Класична картопля фрі в мультиварці
Щоб зробити картопля фрі знадобляться наступні продукти:
- 6 середніх бульб картоплі
- 800 мл соняшникової олії
- сіль
Як приготувати картоплю фрі:
- Картоплю почистити від шкірки, порізати шматочками.
- У каструлю налити холодну воду, трохи посолити і покласти туди картопляну соломку на півгодини. Так піде непотрібний крохмаль.
- Цю каструлю поставити на вогонь і поварити 9 хвилин. Причому, воду, в якій лежала картопля, зливати не треба. Її потрібно буде вилити вже після варіння. До речі, бруски повинні залишитися недовареними.
- На паперовому рушнику дати картоплі охолонути і висохнути.
- Залити в каструлю олію і нагріти його, включивши режим «Фрі».
- Далі акуратно опускаємо картопельку і готуємо до появи золотистої скоринки.
- Просочити фрі з допомогою паперових рушників.
- Подавати з овочами, зеленню або соусом до смаку.