Картопля фрі в духовці – 7 рецептів в домашніх умовах

При бажанні кожна господиня зможе приготувати картоплю фрі в духовці і отримати результат нічим не гірше, ніж у популярних кафе швидкого харчування. В духовій шафі страва виходить малокалорійним і практично нешкідливим, адже воно не смажиться в киплячому жирі. Удосконалити смак частування допоможуть всілякі спеції.

Картопля фрі в духовці без масла

Склад продуктів: 4 великих картопляні бульби, велика ложка морської солі, велика пучку прованських трав.

  • Варто вибрати великі рівні овальні картоплини, щоб у підсумку вдалося приготувати довгу хрустку соломку. Спочатку вони ріжуться пластинами товщиною близько 0,5 см, після чого шинкують брусками.
  • Вийшла соломка ретельно промивається холодною водою, після чого обсушивается серветками з паперу.
  • Шматочки овоча приправляють сіллю і прованськими травами. Приправи повинні виявитися на кожному шматочку.
  • Форма для запікання застеляється пекарської папером. Зверху одним шаром викладається картопляна соломка. Розташовувати соломку треба таким чином, щоб кожен шматочок мав свій простір і не торкався «сусідів».
  • Форма відправляється в духову шафу. Останній варто заздалегідь розігріти до 160-170 градусів.
  • Запікається картопля фрі в духовці без масла всього 9-11 хвилин. У страві за таким рецептом немає ні краплі олії, тому його можна сміливо пробувати, не хвилюючись за свою фігуру.

    Рецепт з яєчним білком

    Склад продуктів: кіло картоплі, 2 курячих яйця, дрібна сіль, гранульований часник.

  • Молода картопля для такого частування використовувати не вийде — він дуже розсипчастий. Овоч, який вам підійде, повинен пролежати не менше двох місяців.
  • Бульби ріжуться дуже гострим ножем товстою соломкою. Картопля заливається водою і залишається хвилин на 20.
  • З яєць будуть використовуватися тільки білки. Останні потрібно збити до стану міцної піни, після чого посолити і посипати сухим часником.
  • Картопляна соломка ретельно обсушивается від рідини, а після, гарненько змащується збитою сумішшю з третього кроку і розкладаються на решітці.
  • Дивіться також:  Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

    Випікається картопля фрі в духовці з яєчним білком 8-9 хвилин при високій температурі.

    У фользі

    Склад продуктів: кіло картопляних бульб, велика ложка олії оливи, 2 щіпки солі, куркума мелена і чебрець за смаком.

    Як зробити картоплю фрі будинку у фользі, розглянемо нижче.

  • Першим ділом, картопля ретельно очищається від шкірки. Для обговорюваного страви відмінно підійдуть рівні великі бульби. Очищені овочі рубаються рівними брусками, після чого замочуються в крижаній некип’яченої води приблизно на півгодини.
  • Духовку варто заздалегідь включити розігріватися до 220 градусів.
  • Деко застеляється широким листом фольги. З боків повинні залишитися звисаючі краї.
  • Зверху розподіляються картопляні шматочки. Вони повинні лежати на відстані один від одного і не стикатися.
  • Картопля сбрызгивается маслом оливи із спеціального кулінарного розпилювача. Після цього овоч можна присипати сіллю і спеціями за смаком.
  • Зверху картопляні шматочки накриваються звисаючими краями фольги.
  • Спочатку частування запікається 5-6 хвилин при 220 градусах.
  • Далі температура знижується до 180 градусів, фольга розгортається, і приготування триває ще 13-15 хвилин.
  • Подається страва з гострим або солодким кетчупом.

    Варіант з готового напівфабрикату

    Склад продуктів: стандартний пакет замороженої картоплі фрі, морська сіль, будь рафінована олія, суміш перців.

  • Для початку духова шафа розігрівається до 200-210 градусів.
  • Готується лист: застеляється пекарської папером, нічим змащувати його не потрібно.
  • Картопляна заготовка не вимагається попереднього розморожування. Можна висипати її на пекарській папір відразу після вилучення з морозилки.
  • Картопля розсипається по листу таким чином, щоб її шматочки не торкалися один одного.
  • Зверху овочеві скибочки сбрызгиваются будь рафінованим маслом, присипаються сіллю і вибраними спеціями.
  • Деко з підготовленими продуктами відправляється в гарячий духовий шафа.
  • Блюдо буде готуватися приблизно 22-25 хвилин.
  • У процесі необхідно кілька разів перемішати овочеві шматочки або просто струсити деко.
  • Дивіться також:  Хе з щуки – 6 рецептів в домашніх умовах

    Готова картопля вийде м’якою і ніжною всередині і хрусткою, рум’яної зовні. Подається вона як гарнір або самостійне блюдо з різними соусами.

    У духовці на пергаменті

    Склад продуктів: 5-6 великих рівних картоплин, 20 мл якісного масла оливи, по дрібці крупної солі, кмину і меленої куркуми, 1-2 великі ложки томатної кисло-солодкою пасти.

  • Картопля чиститься, ретельно промивається холодною водою і рубається довгими брусочками. Головне, не робити шматочки занадто товстими, інакше час приготування страви помітно збільшиться. Достатньо товщини 0,7-1 див.
  • Оливкова олія змішується з сіллю, куркумою і пастою. Коли маса стане однорідною, її можна викладати в миску з картоплею. Потрібно добре перемішати продукти, щоб ароматним соусом виявився покритий кожен окремий скибочка картоплі.
  • Овочеві шматочки розкладаються на деку, застеленому пергаментом. Додатково змащувати його маслом не потрібно. Зверху картопля посипається кмином.
  • Деко переставляється в заздалегідь добре розігрітий духову шафу.
  • Спочатку частування готується на нижньому рівні при 180-190 градусах 17-20 хвилин.
  • Далі ємність з картоплею переміщається на середній рівень і залишається там до появи на скибочках апетитної рум’яної скоринки.
  • Перевіряється готовність страви сухий зубочисткою. Картоплю, приготовану за таким рецептом, смачно їсти навіть без додаткових соусів.

    Дієтичний спосіб приготування

    Склад продуктів: 7-8 великих рівних картоплин, 2 великих яйця, дрібку крупної солі, кмин, суха паприка, червоний мелений перчик.

  • Духова шафа відразу розігрівається до 210-220 градусів.
  • Овочі миють, чистяться від шкірки і ще раз ретельно промиваються. Далі, бульби гарненько обсушиваются за допомогою паперових рушників.
  • Залишається нарізати картоплю спочатку пластами, а потім – нетовстий соломкою.
  • Тепер шматочки обсушиваются вже від виділився соку з крохмалем.
  • Соломка складається в миску і залити збитими яєчними білками. Жовтки в цьому рецепті використовуватися не будуть.
  • Картопля присипається сіллю і приправами, розсипається по деку з антипригарним покриттям.
  • Запікається частування 30-35 хвилин.
  • Дивіться також:  Савойська капуста – 9 рецептів приготування

    Готова картопля при необхідності додатково солиться, викладається на широку тарілку і подається до столу.

    В пакеті в духовці

    Склад продуктів: кіло картопляних бульб, жменя світлого кунжуту, дрібна сіль, 60 г сухарній крихти, ¼ ст. рослинної олії, солодка мелена паприка.

  • З овочів знімається шкірка, після чого вони ріжуться соломкою, миються і ретельно обсушиваются.
  • Спеції змішуються з маслом і сухарній крихтою. В отриманій суміші добре обвалюються овочеві скибочки.
  • Підготовлена соломка викладається в кулінарний рукав і зав’язується.
  • Запікається частування при середній температурі трохи менше півгодини.
  • При подачі картопля прикрашається рубаною свіжої зеленню.

    Прокрутка до верху