Картопля по-французьки – 10 рецептів приготування

Ніжне блюдо у вершковому соусі

Необхідні продукти:

  • спеції (прованські трави;
  • кілограм картоплі;
  • 0,2 літра вершків;
  • два зубчики часнику;
  • три ложки майонезу.

Процес приготування:

  • Майонез змішуємо з вершками, подрібненим часником і приправами, це буде заправка.
  • Картоплю очищаємо, промиваємо, перетворюємо в круглі скибочки і відправляємо в форму.
  • Заливаємо вміст приготованим соусом і готуємо 40 хвилин на 200 градусах.

Картопляний гратен з сиром, по-французьки

Необхідні продукти:

  • 50 грам вершкового масла;
  • приблизно 700 грамів картоплі;
  • три зубчики часнику;
  • спеції на свій смак;
  • половина склянки молока;
  • 0,3 кг сиру;
  • маленька упаковка вершків.

Процес приготування:

  • Готуємо ємність для випікання, промазуємо її маслом і викладаємо рівним шаром картопля, який заздалегідь нарізали на тоненькі скибочки, солимо.
  • Зазначене кількість вершків доводимо до кипіння, додаємо до них приправи і роздавлений часник, робимо самий слабкий вогонь і варимо близько п’яти хвилин, потім вливаємо молоко і тримаємо на плиті ще пару хвилин.
  • Отриманою сумішшю заливаємо картоплю у формі, а страва обертаємо фольгою. Готуємо заздалегідь прогрітому духовій шафі близько 30 хвилин, включивши температуру на 180 градусів.
  • Через відведений час знімаємо фольгу, рясно посипаємо інгредієнти натертим сиром і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин до утворення красивого рум’яного кольору.
Дивіться також:  Курка тушкована з овочами – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху