Якщо ви шукайте рецепт універсального страви, яке наситить організм і принесе задоволення смаком, рекомендуємо приготувати картоплю по-французьки з фаршем.
Картопля по-французьки з фаршем в духовці
Для запікання буде потрібно мінімум часу. Картопля вийде смачною і апетитною. Можна готувати в звичайний будній день після роботи або подавати на святі.
Інгредієнти:
- майонез;
- фарш – 550 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- сир – 150 г;
- сухий кріп – 10 г;
- картопля – 1200 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Покласти у фарш. Розмішати. Посипати сіллю. Розмішати. Присипати кропом. Викласти шаром на деку.
- Нарізати картопляні бульби. Знадобляться кружечки. Викласти на фарш. Присипати сіллю. Промазати майонезом.
- Помістити в духову піч. Витримати чверть години. Натерти сир. Присипати блюдо сирної стружкою.
- Витримати картоплю з фаршем в духовці чверть години.
З курячим фаршем
Страва по-французьки з м’ясом знає весь світ, але більш проста варіація з фаршу виходить не менш смачною. Пропонуємо дивовижно смачну варіацію популярного страви.
Інгредієнти:
- курячий фарш – 320 г;
- перець;
- печериці – 550 г;
- сіль;
- цибуля – 3 шт.;
- картопля – 5 шт.;
- сир – 320 р.
Приготування:
- Нарізати цибулину. Повинні вийти колечка. Викласти на деко.
- Картопляні бульби, нарізані тонкими скибочками, вкрити шаром цибулі. Посипати сіллю. Присипати перцем.
- Викласти на поверхню картоплі фарш. Підсолити і посипати перцем.
- Нарізати лісові дари і розподілити на фарші.
- Натерти сир. Отриманої стружкою присипати заготовку. Помазати майонезом.
- Відправити в духову піч. Витримати півгодини. Режим 180 градусів.
М’ясо по-французьки з фаршем, картоплею і сиром
Презентабельного вигляду страва стане прикрасою святкового столу. Готується просто, виглядає вишукано.
Інгредієнти:
- картопля – 650 г;
- фарш – 550 г;
- зелень;
- оливкова олія – 1 ч. ложка;
- цибуля – 2 шт.;
- масло;
- спеції;
- сіль;
- сир – 320 р.
Приготування:
- Нарізати картоплю. Потрібні пластини. Промазати деко. Олія підходить будь. Розкласти частину картоплі.
- Присипати сіллю. Нашаткувати зелень. Посипати картоплю. Половину зелені залишити.
- Викласти фарш. Підсолити. Присипати спеціями. Викласти картоплю шаром.
- Нарізати цибулю. Розкласти на картоплю. Сир натерти. Присипати заготовку.
- Відправити в духову піч. Режим 200 градусів. Запікати півгодини.
Готуємо покроково на сковороді
Кожному під силу приготувати смачне блюдо на сковороді.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинячий фарш – 570 г;
- оливкова олія – 35 мл;
- картопля – 1100 м;
- зелень – 35 г;
- помідори – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- перець чорний;
- сир – 160 г;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Помістити на сковороду фарш. Залити масло. Прожарити. Потрібно чверть години.
- Нарізати картопляні бульби. Помістити до фаршу. Накрити кришкою. Томити чверть години. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
- Нашаткувати цибулю. Порубати часникові зубчики. Помістити на сковороду. Гасити чверть години.
- Нарізати кружальцями помідори. Викласти на картоплю. Накрити кришкою. Потомити п’ять хвилин.
- Натерти сир. Посипати сирної стружкою томати. Накрити кришкою і потримати страву ще п’ять хвилин. Посипати посіченою зеленню.
Як приготувати в мультиварці
Рум’яна сирна скоринка прикрасить дуже смачне блюдо, яке найлегше приготувати в диво приладі. Картопля по-французьки в мультиварці приготується швидко і не завдасть клопоту.
Інгредієнти:
- свинячий фарш – 370 г;
- картопля – 1100 м;
- сметана;
- спеції;
- сіль;
- цибулина – 1 шт.;
- масло;
- сир – 120 р.
Приготування:
- Нарізати кільцями картоплю. У чашу приладу капнути масло.
- Викласти половину картоплі.
- Нашаткувати цибулину. Розмістити на картоплі.
- Викласти шаром картоплю. Присолити. Посипати перцем. Розкласти картоплю.
- Промазати заготівлю сметаною. Натерти сир. Присипати блюдо.
- Виставити режим «Гасіння». Таймер – півгодини. Переключити на «Випічка». Таймер виставити на 17 хвилин.
З додаванням грибів
Гриби додадуть страві особливого лісовий аромат. Прикрасить сімейна вечеря, буде чудово виглядати на святковому столі.
Інгредієнти:
- цибулина – 2 шт.;
- майонез;
- картопля – 1100 м;
- гриби – 350 г;
- сіль;
- перець чорний;
- фарш – 550 г;
- сир – 170 р.
Приготування:
- Нарізати картоплю. За формою необхідні кружечки. Викласти на деко.
- Присолити. Посипати перцем. Розкласти фарш. Посолити.
- Нашаткувати цибулю. Помістити в сковороду з грибами. Прожарити. Розкласти на фарш.
- Натерти сир. Промазати заготівлю майонезом. Присипати сирної стружкою.
- Відправити запікатися в духову піч. Режим виставити на 180 градусів. Витримати годину.
«Порційний» рецепт
Для святкового столу можна приготувати страву на порції. При такій подачі буде зручніше розподіляти закуску для гостей.
Інгредієнти:
- сир – 150 г;
- фарш – 500 г;
- сіль;
- томат – 3 шт.;
- зелень;
- майонез – 1 пачка;
- хмелі-сунелі;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- Підсолити фарш. Насипати хмелі-сунелі. Порубати зелень, помістити в масу. Розмішати.
- Промазати маслом деко. Зробити коржі з фаршу. Розкласти на деко. Промазати кожну заготовку майонезом.
- Нарізати скибочками картопляні бульби. Викласти на коржі.
- Нарізати помідори. Отримані кружечки розмістити на картоплі. Закріпити шпажками.
- Помістити в духову піч. Режим 200 градусів. Потримати півгодини. Натерти сир і посипати заготовки. Готувати п’ять хвилин.
Якщо хочете зробити страву більш корисним і дієтичним, майонез замінити сметаною.
Картопля по-французьки з фаршем і помідорами
Дивовижний аромат страви збере всю родину за столом. Рекомендуємо приготувати смачну їжу у вихідний день.
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт.;
- чорний перець;
- фарш 250 г;
- сіль;
- печериці – 160 г;
- молоко – 210 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сир – 320 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- томати – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати картопляні бульби. Розмістити у формі. Посипати сіллю.
- Викласти фарш. Присипати перцем. Посолити. Нашаткувати цибулю і посипати фарш.
- Нарізати помідори. Помістити на цибулю. Посолити.
- Нарізати гриби. Розмістити на заготовці. Порізати перець. Викласти на гриби.
- Залити молоком, яке повинно покрити заготовку на третину. Помістити в духову піч. Режим 180 градусів. Витримати півгодини.
- Натерти сир. Посипати блюдо. Готувати ще чверть години.