Рецепт з яєчним білком
Склад продуктів: кіло картоплі, 2 курячих яйця, дрібна сіль, гранульований часник.

Молода картопля для такого частування використовувати не вийде — він дуже розсипчастий. Овоч, який вам підійде, повинен пролежати не менше двох місяців.
Бульби ріжуться дуже гострим ножем товстою соломкою. Картопля заливається водою і залишається хвилин на 20.
З яєць будуть використовуватися тільки білки. Останні потрібно збити до стану міцної піни, після чого посолити і посипати сухим часником.
Картопляна соломка ретельно обсушивается від рідини, а після, гарненько змащується збитою сумішшю з третього кроку і розкладаються на решітці.
Випікається картопля фрі в духовці з яєчним білком 8-9 хвилин при високій температурі.