Картопля фрі в режимі «Мультиповар», «Смаження», «Випічка»
Ваша мультиварка не передбачає режим «Фрі»? Не впадайте у відчай, скористайтеся режимом «Мультиповар».
Будемо робити з фрі 200 г замороженої картоплі (напівфабрикати), 1500 мл соняшникової олії, спецій і солі.
Приготування:
- Мультиварку наповнити маслом і поставити її на режим «Мультиповар» з температурою 160 градусів.
- Обов’язково використовуйте кошик для фритюру. В неї треба покласти картоплю і опустити в каструлю тоді, коли масло буде прогрітим.
- Готувати не більше 15 хвилин.
- Обсушіть фрі перед подачею.
- Укладіть порцію на тарілку, доповніть сіллю і спеціями.
Інгредієнти для фрі в режимі «Смаження»:
- кілограм картоплі
- літр соняшникової олії
- сіль, приправи
Ось як робити:
- Помити і почистити бульби. Помістити їх в прохолодну воду, щоб уникнути потемніння. Це важливо, тому що фрі буде готуватися частинами.
- Налити масло в каструлю і вибрати програму «Смаження».
- Під час нагрівання масла, розрізати пару картоплин на бруски (в ідеалі їх товщина – 1 на 1 см).
- Нарізану картоплю залити водою. Це дозволить позбутися від зайвого крохмалю.
- Час нагрівання масла – до 15 хвилин. Як перевірити, чи достатньо вона прогрілося? Візьміть один брусок і опустіть його кінчик в масло. Бульбашки свідчать про те, що можна починати готувати.
- Витягнути картоплю з води, обсушити на серветці, а потім опустити в мультиварку на 14-16 хвилин.
- Після обжарювання фрі просочити паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру. Посолити і поперчити.
- Такі ж дії проробити з іншою частиною картоплі.
Компоненти для приготування картоплі фрі в режимі «Випічка»:
- картопля – 300 г
- 800 г масла
- сіль, перець
Готуємо фрі:
- Помити і почистити бульби. Нарізати на бруски не товщі 1 див.
- Залити холодною водою і залишити на 12 хвилин, щоб вийшли надлишки крохмалю.
- Налити в мультивраку масло, вибрати програму «Випічка» і півгодинне час, закрити кришку і дати маслу нагрітися.
- Вилити воду, прибрати зайву вологу з допомогою паперових рушників.
- Смажити фрі краще порційно, за 11 хвилин кожну частину, при цьому помішувати, щоб картопля не прилип.
- Після смаження знову скористатися паперовими рушниками, але на цей раз для того, щоб позбутися зайвого жиру.
- Все це проробити з усіма частинами картоплі.
- Збільшити температуру вище 160 градусів і знову прожарити порції картоплі протягом трьох хвилин. Фрі повинна стати апетитного золотистого кольору.
- Обсушити паперовими рушниками фрі.
- Перед подачею посолити.