Картопля фрі в мультиварці – 5 рецептів в домашніх умовах

Всі існуючі мультиварки не мають якихось глобальних відмінностей, оскільки головна їх мета – приготування їжі. Єдине, в чому може бути розбіжність, це найменування режиму і тривалість готування. Ці основні критерії визначає потужність і функціональний потенціал кухонних гаджетів. Також, в залежності від моделі, можуть відрізнятися обсяги чаші мультиварки. Отже, цей фактор буде впливати на розміри порцій фрі, які можна буде приготувати. Однак, в цілому, процес смаження картоплі фрі в мультиварці брендів Polaris і Redmond аналогічний. Втім, цей висновок можна зробити, ознайомившись з рецептами, які ми для вас підготували.

Класична картопля фрі в мультиварці

Щоб зробити картопля фрі знадобляться наступні продукти:

  • 6 середніх бульб картоплі
  • 800 мл соняшникової олії
  • сіль

Як приготувати картоплю фрі:

  • Картоплю почистити від шкірки, порізати шматочками.
  • У каструлю налити холодну воду, трохи посолити і покласти туди картопляну соломку на півгодини. Так піде непотрібний крохмаль.
  • Цю каструлю поставити на вогонь і поварити 9 хвилин. Причому, воду, в якій лежала картопля, зливати не треба. Її потрібно буде вилити вже після варіння. До речі, бруски повинні залишитися недовареними.
  • На паперовому рушнику дати картоплі охолонути і висохнути.
  • Залити в каструлю олію і нагріти його, включивши режим «Фрі».
  • Далі акуратно опускаємо картопельку і готуємо до появи золотистої скоринки.
  • Просочити фрі з допомогою паперових рушників.
  • Подавати з овочами, зеленню або соусом до смаку.

Пікантний варіант приготування

Для приготування ароматної і вишуканого хрусткого фрі в мультиварці приготуйте ці компоненти:

  • сім картоплин
  • 0,7 л соняшникової олії
  • сіль, суміш мелених перців, паприка

Що треба робити:

  • Бульби почистити, порізати на бруски і просушити.
  • В іншому посуді поєднати приправи, сіль і масло (двох столових ложок буде достатньо).
  • Картоплю залити масляною сумішшю, перешкодити і прибрати в сторону.
  • Тим часом на мультиварці включити програму «Випічка» і вибрати час 2/3 години.
  • Залити інше масло і покласти туди картопляні бруски.
  • Готування при закритій кришці – півгодини.
  • Перемішати, готувати, не закриваючи кришку, ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Як правильно варити рис для ролів?

Картопля фрі в режимі «Мультиповар», «Смаження», «Випічка»

Ваша мультиварка не передбачає режим «Фрі»? Не впадайте у відчай, скористайтеся режимом «Мультиповар».

Будемо робити з фрі 200 г замороженої картоплі (напівфабрикати), 1500 мл соняшникової олії, спецій і солі.

Приготування:

  • Мультиварку наповнити маслом і поставити її на режим «Мультиповар» з температурою 160 градусів.
  • Обов’язково використовуйте кошик для фритюру. В неї треба покласти картоплю і опустити в каструлю тоді, коли масло буде прогрітим.
  • Готувати не більше 15 хвилин.
  • Обсушіть фрі перед подачею.
  • Укладіть порцію на тарілку, доповніть сіллю і спеціями.

Інгредієнти для фрі в режимі «Смаження»:

  • кілограм картоплі
  • літр соняшникової олії
  • сіль, приправи

Ось як робити:

  • Помити і почистити бульби. Помістити їх в прохолодну воду, щоб уникнути потемніння. Це важливо, тому що фрі буде готуватися частинами.
  • Налити масло в каструлю і вибрати програму «Смаження».
  • Під час нагрівання масла, розрізати пару картоплин на бруски (в ідеалі їх товщина – 1 на 1 см).
  • Нарізану картоплю залити водою. Це дозволить позбутися від зайвого крохмалю.
  • Час нагрівання масла – до 15 хвилин. Як перевірити, чи достатньо вона прогрілося? Візьміть один брусок і опустіть його кінчик в масло. Бульбашки свідчать про те, що можна починати готувати.
  • Витягнути картоплю з води, обсушити на серветці, а потім опустити в мультиварку на 14-16 хвилин.
  • Після обжарювання фрі просочити паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру. Посолити і поперчити.
  • Такі ж дії проробити з іншою частиною картоплі.

Компоненти для приготування картоплі фрі в режимі «Випічка»:

  • картопля – 300 г
  • 800 г масла
  • сіль, перець

Готуємо фрі:

  • Помити і почистити бульби. Нарізати на бруски не товщі 1 див.
  • Залити холодною водою і залишити на 12 хвилин, щоб вийшли надлишки крохмалю.
  • Налити в мультивраку масло, вибрати програму «Випічка» і півгодинне час, закрити кришку і дати маслу нагрітися.
  • Вилити воду, прибрати зайву вологу з допомогою паперових рушників.
  • Смажити фрі краще порційно, за 11 хвилин кожну частину, при цьому помішувати, щоб картопля не прилип.
  • Після смаження знову скористатися паперовими рушниками, але на цей раз для того, щоб позбутися зайвого жиру.
  • Все це проробити з усіма частинами картоплі.
  • Збільшити температуру вище 160 градусів і знову прожарити порції картоплі протягом трьох хвилин. Фрі повинна стати апетитного золотистого кольору.
  • Обсушити паперовими рушниками фрі.
  • Перед подачею посолити.
Дивіться також:  Як приготувати суші в домашніх умовах – 5 рецептів

Соуси до картоплі фрі в домашніх умовах

Картопля фрі улюблена багатьма. Смакові якості цього ароматного хрусткого страви можна прикрасити за рахунок соусу. Існує чимало варіацій соусів, які ідеально гармонізують з фрі. Для вас ми приготували три найбільш популярних рецепта.

  • Для приготування часниково-сметанного соусу знадобиться 10 хвилин вільного часу, склянку сметани (20% жирності), пучок кропу, два часникового зубчики і сіль. Зелень треба дрібно накришити і всипати до сметані. Туди ж додати сіль і часник, пропущений через прес. Масу добре перешкодити до утворення однорідної консистенції.
  • Завдяки натуральному і аппетитному томатного соусу, фрі буде ще смачніше. Візьміть 3 середніх помідора, стебло селери, 3 зубчики часнику, дві ложки томатної пасти, ложку оливкової олії, перець і сіль. На кожній помидорке треба зробити хрестоподібний розріз. Обдати червоні овочі окропом, сполоснути холодною водою і зняти шкірку, після чого порізати на шматочки. Часник і селеру подрібнити. У розігрітому на сковороді олії протягом п’яти хвилин смажити шматочки помідорів. Додати туди ж інші інгредієнти і підсмажувати ще 6 хвилин, не забуваючи помішувати.
  • Соус айолі є дуже смачним і простим у приготуванні. Зробити його можна за 15 хвилин.

Для цього потрібні:

  • часник – 4 зубчики
  • один яєчний жовток
  • оливкова олія – 1 стакан
  • лимонний сік – ½ чайної ложки
  • вода – 1 столова ложка
  • щіпка солі

Як робити:

Розтерти часник і влити в нього частинами оливкова олія. Доповнити жовтком і ретельно перетерти суміш. Додати сіль і цитрусовий сік. Влити прохолодну воду і заважати кілька хвилин. У підсумку повинна бути густа консистенція.

Прокрутка до верху