Картопля по-селянськи в духовці виходить ситним та смачним. Його можна спробувати не тільки в ресторанах, але й приготувати самостійно. Скористайтеся запропонованими, перевіреними рецептами приготування.
Картопля по-селянськи в духовці — простий рецепт
Хочете спробувати блюдо, яке володіє чудовим ароматом і чудовим смаком? Тоді пропонуємо приготувати картоплю, запечену в духовці по перевіреному часом рецептом.
Інгредієнти:
- картопля – 950 г;
- сіль;
- оливкова олія – 100 мл;
- майоран – 0,5 ч. ложки;
- суміш перців – 0,5 ч. ложки;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- каррі – 0,5 ч. ложки;
- коріандр – 0,5 ч. ложки;
- солодка паприка – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Промити картоплю. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником. Нарізати брусочками. Тонкими вони бути не повинні.
- Змішати спеції. Оливкова олія насипати чайну ложку отриманих спецій.
- Розігріти духову піч. Промазати маслом деко. Картопляні часточки, кожну окремо вмочити в суміш спецій з оливковою олією. Викласти на деко. Присипати залишилася сумішшю перців.
- Відправити в духову шафу. Запікати півгодини. На поверхні має утворитися хрустка скоринка.
Як приготувати в рукаві для запікання?
Якщо ви не особливо любите готувати, але хочеться здивувати карколомним стравою. То слід приготувати картоплю по-селянськи в рукаві, який виходить шалено смачним і апетитним.
Інгредієнти:
- картопля – 6 шт.;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- суміш перців – 0,5 ч. ложки;
- паприка – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Картоплю слід вибирати великий і довгастий. Ідеально промити. На поверхні не повинно залишитися забруднень. З цим завданням допоможе впоратися спеціальна щітка, призначена для очищення овочів.
- Нарізати картоплю. З однієї бульби повинно вийти шість часточок.
- Присипати куркумою. Вона допоможе страви придбати жовтий відтінок. Обсипати паприкою. Обсипати сумішшю перців і паприкою. Присолити. Полити оливковою олією. Воно допоможе зберегти соковитість продукту. Розмішати.
- Помістити в рукав. Кінці зав’язати. Використовуйте спеціальні затискачі.
- Помістити в гарячу духову шафу (220 градусів). Витримати півгодини.
Молода картопля по-селянськи
Ця варіація смачна і соковита. Ідеальний варіант для грибних і м’ясних страв.
Інгредієнти:
- спеції;
- картопля – 950 г свіжа;
- сіль;
- рослинне масло – 300 мл
Приготування:
- Промити картоплю. Використовуйте спеціальну щітку. Обсушити. Можна використовувати паперовий рушник. Нарізати уздовж. Повинні вийти великі часточки.
- Влити в сотейник масло. Закип’ятити. Частинами викладати картопляні часточки. Потримати до появи золотистої скоринки. Періодично слід перевертати. Метою обсмажування є не готовність продукту, а освіта рум’яного кольору скоринки.
- Укрити серветкою блюдо. Викласти картоплю. Зайве масло має повністю вбратися в серветку.
- Розігріти духову шафу. Укрити фольгою деко. Розкласти картоплю. Присолити. Присипати перцем. Запікати чверть години.
Дієтичний варіант
Навіть якщо ви приділяєте увагу своєму вазі, можна приготувати картоплю по-селянськи не нашкодивши здоров’ю.
Інгредієнти:
- салямі – 100 г;
- картопля – 7 шт.;
- сіль;
- кукурудзяний крохмаль – 50 г;
- спеції;
- часник – 3 зубки;
- білок – 2 шт.;
- перець чилі – 1 шт.
Приготування:
- Картопля промити. Нарізати порційно. Закинути у вируючу воду. Проварити чотири хвилини. Дістати. Просушити. Можна скористатися серветками. Помістити в крохмаль. Обваляти. Прибрати в морозилку. Витримати ніч. Ця процедура дозволить зробити блюдо м’яким і ніжним.
- Очистити часникові зубки і перець.
- Зняти оболонку з салямі. Помістити у блендер. Додати часникові зубки і перець. Перекрутити.
- У білки додати сіль. Збити. Потрібна маса з стійкими піками. З’єднати з перцевою заправкою.
- Дістати з морозилки картопляні часточки. Розліпити. Помістити в заправку. Обваляти.
- Розстелити пергамент на деко. Викласти заготовки. Підсолити.
- Запікати в духовій шафі. Режим 200 градусів. Потрібно півгодини.
Готуємо картоплю у фользі
У фользі страва виходить особливо ніжним і ароматним.
Інгредієнти:
- сіль – 1 ч. ложка;
- картопля – 850 м;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
- рослинна олія – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Промити картоплю. З однієї картоплі повинно вийти чотири часточки.
- Залити рослинним маслом. Присолити. Присипати перцем. Розмішати.
- Промазати маслом деко. Викласти заготовки. Запекти.
- Потрібно режим духової шафи 180 градусів. Час – півгодини.
Картопляні часточки без шкірки
Інгредієнти:
- прованські трави – 2 ч. ложки;
- картопля – 10 шт.;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- перець – 0,5 ч. ложки чорного;
- сіль;
- куркума – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Розрізати картоплю. З однієї бульби повинно вийти шість часточок.
- Помістити в пакет. Засипати приправами. Залити масло. Зав’язати. Потрясти, щоб картопля покрився приправами.
- Вистелити пергамент на деко. Промазати маслом. Розмістити заготовки. Прибрати в духовку (190 градусів). Витримати півгодини. Блюдо повинне вийти золотистим.
Запечена з м’ясом
Більшість людей воліє вживати картоплю з м’ясом. Пропонуємо надзвичайно смачна страва з найніжнішим соусом.
Інгредієнти:
- свинячі ребра – 4 шт.;
- сіль;
- петрушка;
- картопля – 950 г;
- кріп;
- сир твердий – 100 г;
- цибуля – 2 шт.;
- горіх – 1 ст. ложки волоського;
- сметана – 4 ст. ложки;
- часник – 2 зубки;
- приправи.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю кружальцями.
- Картоплю промити. Нарізати. Знадобляться великі кубики.
- Помістити на сковороду цибулю. Додати картоплю з м’ясом. Потомити поки на продуктах не з’явиться золотава скоринка.
- Подрібнити часникові зубки. Змішати з засмажкою.
- Відправити в форму, яка витримує високі температури. Присипати спеціями. Обсипати приправами. Відправити в духовку (180 градусів). Витримати 2/3 години.
- На тертці перетерти сир. Подрібнити горіхи.
- У сметану засипати горіхи і сир. Перемішати. Присолити. Приправити спеціями.
- Готову страву полити. Нашаткувати зелень. Присипати страву.
З часником
Картопля з часником – найпростіше страва, яку можна приготувати вдома. Завдяки дивовижному аромату зелені і часнику ніхто не залишиться байдужим.
Інгредієнти:
- оливкова олія;
- картопля – 1100 м;
- перець;
- часник – 8 зубчиків;
- сіль;
- кріп – 55 р.
Приготування:
- Сильно великі бульби брати не варто. Промити з використанням щітки. З однієї бульби повинно вийти чотири частини.
- Порубати часникові зубки. Нашаткувати зелень.
- Влити в сотейник масло. Розжарити. Помістити картоплю. Засмажити. Заготовки повинні стати золотистого кольору. Накрити кришкою. Потомити сім хвилин.
- Готову страву присипати зеленню і часниковими кубиками. Присолити. Перемішати.
З куркою
Дуже смачна страва, яка особливо припаде до смаку чоловічому населенню.
Інгредієнти:
- картопля – 950 г;
- зелень;
- стегна курячі – 5 шт.;
- часник – 5 зубків;
- майонез – 0,5 гуртки;
- олія – 5 ст. ложок соняшникова;
- сіль – 0,5 ст. ложки;
- гірчиця – 1 ст. ложка;
- паприка – 1 ст. ложка;
- каррі – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Якщо картопля молода, то використовувати в шкірці. Якщо старий, то знадобиться картопля без шкірки. Нарізати. Потрібно розрізати бульбу на шість часточок.
- У кухоль налити майонез. Додати гірчицю. Насипати каррі. Присолити. Розмішати. Намазати курку. Залишити маринуватися.
- Помістити картопляні часточки в каструльку. Присипати сушеної зеленню додати паприку. Присолити. Полити маслом. Перемішати.
- Нарізати на шматочки часникові зубки. Розчавити. Змішати з картоплею. Розмішати.
- Розігріти духову піч. На деко розкласти картоплю. Зверху помістити курку.
- Запікати 2/3 години. Потрібно режим 180 градусів.
З паприкою та зеленню
Ароматна страва, яка принесе задоволення всім домочадцям за сімейним столом.
Інгредієнти:
- паприка – 0,5 ч. ложки;
- картопля – 950 г;
- зелень – 35 г;
- часник – 3 зубки;
- оливкова олія;
- морська сіль – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Очистити картоплю. Нарізати.
- Влити В деко олію. Розтерти. Розмістити картоплю.
- Присипати сіллю. Обсипати паприкою і нашаткованої зеленню. Перемішати.
- Відправити в духову шафу. Запікати, використовуючи режим в 230 градусів.
- У процесі готування заготівлю перемішувати. Страва повинна підрум’янитися.
- Дістати. Присипати часником.
Хрустка картопля в сирно-пряної паніровці
Пряна закуска, яка виходить хрусткою і красивою.
Інгредієнти:
- коріандр – 0,2 ч. ложки;
- картопля – 950 г;
- яйце – 1 шт.;
- сир – 55 г;
- перець;
- паприка – 1 ст. ложка солодкий;
- морська сіль – 1 ч. ложка;
- французькі трави – 1 ст. ложка;
- сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
- суха гірчиця – 0,2 ч. ложки;
- часниковий порошок – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Промити картоплю. Відправити у вируючу воду. Проварити чверть години. Бульби повинні бути напівготовими.
- Натерти сир. Присипати сухарями, спеціями, сіллю і травами. Перемішати.
- Яйце збити. Картоплю розрізати. Вмочити в яєчну суміш. Присипати сухою сумішшю. Перемішати.
- Розмістити на листі. Відправити в духову шафу.
- Режим буде потрібно 180 градусів. Час – півгодини.