Карпаччо з курки – 6 рецептів в домашніх умовах

Карпаччо з курки є одним з найбільш відомих страв італійської кухні, яке отримало визнання у кухнях багатьох народів світу. Історія говорить про те, що відомий італієць Джузеппе Чіпріані придумав цю закуску спеціально для однієї багатої венеціанки, якій лікарі суворо заборонили вживати м’ясні страви, м’ясо в яких проходив термічну обробку. Карпаччо не тільки сподобалося дамі, але і зробило Чіпріані відомим.

Карпаччо з курки – що це за страва?

За класичною рецептурою карпаччо роблять з вирізки яловичини, заправляють соусом і подають з черрі, прикрашеним руколою. Зараз виникло безліч інтерпретацій приготування цієї страви з овочами, грибами, рибою і різними видами м’яса.

У запропонованій статті ви знайдете багато корисної інформації про карпаччо з курки, м’ясо якої набагато ніжніше інших варіантів. Приготувавши закуску по кожному з рецептів, наведених нижче, ви точно будете задоволені результатом – який смак і подача перенесуть вас в далеку Венецію, прямо на площу Сан-Марко, де карпаччо з курки подають вже не один десяток років.

Класичне карпаччо з курки

В даному випадку ми приготуємо карпаччо з грудки курки. Зробити таку закуску дуже легко, головне-мати бажання. А вже смак отриманого страви просто вразить ваших гостей.

Компоненти:

  • 0,3 кг грудинки;
  • 1 ст. л оливкової олії;
  • лимон;
  • спеції;
  • гілочка рукколи;
  • 0,1 кг Пармезану;
  • 4 черрі.

Приготування:

  • Промиту грудинку ділимо на кілька шматків, які обгортаємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку.
  • Видавлюємо сік з лимона, доливаємо в нього масло, збиваємо складу виделкою, солимо і перчимо.
  • Коли філе добре затверділо, акуратно нарізаємо її тоненькими шматочками. Професійні кухарі використовують для цього слайсер. Якщо він у вас є – це значно полегшить процес приготування. Якщо ні, шинкуйте м’ясо як можна тонше.
  • Викладаємо нарізку на тарілку, поливаємо соусом, прикрашаємо часточками лимона, порізаними навпіл черрі і гілкою рукколи. Посипаємо готову закуску тертим Пармезаном.
Дивіться також:  Свинина з чорносливом – 8 рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Готуємо по швидкому рецептом

Приготувати карпаччо можна значно швидше, використовуючи замість лимонного соку бальзамічний оцет. Також, щоб заощадити час, слід заздалегідь заморозити порізане філе, а вже потім приготувати соус.

Компоненти:

  • порізане заморожене філе;
  • 1 ст. л оцту бальзамічного;
  • 1 ст. л оливкової олії;
  • гілочка зелені;
  • помідори черрі;
  • спеції.

Приготування.

  • Нарізаємо філе слайсами і викладаємо їх на тарілку.
  • Змішуємо масло зі спеціями і обробляємо одержаним складом філе.
  • Прикрашаємо блюдо помідорами чері і зеленню, збризкуємо бальзамічним оцтом і подаємо до столу.

Щоб страва гарно виглядало на святковому столі, викладайте інгредієнти гіркою.

Варіант для коптильні

Якщо ви є власником коптильні, то ця технологія приготування карпаччо саме для вас. Закуска буде не тільки смачною, але також неймовірно ароматною, і точно здивує кожного, хто її спробує.

Компоненти:

  • філе куряче;
  • 30 мл коньяку;
  • 3 ст. л солі;
  • 1 ст. л оливкової олії;
  • сік 1 лимона.

Приготування:

  • Натираємо порізане на шматки м’ясо коньяком і сіллю, залишаємо маринуватися на добу. Після цього загортаємо заготовки в марлю і ставимо ще на стільки ж у холодильну шафу.
  • Викладаємо шматочки філе в коптильню і вмикаємо режим холодного копчення на строк від півгодини до 45 хвилин.
  • Нарізаємо м’ясо слайсами, поливаємо оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. При подачі можна прикрасити закуску зеленню.

Куряче карпаччо з цитрусами або одягають

Цитруси надають закуски пікантності, а використовуючи до карпаччо суміш соку апельсина і лимона, ми отримуємо просто неймовірне блюдо. Кислинку лимона відтіняє незначний солодкий присмак апельсина, що з м’ясом у поєднанні створює дивовижний смак.

Компоненти:

  • 1 кг філе;
  • 1 лимон;
  • 1/3 апельсина;
  • 2 ст. л оливкової олії;
  • 0,3 кг черрі;
  • листя салату;
  • спеції;
  • листя руколи.
Дивіться також:  Котлети з судака — 8 дуже смачних рецептів

Приготування:

  • Одне філе ріжемо на дві частини, обгортаємо їх плівкою і ставимо в морозильну шафу.
  • Тим часом видавлюємо сік цитрусових і змішуємо зі спеціями і оливковою олією.
  • Нарізаємо затверділе м’ясо слайсами, викладаємо їх на листя салату і поливаємо цитрусовим соусом. Прикрашаємо черрі і руколою.

Щоб карпаччо було ще смачніше, замініть лимон лаймом смак вас вразить.

Дієтичний рецепт приготування

Навіть карпаччо можна приготувати так, щоб воно було корисним і малокалорійним. У 100 грамах страви, рецепт якого ви читаєте, міститься близько 165 ккал. Тому його з легкістю можна пропонувати людям, які стежать за фігурою, а смак закуски їх неодмінно здивує.

Компоненти:

  • грудинка куряча;
  • по половинці лимона і лайма;
  • 3 ст. л солі;
  • 1 ч. л перцю;
  • 1 ст. л паприки;
  • 2 ст. л оливкової олії.

Приготування:

  • Промиту грудинку обертаємо плівкою і кладемо в морозильну камеру.
  • Видавлюємо сік цитрусових, додаємо спеції і масло.
  • Нарізаємо курятину слайсами, викладаємо їх в маринад, загортаємо плівкою і кладемо у холодильну шафу на 2 години.
  • Після цього просушуємо м’ясо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

З додаванням коньяку

Додавання алкоголю до страв – явище поширене, і цим вже нікого не здивувати. Коньяк не тільки додає м’ясу пряний аромат, але і робить його значно ніжніше. Ваші рідні неодмінно оцінять приготовану закуску.

Компоненти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 0,1 л коньяку;
  • 0,1 кг солі.

Приготування:

  • За два дні до того, як будете готувати карпаччо з коньяком, обов’язково покладіть філе в морозильну камеру. Це значно полегшить процес приготування.
  • Філе збризкуємо коньяком з усіх боків і ретельно обмазуємо сіллю. Не змиваючи маринад поміщаємо заготовку в холодне місце на 2 доби.
  • Паперовим рушником з м’яса витираємо зайву сіль, обмотуємо його марлею і підвішуємо в провітрюваному місці. Ще Через дві доби філе покриється скоринкою.
  • Перед подачею його слід порізати як можна тонше і подавати з овочами і зеленню.
Дивіться також:  Пиріг з капустою та грибами – 9 рецептів приготування

З чим їдять карпаччо

Людині, мало знайомому з італійською кухнею, завжди цікаво, з чим їдять карпаччо з курки. Звичайно можна пробувати його незалежно від інших страв. Це відмінна закуска, яка впишеться в будь-меню. Але краще всього воно співіснує із зеленню і овочами.

В оригінальному варіанті карпаччо подають з руколою і помідорами черрі. Незважаючи на це, існує безліч інтерпретацій закуски, тому подавши її із звичайними помідорами, огірками, болгарським перцем або грибами, ви нікого не здивуєте і не образите традиційну рецептуру.

Замість рукколи також страву можна присипати подрібненим кропом, прикрасити гілкою петрушки або викласти м’ясо на листя салату. У будь-якому випадку, смак закуски ви не зіпсуєте, а навпаки, наповніть його новими відтінками.

Прокрутка до верху