Соуси до картоплі фрі в домашніх умовах
Картопля фрі улюблена багатьма. Смакові якості цього ароматного хрусткого страви можна прикрасити за рахунок соусу. Існує чимало варіацій соусів, які ідеально гармонізують з фрі. Для вас ми приготували три найбільш популярних рецепта.
- Для приготування часниково-сметанного соусу знадобиться 10 хвилин вільного часу, склянку сметани (20% жирності), пучок кропу, два часникового зубчики і сіль. Зелень треба дрібно накришити і всипати до сметані. Туди ж додати сіль і часник, пропущений через прес. Масу добре перешкодити до утворення однорідної консистенції.
- Завдяки натуральному і аппетитному томатного соусу, фрі буде ще смачніше. Візьміть 3 середніх помідора, стебло селери, 3 зубчики часнику, дві ложки томатної пасти, ложку оливкової олії, перець і сіль. На кожній помидорке треба зробити хрестоподібний розріз. Обдати червоні овочі окропом, сполоснути холодною водою і зняти шкірку, після чого порізати на шматочки. Часник і селеру подрібнити. У розігрітому на сковороді олії протягом п’яти хвилин смажити шматочки помідорів. Додати туди ж інші інгредієнти і підсмажувати ще 6 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Соус айолі є дуже смачним і простим у приготуванні. Зробити його можна за 15 хвилин.
Для цього потрібні:
- часник – 4 зубчики
- один яєчний жовток
- оливкова олія – 1 стакан
- лимонний сік – ½ чайної ложки
- вода – 1 столова ложка
- щіпка солі
Як робити:
Розтерти часник і влити в нього частинами оливкова олія. Доповнити жовтком і ретельно перетерти суміш. Додати сіль і цитрусовий сік. Влити прохолодну воду і заважати кілька хвилин. У підсумку повинна бути густа консистенція.