою м’ясо покривається з усіх боків.
  • Підготовлений шматок щільно загортається в фольгу і укладається на деко.
  • Запікається трохи менше години при 200-210 градусів. Знімати пробу слід тільки після повного охолодження страви.

    Як приготувати м’ясо в рукаві?

    Склад продуктів: трохи більше кілограма м’яса, 3-4 великі ложки олії оливи, велика сіль, велика ложка приправа для свинини, 5-7 зубчиків часнику.

  • На шматку «правильного» карбонату з однієї сторони обов’язково повинна бути значна біла жирова прошарок. На неї наносяться хрестоподібні надрізи.
  • Для маринаду часник подрібнюється будь-яким зручним чином. Можна просто розім’яти його в ступці. Сюди ж виливається масло, додається сіль і обрана суміш спецій. Відмінно, якщо в ній буде майоран, паприка, чебрець, орегано.
  • Після перемішування ароматний маринад повинен настоятися кілька хвилин. Далі слід добре натерти їм м’ясо з усіх боків. Свинина в маринаді залишається в теплі приблизно на півгодини.
  • Потім шматок м’яса обсмажується без олії з усіх боків до скоринки.
  • Заготівля поміщається в рукав з отворами, зробленим зубочисткою.
  • Дивіться також:  Рулет з індички – 8 рецептів приготування

    М’ясо запікається 90-120 хвилин при середній температурі.

    У фользі

    Склад продуктів: кіло карбонату, 4-6 часникових зубків, 1 мал. ложка без гірки солі, суміш спецій, в яку обов’язково входить коріандр, карі та куркума.

  • Промитий і обсушенный шматок м’яса шпигається часником. Для цього пряні зубки розрізають на 2-3 частини.
  • Зверху шматок щедро покривається сумішшю спецій і солі.
  • Заготовка обертається фольгою. Кінці покриття щільно скріплюються.
  • Запікається свинячий карбонат в духовці у фользі трохи менше години. Далі покриття відкривається, і м’ясо продовжує готуватися ще 10-12 хвилин.

    В мультиварці

    Склад продуктів: 730-750 г карбонату, пучок різноманітної свіжої зелені, велика сіль, гранульований часник, спеції для свинини.

  • Карбонат добре промивається прохолодною водою і нарізається стейками. Зрізати з нього сало не потрібно.
  • Стейки відправляються в глибоку тарілку. До них висипається суміш спецій, сіль, гранульований часник. Складові перемішуються.
  • М’ясо відправляється в чашу «розумної каструлі». Там його можна викладати відразу у кілька шарів.
  • У програмі для випічки при закритому клапані випуску пари карбонат готується в мультиварці 45 хвилин.
  • Подається ніжне м’ясо з будь-яким гарніром.

    Карбонат свинячий на сковороді — самий простий рецепт

    Склад продуктів: 620-640 г карбонату, велика сіль, суміш спецій для свинини.

  • М’ясо миється, підсушується і нарізають скибками товщиною приблизно 1,5 см По діагоналі на шматках роблять неглибокі надрізи. Потрібно злегка відбити їх спеціальним молотком через харчову плівку.
  • Необхідно щедро натерти свинину сумішшю з солі і різноманітних приправ.
  • Далі заготовки обсмажуються на дуже гарячій сковороді без масла. Мінімум кожен шматок готується по 7-8 хвилин з одного боку.
  • Після перевертання скибочок обсмажування триває.
  • Гаряче готове м’ясо можна відразу подавати до столу. Його чудово доповнять будь-які гострі соуси.

    Дивіться також:  Оладки з курячої печінки – 6 рецептів приготування

    Варіант приготування соковитого м’яса з медом

    Склад продуктів: 2 кіло карбонату, 3 великі ложки прованських трав, 5-7 часникових зубков, трохи більше склянки червоного сухого вина, 5 великих ложок рідкого крейди, 2 цибулини, 160 мл винного оцту, склянку олії оливи, велика сіль, суміш перців. Як приготувати карбонат з бджолиним медом, розповідається далі.

  • Шматок м’яса промивається під проточною холодною водою, після чого ретельно підсушується рушником з паперу.
  • В окремому посуді готується гарячий маринад. Для цього в жароміцну ємність виливається відразу все масло. У нього висипається дрібно нарізану цибулю і часник. Зазначені інгредієнти готуються в добре розігрітому маслі до прозорості.
  • У каструлю додається і мед, а також всі інші заявлені в рецепті компоненти. Спеції і сіль висипаються в маринад останніми.
  • Суміш потрібно варити на повільному вогні кілька хвилин.
  • На м’ясі по всій поверхні роблять неглибокі надрізи. Зверху вона заливається приготованим гарячим маринадом. Свинина повинна залишатися в ньому кілька годин. Чудово, якщо є можливість маринувати карбонат всю ніч. В такому випадку м’ясо в ароматній заливці поміщається в холодильник.
  • На промаслений лист вкладається замаринована свинина.
  • Запікається блюдо 90 хвилин при 200-210 градусів.

    В духовці з картоплею

    Склад продуктів: кіло карбонату, 170 г твердого сиру, 6-7 картопляних бульб, 2 цибулини, 4 великі ложки кетчупу, половина склянки жирного майонезу, сіль за смаком, сушені трави.

  • М’ясо промивається, підсушується і нарізається медальйонами поперек волокон. Товщина скибочок повинна бути близько 1 див.
  • Далі вони відбиваються і змащуються маринадом з майонезу, солі, кетчупу і сушених трав. М’ясо буде «відпочивати» в холоді близько 4 годин.
  • Картопля відварюється в мундирі, чиститься, нарізають кружечками і вкладається в промаслений форму. Зверху розподіляється м’ясо, полуколечки цибулі і тертий сир.
  • Дивіться також:  Що приготувати з курячої грудки? 12 рецептів з філе

    Продукти заливаються маринадом і запікаються в гарячій духовці трохи менше години.

    Прокрутка до верху