Картопля по-французьки – 6 рецептів приготування картоплі

Багато полюбили картоплю по-французьки за простоту приготування. Її можна робити з будь-якими видами м’яса, з використанням фаршу, грибів і навіть вершків. Незалежно від того, яку прошарок ви обираєте, головне, щоб був присутній сир. Саме сирна скоринка надає той самий бажаний смак і аромат.

Картопля по-французьки в класичному виконанні

Це варіант для любителів запеченої їжі. М’ясо перед приготуванням не треба смажити.

Інгредієнти:

  • перець мелений;
  • сир – 210 г твердого;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • зелень – 35 г;
  • свинина – 340 г;
  • сіль морська (велика);
  • майонез – 190 мл;
  • картопля – 740 р.

Приготування:

  • Бульби картоплин почистити.
  • Порізати на частини. Бажано щоб вийшли однакові шматочки, тонкі по товщині.
  • Половину розмістити на листі.
  • Підсолити.
  • Свинину промити. Видалити прожилки. Розрізати на частини.
  • Кожну відбити. Використовувати кухонний молоточок.
  • Укрити картоплю м’ясом.
  • Підсипати перець. Підсолити.
  • Зняти луску з цибулинок. Порубати.
  • Посипати м’ясо.
  • Викласти картоплю.
  • Присолити.
  • Змастити майонезом.
  • Нашаткувати зелень. Присипати.
  • Натерти сир. Розподілити останнім шаром.
  • Розігріти духовку (180 гр.).
  • Запекти.
  • Дивіться також:  Свинячі реберця з картоплею в духовці – 8 рецептів
    Прокрутка до верху