Картопля по-французьки – 10 рецептів приготування

Картопля по-французьки – досить просте у приготуванні блюдо, але, незважаючи на всю скромність, воно виходить смачним, красивим і відмінно підходить для святкового столу.

Картопля по-французьки – класичний рецепт
Не знаєте чого б такого зробити, щоб не возитися і здивувати гостей? Приготуйте картопля по-французьки в духовці, використовуючи базовий рецепт.

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • кілограм картоплі;
  • 100 грам сиру;
  • два зубчики часнику;
  • дві склянки молока або вершків;
  • близько 50 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Видаліть шкірку з картоплі, добре промийте і наріжте на тонкі кружечки.
  • Поставте молоко на плиту, приправте обраними спеціями, не забувши, звичайно ж, посолити і доведіть до кипіння.
  • Коли процес піде, молоко викладіть підготовлені кружальця і варіть їх на середньому вогні близько 10 хвилин.
  • У форму для запікання перекладаємо половину картоплі, покриваємо його подрібненим на скибочки часником, а потім залишилася картоплею і кубиками масла. Зверху присипаємо тертим сиром і готуємо на 180 градусах близько 25 хвилин.

Як приготувати з куркою в духовці

Необхідні продукти:

  • кілограм картоплі;
  • спеції за смаком;
  • 0,15 кг сиру;
  • одна цибулина;
  • шматочок курячого філе;
  • чотири ложки майонезу;
  • два помідори.

Процес приготування:

  • Всі зазначені інгредієнти зі списку необхідно нарізати картоплю і помідори кружечками, цибулю кільцями, а філе як більше подобається.
  • Підготуйте форму, першим шаром викладіть туди картоплю, потім курку, зверху цибулю, помідори, промажте все майонезом і нарешті присипте тертим сиром. Зверніть увагу, що всі верстви потрібно приправляти спеціями, наприклад, сіллю і перцем.
  • Приберіть в духовку на 35 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів, і швидше подавайте до столу.

Швидкий картопля по-французьки на сковороді

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • півкілограма картоплі;
  • приблизно 100 грам майонезу;
  • спеції за бажанням;
  • одна цибулина;
  • 0,3 кг м’яса.
Дивіться також:  Манний пудинг – 6 рецептів

Процес приготування:

  • Вибране м’ясо нарізаємо на пластинки, бажано його ще трохи відбити для м’якості, приправляємо спеціями, а картоплю перетворюємо на тонкі кружечки.
  • На сковороду спочатку викладаємо м’ясо, потім картопля, який необхідно посолити, цибулю кільцями, і верх ретельно промазуємо майонезом, присипаємо тертим сиром. Можна влити трохи води до інгредієнтів, щоб м’ясо не підгоріло.
  • Сковороду прикриваємо кришкою, робимо слабкий рівень нагріву і доводимо до готовності протягом приблизно 70 хвилин, можливо, буде потрібно трохи більше.

Готуємо з фаршем в мультиварці

Рецепт приготування в мультиварці включає в себе всі ті ж продукти, які використовуються при випіканні в духовці.

Блюдо виходить дуже соковитим, якщо готувати зі свинячим фаршем.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • будь-які приправи за смаком;
  • 0,4 кг фаршу;
  • два помідора;
  • 600 г картоплі;
  • 4 ложки майонезу;
  • близько 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Картопля з фаршем почнемо робити з підготовки останнього. Фарш необхідно присипати спеціями, також можна відразу змішати з цибулею, або використовувати його окремо.
  • Викладіть на дно чаші картопля, подрібнений на кружечки, а потім фарш і цибулю кільцями. Не забудьте злегка посолити, поперчити його і весь шар змастити майонезом.
  • Тепер черга помідор, які нарізаються теж у вигляді кілець і промащуються майонезом. Завершує все – натертий на дрібній тертці сир.
  • Готувати цю страву необхідно 50 хвилин в режимі «Випічка» і не діставати відразу, а дати постояти ще 10 хвилин.

Картопля в духовці зі свининою

Картопля в духовці з м’ясом – ще один дуже ситний варіант приготування. М’ясо можна брати абсолютно будь-яку на свій смак.

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг майонезу;
  • 400 грам свинини;
  • приправи;
  • кілограм картоплі;
  • дві цибулини і стільки ж зубчиків часнику;
  • приблизно 0,15 кг сиру.
Дивіться також:  Холодець – 12 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Для початку підготуємо м’ясо, його потрібно нарізати на не дуже товсті шари, приправити спеціями і добре натерти тиском часником.
  • Цибулю і картоплю нарізаємо у вигляді кілець і переходимо до викладання.
  • Спочатку у форму відправляється м’ясо, потім цибулю змащений майонезом, картопля, яку обов’язково потрібно посолити, поперчити і теж покрити майонезом.
  • Покриваємо вміст шаром тертого сиру, сіточкою з майонезу і готуємо 60 хвилин у духовці на 180 градусах.

Готуємо з додаванням помідорів

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • спеції;
  • 150 грам сиру;
  • близько кілограма картоплі;
  • два помідора;
  • 100 грам майонезу.

Процес приготування:

  • Всі овочі подрібніть на кільця і гуртки, приправте спеціями за смаком, наприклад, сіллю, перцем або сумішшю трав.
  • Викладіть у форму в будь-якій послідовності, як вам більше подобається, не забуваючи промащувати майонезом, але не кожен шар, а тільки після цибулі та помідорів. Але зверніть увагу, що останнім обов’язково повинен бути тертий сир. Прибираємо в духовку на 45 хвилин при нагріванні до 180 градусів і подаємо.

Картопля по-французьки з грибами

Необхідні продукти:

  • упаковка майонезу;
  • 600 г картоплі;
  • шматочок сиру вагою близько 200 грам;
  • спеції на свій смак;
  • 0,3 кг грибів.

Процес приготування:

  • Гриби наріжте на пластинки, викладіть на сковороду і обсмажте до рум’яності, так щоб випарувалася вся виділяється волога.
  • Цибулю і картоплю перетворіть в тонкі кільця і викладіть у форму. У вас повинна вийти наступна послідовність: картопля, цибуля, гриби і знову картопля. Всі складові необхідно присипати спеціями, а останній шар ще добре промазуємо майонезом і покриваємо натертим сиром.
  • Приблизний час приготування на 180 градусах – 45 хвилин, але все залежить від товщини нарізки картоплі.
Дивіться також:  Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром – 7 рецептів

Ніжне блюдо у вершковому соусі

Необхідні продукти:

  • спеції (прованські трави;
  • кілограм картоплі;
  • 0,2 літра вершків;
  • два зубчики часнику;
  • три ложки майонезу.

Процес приготування:

  • Майонез змішуємо з вершками, подрібненим часником і приправами, це буде заправка.
  • Картоплю очищаємо, промиваємо, перетворюємо в круглі скибочки і відправляємо в форму.
  • Заливаємо вміст приготованим соусом і готуємо 40 хвилин на 200 градусах.

Картопляний гратен з сиром, по-французьки

Необхідні продукти:

  • 50 грам вершкового масла;
  • приблизно 700 грамів картоплі;
  • три зубчики часнику;
  • спеції на свій смак;
  • половина склянки молока;
  • 0,3 кг сиру;
  • маленька упаковка вершків.

Процес приготування:

  • Готуємо ємність для випікання, промазуємо її маслом і викладаємо рівним шаром картопля, який заздалегідь нарізали на тоненькі скибочки, солимо.
  • Зазначене кількість вершків доводимо до кипіння, додаємо до них приправи і роздавлений часник, робимо самий слабкий вогонь і варимо близько п’яти хвилин, потім вливаємо молоко і тримаємо на плиті ще пару хвилин.
  • Отриманою сумішшю заливаємо картоплю у формі, а страва обертаємо фольгою. Готуємо заздалегідь прогрітому духовій шафі близько 30 хвилин, включивши температуру на 180 градусів.
  • Через відведений час знімаємо фольгу, рясно посипаємо інгредієнти натертим сиром і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин до утворення красивого рум’яного кольору.

Прокрутка до верху