Карпаччо з курки є одним з найбільш відомих страв італійської кухні, яке отримало визнання у кухнях багатьох народів світу. Історія говорить про те, що відомий італієць Джузеппе Чіпріані придумав цю закуску спеціально для однієї багатої венеціанки, якій лікарі суворо заборонили вживати м’ясні страви, м’ясо в яких проходив термічну обробку. Карпаччо не тільки сподобалося дамі, але і зробило Чіпріані відомим.
Карпаччо з курки – що це за страва?
За класичною рецептурою карпаччо роблять з вирізки яловичини, заправляють соусом і подають з черрі, прикрашеним руколою. Зараз виникло безліч інтерпретацій приготування цієї страви з овочами, грибами, рибою і різними видами м’яса.
У запропонованій статті ви знайдете багато корисної інформації про карпаччо з курки, м’ясо якої набагато ніжніше інших варіантів. Приготувавши закуску по кожному з рецептів, наведених нижче, ви точно будете задоволені результатом – який смак і подача перенесуть вас в далеку Венецію, прямо на площу Сан-Марко, де карпаччо з курки подають вже не один десяток років.
Класичне карпаччо з курки
В даному випадку ми приготуємо карпаччо з грудки курки. Зробити таку закуску дуже легко, головне-мати бажання. А вже смак отриманого страви просто вразить ваших гостей.
Компоненти:
- 0,3 кг грудинки;
- 1 ст. л оливкової олії;
- лимон;
- спеції;
- гілочка рукколи;
- 0,1 кг Пармезану;
- 4 черрі.
Приготування:
- Промиту грудинку ділимо на кілька шматків, які обгортаємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку.
- Видавлюємо сік з лимона, доливаємо в нього масло, збиваємо складу виделкою, солимо і перчимо.
- Коли філе добре затверділо, акуратно нарізаємо її тоненькими шматочками. Професійні кухарі використовують для цього слайсер. Якщо він у вас є – це значно полегшить процес приготування. Якщо ні, шинкуйте м’ясо як можна тонше.
- Викладаємо нарізку на тарілку, поливаємо соусом, прикрашаємо часточками лимона, порізаними навпіл черрі і гілкою рукколи. Посипаємо готову закуску тертим Пармезаном.
Готуємо по швидкому рецептом
Приготувати карпаччо можна значно швидше, використовуючи замість лимонного соку бальзамічний оцет. Також, щоб заощадити час, слід заздалегідь заморозити порізане філе, а вже потім приготувати соус.
Компоненти:
- порізане заморожене філе;
- 1 ст. л оцту бальзамічного;
- 1 ст. л оливкової олії;
- гілочка зелені;
- помідори черрі;
- спеції.
Приготування.
- Нарізаємо філе слайсами і викладаємо їх на тарілку.
- Змішуємо масло зі спеціями і обробляємо одержаним складом філе.
- Прикрашаємо блюдо помідорами чері і зеленню, збризкуємо бальзамічним оцтом і подаємо до столу.
Щоб страва гарно виглядало на святковому столі, викладайте інгредієнти гіркою.
Варіант для коптильні
Якщо ви є власником коптильні, то ця технологія приготування карпаччо саме для вас. Закуска буде не тільки смачною, але також неймовірно ароматною, і точно здивує кожного, хто її спробує.
Компоненти:
- філе куряче;
- 30 мл коньяку;
- 3 ст. л солі;
- 1 ст. л оливкової олії;
- сік 1 лимона.
Приготування:
- Натираємо порізане на шматки м’ясо коньяком і сіллю, залишаємо маринуватися на добу. Після цього загортаємо заготовки в марлю і ставимо ще на стільки ж у холодильну шафу.
- Викладаємо шматочки філе в коптильню і вмикаємо режим холодного копчення на строк від півгодини до 45 хвилин.
- Нарізаємо м’ясо слайсами, поливаємо оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. При подачі можна прикрасити закуску зеленню.
Куряче карпаччо з цитрусами або одягають
Цитруси надають закуски пікантності, а використовуючи до карпаччо суміш соку апельсина і лимона, ми отримуємо просто неймовірне блюдо. Кислинку лимона відтіняє незначний солодкий присмак апельсина, що з м’ясом у поєднанні створює дивовижний смак.
Компоненти:
- 1 кг філе;
- 1 лимон;
- 1/3 апельсина;
- 2 ст. л оливкової олії;
- 0,3 кг черрі;
- листя салату;
- спеції;
- листя руколи.
Приготування:
- Одне філе ріжемо на дві частини, обгортаємо їх плівкою і ставимо в морозильну шафу.
- Тим часом видавлюємо сік цитрусових і змішуємо зі спеціями і оливковою олією.
- Нарізаємо затверділе м’ясо слайсами, викладаємо їх на листя салату і поливаємо цитрусовим соусом. Прикрашаємо черрі і руколою.
Щоб карпаччо було ще смачніше, замініть лимон лаймом смак вас вразить.
Дієтичний рецепт приготування
Навіть карпаччо можна приготувати так, щоб воно було корисним і малокалорійним. У 100 грамах страви, рецепт якого ви читаєте, міститься близько 165 ккал. Тому його з легкістю можна пропонувати людям, які стежать за фігурою, а смак закуски їх неодмінно здивує.
Компоненти:
- грудинка куряча;
- по половинці лимона і лайма;
- 3 ст. л солі;
- 1 ч. л перцю;
- 1 ст. л паприки;
- 2 ст. л оливкової олії.
Приготування:
- Промиту грудинку обертаємо плівкою і кладемо в морозильну камеру.
- Видавлюємо сік цитрусових, додаємо спеції і масло.
- Нарізаємо курятину слайсами, викладаємо їх в маринад, загортаємо плівкою і кладемо у холодильну шафу на 2 години.
- Після цього просушуємо м’ясо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
З додаванням коньяку
Додавання алкоголю до страв – явище поширене, і цим вже нікого не здивувати. Коньяк не тільки додає м’ясу пряний аромат, але і робить його значно ніжніше. Ваші рідні неодмінно оцінять приготовану закуску.
Компоненти:
- 1 кг курячого філе;
- 0,1 л коньяку;
- 0,1 кг солі.
Приготування:
- За два дні до того, як будете готувати карпаччо з коньяком, обов’язково покладіть філе в морозильну камеру. Це значно полегшить процес приготування.
- Філе збризкуємо коньяком з усіх боків і ретельно обмазуємо сіллю. Не змиваючи маринад поміщаємо заготовку в холодне місце на 2 доби.
- Паперовим рушником з м’яса витираємо зайву сіль, обмотуємо його марлею і підвішуємо в провітрюваному місці. Ще Через дві доби філе покриється скоринкою.
- Перед подачею його слід порізати як можна тонше і подавати з овочами і зеленню.
З чим їдять карпаччо
Людині, мало знайомому з італійською кухнею, завжди цікаво, з чим їдять карпаччо з курки. Звичайно можна пробувати його незалежно від інших страв. Це відмінна закуска, яка впишеться в будь-меню. Але краще всього воно співіснує із зеленню і овочами.
В оригінальному варіанті карпаччо подають з руколою і помідорами черрі. Незважаючи на це, існує безліч інтерпретацій закуски, тому подавши її із звичайними помідорами, огірками, болгарським перцем або грибами, ви нікого не здивуєте і не образите традиційну рецептуру.
Замість рукколи також страву можна присипати подрібненим кропом, прикрасити гілкою петрушки або викласти м’ясо на листя салату. У будь-якому випадку, смак закуски ви не зіпсуєте, а навпаки, наповніть його новими відтінками.