Картопля фрі в мультиварці – 5 рецептів в домашніх умовах

Картопля фрі в режимі «Мультиповар», «Смаження», «Випічка»

Ваша мультиварка не передбачає режим «Фрі»? Не впадайте у відчай, скористайтеся режимом «Мультиповар».

Будемо робити з фрі 200 г замороженої картоплі (напівфабрикати), 1500 мл соняшникової олії, спецій і солі.

Приготування:

  • Мультиварку наповнити маслом і поставити її на режим «Мультиповар» з температурою 160 градусів.
  • Обов’язково використовуйте кошик для фритюру. В неї треба покласти картоплю і опустити в каструлю тоді, коли масло буде прогрітим.
  • Готувати не більше 15 хвилин.
  • Обсушіть фрі перед подачею.
  • Укладіть порцію на тарілку, доповніть сіллю і спеціями.

Інгредієнти для фрі в режимі «Смаження»:

  • кілограм картоплі
  • літр соняшникової олії
  • сіль, приправи

Ось як робити:

  • Помити і почистити бульби. Помістити їх в прохолодну воду, щоб уникнути потемніння. Це важливо, тому що фрі буде готуватися частинами.
  • Налити масло в каструлю і вибрати програму «Смаження».
  • Під час нагрівання масла, розрізати пару картоплин на бруски (в ідеалі їх товщина – 1 на 1 см).
  • Нарізану картоплю залити водою. Це дозволить позбутися від зайвого крохмалю.
  • Час нагрівання масла – до 15 хвилин. Як перевірити, чи достатньо вона прогрілося? Візьміть один брусок і опустіть його кінчик в масло. Бульбашки свідчать про те, що можна починати готувати.
  • Витягнути картоплю з води, обсушити на серветці, а потім опустити в мультиварку на 14-16 хвилин.
  • Після обжарювання фрі просочити паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру. Посолити і поперчити.
  • Такі ж дії проробити з іншою частиною картоплі.

Компоненти для приготування картоплі фрі в режимі «Випічка»:

  • картопля – 300 г
  • 800 г масла
  • сіль, перець

Готуємо фрі:

  • Помити і почистити бульби. Нарізати на бруски не товщі 1 див.
  • Залити холодною водою і залишити на 12 хвилин, щоб вийшли надлишки крохмалю.
  • Налити в мультивраку масло, вибрати програму «Випічка» і півгодинне час, закрити кришку і дати маслу нагрітися.
  • Вилити воду, прибрати зайву вологу з допомогою паперових рушників.
  • Смажити фрі краще порційно, за 11 хвилин кожну частину, при цьому помішувати, щоб картопля не прилип.
  • Після смаження знову скористатися паперовими рушниками, але на цей раз для того, щоб позбутися зайвого жиру.
  • Все це проробити з усіма частинами картоплі.
  • Збільшити температуру вище 160 градусів і знову прожарити порції картоплі протягом трьох хвилин. Фрі повинна стати апетитного золотистого кольору.
  • Обсушити паперовими рушниками фрі.
  • Перед подачею посолити.
Дивіться також:  Рис з куркою в духовці - 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху