Картопля Айдахо – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Картопля Айдахо – просте американське блюдо, яке зовсім легко приготувати. Кому-то воно нагадає нашу картоплю по-селянськи.

Картопля Айдахо – класичний рецепт

Класичний рецепт приготування включає в себе мінімум інгредієнтів.

Картоплю очищати не потрібно, досить добре промити.

Необхідні продукти:

  • близько кілограма картоплі;
  • 50 мл оливкової олії;
  • будь-яка приправа для картоплі;
  • ложка гірчиці.

Процес приготування:

  • Бульби ретельно промиваємо за допомогою щітки, нарізаємо на шматочки середнього розміру і опускаємо їх у киплячу, підсолену воду на три хвилини, після чого даємо обсохнути.
  • Змішуємо всі зазначені інгредієнти зі списку і в цей маринад покласти часточки так, щоб він повністю покривав. Залишаємо на 30 хвилин.
  • Включаємо грітися духовку, виставляємо 200 градусів і відправляємо в неї картоплю, викладений на деко шкіркою вниз. Готуємо близько 30 хвилин.

Як приготувати гарнір в духовці?

Картопля Айдахо в духовці майже нічим не відрізняється від класичного варіанта, хіба що виходить більш м’яким, оскільки готується без варіння.

Необхідні продукти:

  • дві ложки оливкової олії;
  • два зубки часнику;
  • суміш трав;
  • 300 грам картоплі.

Процес приготування:

  • Картопля добре промиваємо, нарізаємо на невеликі часточки. Чистити шкірку не потрібно.
  • Змішуємо трави з маслом і тиском часником. Цією масою добре натираємо кожну часточку.
  • Викладаємо все на деко так, щоб скибочки картоплі не стикалися між собою. Готуємо їх у заздалегідь прогрітому духовій шафі близько 25 хвилин. Температури буде досить до 200 градусів.

В мультиварці

Картопля Айдахо в мультиварці готується простіше і виходить набагато корисніше.

Необхідні продукти:

  • два зубки часнику;
  • потрібну кількість картоплин, приблизно, 7 бульб;
  • дві ложки оливкової олії;
  • спеції та трави на свій смак.

Процес приготування:

  • Необхідну кількість картоплин вимиваємо, використовуючи щітку, так щоб прибрати бруд. Потім нарізаємо на невеликі шматочки у вигляді часточок.
  • Викладаємо скибочки в чашу на деякій відстані один від одного, додаємо трохи води з сіллю і включаємо режим «Гасіння» на три хвилини.
  • Поки триває цей процес, з’єднуємо масло з часником і вибраними спеціями. Добре, якщо там буде перець прованські трави.
  • Дістаємо картоплю, натираємо її приготовленим маринадом і знову поміщаємо в чашу. Включаємо прилад в режим «Випічка» на 25 хвилин.
Дивіться також:  Яловичина по-бургундськи – 7 рецептів приготування

Простий варіант смаження на сковороді

Якщо немає духової шафи, але хочеться скуштувати нове блюдо можна приготувати картоплю на сковороді.

Необхідні продукти:

  • дві ложки оливкової олії;
  • будь-які приправи на свій смак;
  • один зубчик часнику;
  • п’ять бульб картоплі.

Процес приготування:

  • Почніть з промивання картоплі. Приберіть всю грязь, поріжте бульби на часточки. Якщо хочете, щоб овоч вийшов більш хрустким, можна відварити його пару хвилин в солоній воді.
  • В будь-якої ємності з’єднайте вибрані приправи з маслом і подрібненим часником. Цим маринадом добре натріть кожну часточку, можна навіть залишити їх у нього на деякий час.
  • Надішліть картоплю на сковороду і смажте до появи красивого рум’яного кольору, встановивши середній рівень нагріву.

Як зробити картопля Айдахо в мікрохвильовці

Необхідні продукти:

  • 30 мілілітрів оливкової олії;
  • 0,5 кг картоплі;
  • спеції за смаком.
  • чарка води.

Процес приготування:

  • Вимиваємо бульби картоплі, нарізаємо на невеликі шматочки, покласти в ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі.
  • Заливаємо зазначеною кількістю води, кладемо трохи солі, перцю і будь-які інші приправи, які вам подобаються.
  • Прикриваємо кришкою (вона так само повинна бути термостійкою) і готуємо 10-15 хвилин, включивши прилад на повну потужність.

Готуємо в духовці без варіння

Необхідні продукти:

  • близько кілограма картоплі;
  • дві великі ложки оливкової олії;
  • спеції і трави.

Процес приготування:

  • Як завжди, спочатку добре вимиваємо картопля, оскільки готується він разом зі шкіркою. Звичайно, її можна зняти, але тоді це буде вже інша страва. Так і шкірка зберігає в собі багато корисних речовин.
  • Нарізаємо бульби на часточки.
  • Змішуємо масло з будь-якими спеціями, які вам подобаються. Добре поєднується картопля з прованськими травами. Не забуваємо про невелику кількість солі. Також можна додати часнику.
  • Отриманою сумішшю обмазуємо картоплю і даємо йому постояти в ній приблизно 10 хвилин.
  • Нагріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо овочеві скибочки на деко, прикриваємо їх зверху фольгою і готуємо близько 40 хвилин.
Дивіться також:  Паста з сьомгою у вершковому соусі – 8 рецептів приготування

Класичний набір спецій для картоплі Айдахо

Сама по собі картопля не володіє яким-небудь особливим або яскравим смаком. Зробити її більш насиченою можна за допомогою різних спецій. Які ж з них ідеально підійдуть для картоплі Айдахо?

  • Можна купити вже готові набори для цієї страви або скористатися приправою до картоплі по-селянськи. Так само підійде суміш прованських трав.
  • Зробити страву більш ароматним можна за допомогою базиліка, кропу, кінзи або м’яти.
  • Гостроти додасть перець чилі або суміш мелених перців.
  • Ідеально гармонують з стравою: каррі, мускатний горіх, часник, куркума.

Які соуси підходять

Крім спецій, роблять картоплю більш смачною і апетитною, є і соуси, з якими вона обов’язково повинна подаватися. Найпопулярніші серед них – це табаско, томатний, соєвий, барбекю і грибний.

Приготувати томатний соус можна самостійно.

Необхідні продукти:

  • кетчуп або кілька помідор;
  • кріп і петрушка;
  • паприка, часник.

Процес приготування:

  • Зелень промити, дуже дрібно нарізати і змішати з кетчупом. Якщо ви вирішили використовувати помідори, знімаємо з них шкірку. Це легко зробити, якщо обдати їх окропом.
  • Подрібнюємо помідори в блендері, так щоб вийшло пюре, і теж змішуємо із зеленню.
  • Додаємо паприку і роздавлений часник. Томати доведеться ще трохи підсолити.
  • За своїм смаком можна покласти й інші спеції. Все добре перемішуємо і подаємо картоплю з цим соусом.

Це страва дійсно готується дуже просто, але це не заважає йому бути головним навіть на святковому столі. Спробуйте — вам обов’язково сподобається!

Прокрутка до верху