Ніжне блюдо у вершковому соусі
Необхідні продукти:
- спеції (прованські трави;
- кілограм картоплі;
- 0,2 літра вершків;
- два зубчики часнику;
- три ложки майонезу.
Процес приготування:
- Майонез змішуємо з вершками, подрібненим часником і приправами, це буде заправка.
- Картоплю очищаємо, промиваємо, перетворюємо в круглі скибочки і відправляємо в форму.
- Заливаємо вміст приготованим соусом і готуємо 40 хвилин на 200 градусах.
Картопляний гратен з сиром, по-французьки
Необхідні продукти:
- 50 грам вершкового масла;
- приблизно 700 грамів картоплі;
- три зубчики часнику;
- спеції на свій смак;
- половина склянки молока;
- 0,3 кг сиру;
- маленька упаковка вершків.
Процес приготування:
- Готуємо ємність для випікання, промазуємо її маслом і викладаємо рівним шаром картопля, який заздалегідь нарізали на тоненькі скибочки, солимо.
- Зазначене кількість вершків доводимо до кипіння, додаємо до них приправи і роздавлений часник, робимо самий слабкий вогонь і варимо близько п’яти хвилин, потім вливаємо молоко і тримаємо на плиті ще пару хвилин.
- Отриманою сумішшю заливаємо картоплю у формі, а страва обертаємо фольгою. Готуємо заздалегідь прогрітому духовій шафі близько 30 хвилин, включивши температуру на 180 градусів.
- Через відведений час знімаємо фольгу, рясно посипаємо інгредієнти натертим сиром і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин до утворення красивого рум’яного кольору.