Картопля по-французьки з фаршем – 7 рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді

Якщо ви шукайте рецепт універсального страви, яке наситить організм і принесе задоволення смаком, рекомендуємо приготувати картоплю по-французьки з фаршем.

Картопля по-французьки з фаршем в духовці

Для запікання буде потрібно мінімум часу. Картопля вийде смачною і апетитною. Можна готувати в звичайний будній день після роботи або подавати на святі.

Інгредієнти:

  • майонез;
  • фарш – 550 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • сир – 150 г;
  • сухий кріп – 10 г;
  • картопля – 1200 р.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Покласти у фарш. Розмішати. Посипати сіллю. Розмішати. Присипати кропом. Викласти шаром на деку.
  • Нарізати картопляні бульби. Знадобляться кружечки. Викласти на фарш. Присипати сіллю. Промазати майонезом.
  • Помістити в духову піч. Витримати чверть години. Натерти сир. Присипати блюдо сирної стружкою.
  • Витримати картоплю з фаршем в духовці чверть години.

З курячим фаршем

Страва по-французьки з м’ясом знає весь світ, але більш проста варіація з фаршу виходить не менш смачною. Пропонуємо дивовижно смачну варіацію популярного страви.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 320 г;
  • перець;
  • печериці – 550 г;
  • сіль;
  • цибуля – 3 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • сир – 320 р.

Приготування:

  • Нарізати цибулину. Повинні вийти колечка. Викласти на деко.
  • Картопляні бульби, нарізані тонкими скибочками, вкрити шаром цибулі. Посипати сіллю. Присипати перцем.
  • Викласти на поверхню картоплі фарш. Підсолити і посипати перцем.
  • Нарізати лісові дари і розподілити на фарші.
  • Натерти сир. Отриманої стружкою присипати заготовку. Помазати майонезом.
  • Відправити в духову піч. Витримати півгодини. Режим 180 градусів.

М’ясо по-французьки з фаршем, картоплею і сиром

Презентабельного вигляду страва стане прикрасою святкового столу. Готується просто, виглядає вишукано.

Інгредієнти:

  • картопля – 650 г;
  • фарш – 550 г;
  • зелень;
  • оливкова олія – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 2 шт.;
  • масло;
  • спеції;
  • сіль;
  • сир – 320 р.
Дивіться також:  Лінива вівсянка у банці – 8 простих рецептів смачного і корисного сніданку

Приготування:

  • Нарізати картоплю. Потрібні пластини. Промазати деко. Олія підходить будь. Розкласти частину картоплі.
  • Присипати сіллю. Нашаткувати зелень. Посипати картоплю. Половину зелені залишити.
  • Викласти фарш. Підсолити. Присипати спеціями. Викласти картоплю шаром.
  • Нарізати цибулю. Розкласти на картоплю. Сир натерти. Присипати заготовку.
  • Відправити в духову піч. Режим 200 градусів. Запікати півгодини.

Готуємо покроково на сковороді

Кожному під силу приготувати смачне блюдо на сковороді.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свинячий фарш – 570 г;
  • оливкова олія – 35 мл;
  • картопля – 1100 м;
  • зелень – 35 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець чорний;
  • сир – 160 г;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Помістити на сковороду фарш. Залити масло. Прожарити. Потрібно чверть години.
  • Нарізати картопляні бульби. Помістити до фаршу. Накрити кришкою. Томити чверть години. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
  • Нашаткувати цибулю. Порубати часникові зубчики. Помістити на сковороду. Гасити чверть години.
  • Нарізати кружальцями помідори. Викласти на картоплю. Накрити кришкою. Потомити п’ять хвилин.
  • Натерти сир. Посипати сирної стружкою томати. Накрити кришкою і потримати страву ще п’ять хвилин. Посипати посіченою зеленню.

Як приготувати в мультиварці

Рум’яна сирна скоринка прикрасить дуже смачне блюдо, яке найлегше приготувати в диво приладі. Картопля по-французьки в мультиварці приготується швидко і не завдасть клопоту.

Інгредієнти:

  • свинячий фарш – 370 г;
  • картопля – 1100 м;
  • сметана;
  • спеції;
  • сіль;
  • цибулина – 1 шт.;
  • масло;
  • сир – 120 р.

Приготування:

  • Нарізати кільцями картоплю. У чашу приладу капнути масло.
  • Викласти половину картоплі.
  • Нашаткувати цибулину. Розмістити на картоплі.
  • Викласти шаром картоплю. Присолити. Посипати перцем. Розкласти картоплю.
  • Промазати заготівлю сметаною. Натерти сир. Присипати блюдо.
  • Виставити режим «Гасіння». Таймер – півгодини. Переключити на «Випічка». Таймер виставити на 17 хвилин.
Дивіться також:  Риба сайда – як готувати? 5 смачних рецептів приготування в духовці на сковороді

З додаванням грибів

Гриби додадуть страві особливого лісовий аромат. Прикрасить сімейна вечеря, буде чудово виглядати на святковому столі.

Інгредієнти:

  • цибулина – 2 шт.;
  • майонез;
  • картопля – 1100 м;
  • гриби – 350 г;
  • сіль;
  • перець чорний;
  • фарш – 550 г;
  • сир – 170 р.

Приготування:

  • Нарізати картоплю. За формою необхідні кружечки. Викласти на деко.
  • Присолити. Посипати перцем. Розкласти фарш. Посолити.
  • Нашаткувати цибулю. Помістити в сковороду з грибами. Прожарити. Розкласти на фарш.
  • Натерти сир. Промазати заготівлю майонезом. Присипати сирної стружкою.
  • Відправити запікатися в духову піч. Режим виставити на 180 градусів. Витримати годину.

«Порційний» рецепт

Для святкового столу можна приготувати страву на порції. При такій подачі буде зручніше розподіляти закуску для гостей.

Інгредієнти:

  • сир – 150 г;
  • фарш – 500 г;
  • сіль;
  • томат – 3 шт.;
  • зелень;
  • майонез – 1 пачка;
  • хмелі-сунелі;
  • картопля – 3 шт.

Приготування:

  • Підсолити фарш. Насипати хмелі-сунелі. Порубати зелень, помістити в масу. Розмішати.
  • Промазати маслом деко. Зробити коржі з фаршу. Розкласти на деко. Промазати кожну заготовку майонезом.
  • Нарізати скибочками картопляні бульби. Викласти на коржі.
  • Нарізати помідори. Отримані кружечки розмістити на картоплі. Закріпити шпажками.
  • Помістити в духову піч. Режим 200 градусів. Потримати півгодини. Натерти сир і посипати заготовки. Готувати п’ять хвилин.

Якщо хочете зробити страву більш корисним і дієтичним, майонез замінити сметаною.

Картопля по-французьки з фаршем і помідорами

Дивовижний аромат страви збере всю родину за столом. Рекомендуємо приготувати смачну їжу у вихідний день.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • чорний перець;
  • фарш 250 г;
  • сіль;
  • печериці – 160 г;
  • молоко – 210 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 320 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • томати – 1 шт.
Дивіться також:  Оладки з курячого філе – 8 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Приготування:

  • Нарізати картопляні бульби. Розмістити у формі. Посипати сіллю.
  • Викласти фарш. Присипати перцем. Посолити. Нашаткувати цибулю і посипати фарш.
  • Нарізати помідори. Помістити на цибулю. Посолити.
  • Нарізати гриби. Розмістити на заготовці. Порізати перець. Викласти на гриби.
  • Залити молоком, яке повинно покрити заготовку на третину. Помістити в духову піч. Режим 180 градусів. Витримати півгодини.
  • Натерти сир. Посипати блюдо. Готувати ще чверть години.

Прокрутка до верху