Картопля фрі в духовці – 7 рецептів в домашніх умовах

У духовці на пергаменті

Склад продуктів: 5-6 великих рівних картоплин, 20 мл якісного масла оливи, по дрібці крупної солі, кмину і меленої куркуми, 1-2 великі ложки томатної кисло-солодкою пасти.

  • Картопля чиститься, ретельно промивається холодною водою і рубається довгими брусочками. Головне, не робити шматочки занадто товстими, інакше час приготування страви помітно збільшиться. Достатньо товщини 0,7-1 див.
  • Оливкова олія змішується з сіллю, куркумою і пастою. Коли маса стане однорідною, її можна викладати в миску з картоплею. Потрібно добре перемішати продукти, щоб ароматним соусом виявився покритий кожен окремий скибочка картоплі.
  • Овочеві шматочки розкладаються на деку, застеленому пергаментом. Додатково змащувати його маслом не потрібно. Зверху картопля посипається кмином.
  • Деко переставляється в заздалегідь добре розігрітий духову шафу.
  • Спочатку частування готується на нижньому рівні при 180-190 градусах 17-20 хвилин.
  • Далі ємність з картоплею переміщається на середній рівень і залишається там до появи на скибочках апетитної рум’яної скоринки.
  • Перевіряється готовність страви сухий зубочисткою. Картоплю, приготовану за таким рецептом, смачно їсти навіть без додаткових соусів.

    Дивіться також:  Картопля в духовці – 10 смачних рецептів приготування
    Прокрутка до верху