Варіант приготування соковитого м’яса з медом
Склад продуктів: 2 кіло карбонату, 3 великі ложки прованських трав, 5-7 часникових зубков, трохи більше склянки червоного сухого вина, 5 великих ложок рідкого крейди, 2 цибулини, 160 мл винного оцту, склянку олії оливи, велика сіль, суміш перців. Як приготувати карбонат з бджолиним медом, розповідається далі.

Шматок м’яса промивається під проточною холодною водою, після чого ретельно підсушується рушником з паперу.
В окремому посуді готується гарячий маринад. Для цього в жароміцну ємність виливається відразу все масло. У нього висипається дрібно нарізану цибулю і часник. Зазначені інгредієнти готуються в добре розігрітому маслі до прозорості.
У каструлю додається і мед, а також всі інші заявлені в рецепті компоненти. Спеції і сіль висипаються в маринад останніми.
Суміш потрібно варити на повільному вогні кілька хвилин.
На м’ясі по всій поверхні роблять неглибокі надрізи. Зверху вона заливається приготованим гарячим маринадом. Свинина повинна залишатися в ньому кілька годин. Чудово, якщо є можливість маринувати карбонат всю ніч. В такому випадку м’ясо в ароматній заливці поміщається в холодильник.
На промаслений лист вкладається замаринована свинина.
Запікається блюдо 90 хвилин при 200-210 градусів.